Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Także dawaj @galakty. Udowodnij że widzisz to mydło :)

A gdzie ja napisałem że widzę mydło? 

Obraz jest ostry, ale są artefakty, dawno nie odpalałem ale bilbordy elektroniczne z daleka walą nimi aż miło, włosy, głowy postaci chociażby, albo czarne ślady za oponami aut podczas jazdy.

Opublikowano

Premiera 5xxx przypomina mi trochę serię 3xxx.

3080 vs 2080ti to też było wrażenie że 3080 to mocno podkręcone 2080ti + nowy dlss.

Tu tak trochę podobnie. Gdyby nie ten MFG to można by było całkowicie pominąć tą serię, nie wnosi kompletnie nic, oprócz kosmicznego TDP.

• Confused 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Także tyle w kwestii gadek o tym jakim to gównem robiącym z obrazu mleko jest DLSS :) 

Ale nie w samym DLSS. To generator tworzy artefakty, jak włączysz samo DLSS to nie zobaczysz żadnej różnicy :)

No ja po lampach poszedłem, że maja dodatkowe cienie. Ale tak normalnie to jakbys nie powiedzial ze to sa inne ustawienia i trzeba zwracac na to uwage to bym pomyslal ze te same obrazy

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
8 minut temu, IceMan napisał(a):

Premiera 5xxx przypomina mi trochę serię 3xxx.

3080 vs 2080ti to też było wrażenie że 3080 to mocno podkręcone 2080ti + nowy dlss.

Tu tak trochę podobnie. Gdyby nie ten MFG to można by było całkowicie pominąć tą serię, nie wnosi kompletnie nic, oprócz kosmicznego TDP.

Bardziej przypomina premierę GTX 580, przejscie z GTX 480

• Upvote 2