Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

Nie musi byc powszechne. Wystarczy, ze to sie zdarzy i dupa blada. Problem istnieje i tyle. Wszystko co sie dzieje wokol zakladamy blednie, ze to Nas nie dotyczy i nigdy dotyczyc nie bedzie.

No tak można gadać na wszystko w życiu - nie jedz fastfoodów bo dostaniesz miażdżycy, nie pal fajek bo dostaniesz raka, używaj filtrów przeciw niebieskiemu światłu bo psujesz wzrok.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pitt_34 napisał(a):

U mnie jest dioda, zielone ok, czerwone źle wpięte. 

@Pitt_34 Co to za karta? Bo np Asus TUF też ma kontrolkę, ale to pokazuje tylko jak jest problem z zasilaniem, a nie że jeden przewód dostaje 20 amper a drugi 3 xD

Edytowane przez sovas
Opublikowano (edytowane)

@Tester Wrażeń

Twoje zycie Twoje wybory, ale ja o chlebie, a Ty o niebie. Napisalem tylko, ze ten monitoring to swietna sprawa i spie spokojnie. Kazda karta 600W powinna to miec. Moge leciec pod korek w 3dmarku caly dzien nie myslac o tym, czy ze zlaczem na pewno wszystko ok.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Zachy napisał(a):

Mielismy na forum chociaz jedna przypalona wtyczke/przewod od poczatku jak sie pojawily jeszce informacje z 4090?

Jedna 3090tka była tylko na forum pclab z stopionymi, ale 8 pin :E

Ogólnie stopione złącze to pewnie się trafia raz na kilkanaście+ tysięcy użytkowników. Na pclabie ile może z 150 może 250 tych posiadaczy 4090 było i większość jednak ogarnięta. 5090tek posiadaczy może z 50ciu jest na ith.

O takich rzeczach czyta się na redditach gdzie siedzi miliony ludzi, a nie jak na ITH kilka tysięcy kont. Podobnie jak z 9800X3d, nikomu jeszcze na pclabie nie padł. Na reddicie skupiającym dziesiątki milionów ludu jest ~100 przypadków nazbieranych w pół roku.

Przy 4090 tam jeszcze dochodziły felerne przejściówki od cablemod, które z czasem zostały wycofane z rynku.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, DżonyBi napisał(a):

@Tester Wrażeń

Twoje zycie Twoje wybory, ale ja o chlebie, a Ty o niebie. Napisalem tylko, ze ten monitoring to swietna sprawa i spie spokojnie. Kazda karta 600W powinna to miec. Moge leciec pod korek w 3dmarku caly dzien nie myslac o tym, czy z wtyczka na pewno wszystko ok.

No wychodze z zalozenia, ze skoro sa to bardzo rzadkie przypadki jednostkowe to nie ma co popadac w panike - dokladnie tak samo jak z moimi przykladami.
Wiec to nie jest "Ty o chlebie ja o niebie", bo to byly tylko przyklady. Nie bede specjalnie kupowal Asusa zeby spac spokojnie, to mam na mysli. Aktualnie korzystam z Aorusa i nie mam zadnych kmin czy rozterek czy zaraz mi karta sie nie stopi :P

Edytowane przez Tester Wrażeń
Opublikowano

Teraz mając PC z nowa kartą trzeba się też znać na elektyce... piszczące cewki, palące się kable :D Nie ma co się dziwić, że ludzie wybierają konsole i mają wywalone na PC.

Opublikowano

W konsolach też cewki piszczą :E A jeśli chodzi o umiejętne podłączanie podzespołów to zawsze trzeba było się znać.

Ludzie w konsolach PS5 potrafili stopić kabel/złącze HDMI. Były takie przypadki na reddicie :E 

Opublikowano
9 minut temu, xtn napisał(a):

Teraz mając PC z nowa kartą trzeba się też znać na elektyce... piszczące cewki, palące się kable :D Nie ma co się dziwić, że ludzie wybierają konsole i mają wywalone na PC.

Wiadomo że Ps5 Pro+Oled 77 to lepsze połączenie niż 5090+monitor 32:red:

• Haha 1
  • Confused 2
Opublikowano (edytowane)

Konsolowe dla pro 1080-1440p na 77" to słabo. 32" oledzik to też robi klimat, bo nie siedzisz od niego 2 metry jak przy 77" tylko znacznie bliżej, no i ppi żyleta:E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
21 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Wleciał Suprim i znowu błoga cisza.

Jakaś fajna dupeczka u Ciebie jest kurierem, bo innego wytłumaczenia nie widzę :lol2: 

Nie mów, że ta historia zakończy się powrotem na stare śmieci...

• Haha 1