Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, sideband napisał(a):

Od Pascala Nvflash jest tak zabezpieczony, że poza wgraniem biosu od innego sub vendora nic więcej nie zrobisz.

Takie same zabezpieczenie były przy nagrywaniu płyt pod windowsem, zabawne, bo na linuxie można było nagrywac nagrywarką na orginalne płyty CD, lub inne 1no razowe juz uprzednio zapisane. tzw forsownym trybem, No ale niech Ci bedzie 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

Te na chłodnicy z tego co pamiętam załączają się na defie przy starcie ale w ogóle ich nie słychać.

W sensie tylko przy uruchomieniu komputera, bo po chwili robią stop na defie.

Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

DżonyBi ja najtańszego Astrala LC wyrwałem we wrześniu za jakieś 11300 PLN :D Ze dwa chyba kupowałem jeszcze w wakacje w okolicach 12K PLN. Sezon ogórkowy robi swoje heh.

Tam u Ciebie w ogóle inne ceny, jak chociażby ten monitor LG (różnica ponad 2K). W Polsce najtaniej Astral LC był na amazonie w okolicy ~12.6-12.7k.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
26 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Tam u Ciebie w ogóle inne ceny, jak chociażby ten monitor LG (różnica ponad 2K). W Polsce najtaniej Astral LC był na amazonie w okolicy ~12.6-12.7k.

A to w sumie niewielka różnica bo ja z kuponem zbijajacym 10% kupowałem więc wychodziłoby podobnie, ale fakt są czasem korzystne promki szczególnie na te droższe rzeczy potrafią dać przyzwoite rabaty.