Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam rtx 5070ti Ventusa, zrobilem mu uv i nie ma tragedi. Ale ja mam kompa pod biurkiem.
UV z oc 3052 MHZ na 950mV   1750+ memory. ~65C   w God Of War Ragnarok 1800 rpm na default ustawieniach, w benchmarku duny podobnie
UV 2700 MHz 900mV  1750+ memory. 1650 rpm  ~62C
UV 2835 MHz 900mV 1750+ memory. 1650 rpm  ~62C   Chyba ten profil jest moim ulubionym. Na razie nie wywala Ragnarok, a wiem ze on jest czuly na uv
289A2F29-2A3D-4881-BCA6-82F800D08046.thumb.png.00656c806563edf6a893e21c63391c8d.png
MFG działa lepiej niż myślałem. Stalker 2 mod na optymalizacje, plik engine na stuttery, input lag i akcelereacje myszy, ustawienia (uzyte te zolte)8E4E3180-F4BE-44ED-9799-2A48322958C0.thumb.png.207af95bd11ce97916c7331b96361f57.png
I mam na x3 12ms, na x4 14ms (koniecznie odblokowany fps, bo jak sie zablokuje to leci pod 40ms) na x4 mam tak okolo 350fps i nie czuje laga gra sie naprawde lepiej niz ok :P
Dodatkowo na pulpicie odpala mu sie 0 fan mode i chlodzi sie pasywnie.
Cewki też nie graja tak jak na moim poporzednim Asusie Tuf 4080. Sa ale bardzo ciche
Ogólnie, jest lepiej niż myślałem że będzie :)

Edytowane przez Nex1M
  • Thanks 1
  • Upvote 4
Opublikowano
14 minut temu, Elvis79 napisał(a):

Możliwe, że mój Ventus będzie tak głośny, że zrobię zwrot, na co zwrócić szczególną uwagę, żeby oddali pełną kwotę?

Moja Suprim ma trochę zdarte boki, bo trudno było mi ją włożyć do obudowy, a równie ciężko było ją wyjąć – ocierała się o ściany. Zobaczymy, czy zwrócą na to dużą uwagę.

Opublikowano (edytowane)

No właśnie coś takiego miałem na myśli, napewno być "delikatnym" co by nie było śladów na sprzęcie 😉 , też mam pod biurkiem, uv nie będę robić, obudowa będzie mieć 4 wentylatory plus ten z proca, będę grac w głównie w 1080p i tu upatruje szanse że zwrot nie będzie potrzebny :) jak odpalę najnowsze COD i będzie spokojnie do zniesienia to styknie tylko taki "test" ? 

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano
Godzinę temu, Faflucy napisał(a):

Jak dostaniesz wrzuć jakieś fotki, bo niby miałem nie kupować ale cały czas kusi mnie ten astral xD I daj znać jak się sprawuje.

Nawet jak kusi to i tak nie kupisz bo nie ma :lol2:

Opublikowano

9 minut temu, Raider napisał(a):

wiesz jest różnica między nami, ja mogę opuścić to forum bo mam ich kilka do wyboru a ty raczej nie, nikt nie czyta wypocin forumowych regulaminów tak jak nikt nie czyta regulaminów np allegro, olx czy innych książek 10x w roku - to są wasze wewnętrzne ustalenia bo programiście html się skryptu nie chciało robić by kasować obrazek w cytacie 

No to wypad, nikt cie tu nie trzyma na sile jak ci sie nie podoba.

• Haha 2
  • Sad 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

O to, że nasz sklepy lubią sprzedawać używane jako nowe :)

Nie no :E  Jak porysował i po obdzierał GPU przez nieumiejętny montaż to raczej na 99% trafi na outlet i możliwe, że sklep obciąży go kosztami uszkodzeń.
No, ale to już zależy od sklepu, bo część przymyka na to oko, a inne nie.

A co do zestawów, to poobdzieranego GPU raczej nie włożą :E Bo klient się może przyczepić do wyglądu. Więc najlepiej outlet, aby nie robić sobie problemów.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

O to, że nasz sklepy lubią sprzedawać używane jako nowe :)

Sorki nie skumalem

No kurczę, jeszcze się z tym nie spotkałem. Ponieważ często widuję w sklepach przedmioty z outletu, automatycznie zakładam, że wszystko ze zwrotów trafia właśnie do takiej sprzedaży.

4 minuty temu, lukadd napisał(a):

uszkodzeń.

No bez przesady, lekkich otarć nie nazwałbym uszkodzeniem, ale wiem i jestem świadomy, że mogą zwrócić pomniejszoną kwotę.

Edytowane przez dhyde00
Opublikowano (edytowane)

Na szybko do odpal np. Quake 2 RTX demko ze steam. Daj 4k lub skalowanie DSR, czy suwaczek chyba tam też jest do skalowania w grze i zagrzej dobrze.

Albo jak masz Metro Exodus z RT, Szczury 2, ewentualnie CP 2077 z PT.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano
43 minuty temu, Raider napisał(a):

wiesz jest różnica między nami, ja mogę opuścić to forum bo mam ich kilka do wyboru a ty raczej nie, nikt nie czyta wypocin forumowych regulaminów tak jak nikt nie czyta regulaminów np allegro, olx czy innych książek 10x w roku - to są wasze wewnętrzne ustalenia bo programiście html się skryptu nie chciało robić by kasować obrazek w cytacie 

Panie władzo, wie Pan jaka jest różnica między nami - ja mogę opuścić ten samochód bo mam ich kilka i jestem na urlopie, a Pan jest w pracy i przyjechał jednym służbowym radiowozem. I nikt nie czyta wypocin kodeksu ruchu drogowego, prawa karnego związanego z ruchem drogowym czy innych książek 10x w roku - to są wasze wewnętrzne ustalenia bo administracji dróg nie chciało się zamontować progów zwalniających. ;D

• Haha 5