Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Ok, czyli Asusa omijac dalekim lukiem :Up_to_s:

Duże ryzyko cewek podobnie jak w wyższych modelach MSI, ale nie wiadomo jak będzie w tej nowej generacji, może się w końcu ogarną i trochę wyciszą te cewki.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Dziwnie to brzmi - lepsza karta, wyzszy model, kultura pracy do bani. 

Mocniejsze sekcje, większe pobory, cewki ich rodzaje słabiej zabezpieczone przed drganiami.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Kadajo Nie słyszałeś cewek w tuf 4090. Kto tego nie słyszał ten nie wie co to głośne cewki. Nigdy nie słyszałem czegoś tak okropnego, z tak dziwną charakterystyką... To po prostu wchodziło Ci w mózg. 

Ogólnie ja po rozebraniu i złożeniu swojego TUF'a na nowo zauważyłem ze cewki ciszej pracują, nie wiem, czy to kwestia dociśnięcia czegoś, czy ki czort. Termopadów nie ruszałem.

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, Doamdor napisał(a):

12e1e.thumb.jpg.6894729cd4df2d38dff40129d89c0314.jpg

tenor.gif

7 stycznia to chyba serwer ith nie wytrzyma, a temat spłonie. :hihot:

Tak podglądam ten temat od paru dni, nie wierze że nawet w sylwestra ta karawana jechała płynnie dalej :E że wam się kur chce tak biadolić, sygnatura @Radio Tirana idealnie pasuje do tego wątku :hihot:

• Haha 4
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Jeszcze w zyciu nie dalem za GPU tyle ile wydam teraz, wiec w miare mozliwosci chce kupic dobry model. Poczekam na wyniki testow poszczegolnych kart i wtedy zdecyduje. 

Najlepsze, że w większości testów nie dowiesz się o wielu mankamentach :E Samo mierzenie dba jest o kant tyłka potłuc jeśli chodzi o realne częstotliwości mniej lub bardziej przyjemne jakie słyszymy z gpu.
Trzeba czytać opinie ludzi po forumach. Co do wentyli kiedyś Lipton robił fajne porównania, nie wiem jak teraz. Ale nagrywał dźwięk wentyli kart które testował i można było sobie posłuchać i wstępnie ocenić ich kulturę pracy w zależności od preferencji.

2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ogólnie ja po rozebraniu i złożeniu swojego TUF'a na nowo zauważyłem ze cewki ciszej pracują, nie wiem, czy to kwestia dociśnięcia czegoś, czy ki czort. Termopadów nie ruszałem.

Ta może być, lepszy docisk, mniej wibracji.

Opublikowano
3 minuty temu, Send1N napisał(a):

Tak podglądam ten temat od paru dni, nie wierze że nawet w sylwestra ta karawana jechała płynnie dalej :E że wam się kur chce tak biadolić, sygnatura @Radio Tirana idealnie pasuje do tego wątku :hihot:

Ludzie są głodni nowych RTX.

tenor.gif

:E

• Haha 7
Opublikowano
3 minuty temu, lukadd napisał(a):

Najlepsze, że w większości testów nie dowiesz się o wielu mankamentach :E Samo mierzenie dba jest o kant tyłka potłuc jeśli chodzi o realne częstotliwości mniej lub bardziej przyjemne jakie słyszymy z gpu.
Trzeba czytać opinie ludzi po forumach. Co do wentyli kiedyś Lipton robił fajne porównania, nie wiem jak teraz. Ale nagrywał dźwięk wentyli kart które testował i można było sobie posłuchać i wstępnie ocenić ich kulturę pracy w zależności od preferencji.

Fajnie testuje akustykę Gamer Nexus czy nasz polski YT akcent Bartosz Szewdkowicz, jemu się szczególnie brawa należą za robotę, jaka robi tylko ze nie za często testuje GPU.

https://www.youtube.com/@BartekSzwedkowicz

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, lukadd napisał(a):

No tak, kupowanie na premierę, to zawsze dobrowolna zgoda na udział w testach nowego sprzętu, których wyniki wykorzystają tylko cierpliwi.  Patrząc na ten wątek na kilkanaście dni przed pojawieniem się pierwszych kart w sklepach i kilka przed ich oficjalną premierą, większość należy raczej do tej pierwszej grupy. :E

2 minuty temu, cichy45 napisał(a):

Nikt nie potrzebuje więcej niż 8 GB VRAM :E

Pewnie już to wyparłem wzrokowo. :E