Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Umpero napisał(a):

Najlepiej przelew tradycyjny gdzie idziesz na pocztę, wypełniasz druk i zlecasz przelew.
Wtedy masz pewność, że dotrze. Tak po sieci to coś może pójść nie tak. Jakieś pakiety się zgubią, jakiś kret przegryzie kabel pod ziemią.
Nie ma co ryzykować.

Na poczcie pani w okienku może źle wpisać numer rachunku bankowego albo tytul przelewu. Ja bym poprosił o numer telefonu przez formularz kontaktowy i umowil się na odbiór osobisty. Przy okazji można się jeszcze potargować na miejscu.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Umpero napisał(a):

Najlepiej przelew tradycyjny gdzie idziesz na pocztę, wypełniasz druk i zlecasz przelew.
Wtedy masz pewność, że dotrze. Tak po sieci to coś może pójść nie tak. Jakieś pakiety się zgubią, jakiś kret przegryzie kabel pod ziemią.
Nie ma co ryzykować.

Jaki przelew, o czym ty mówisz? Tylko goniec, jak pieniądze znikną to będzie wiadomo kogo obwinić :E

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
6 minut temu, Wu70 napisał(a):

Rozumiem że ta czwórka wspaniałych pierwsza wrzuca zdjęcia pudełek 5090? :D

Proszę. Zdjęcie pudełka :E

01-Box.jpg

A tak na serio ktoś tutaj musiał siedzieć i temperować zapędy tych co wyliczali wydajność RTX 5070 na poziomie 4090 8:E

Teraz już się można rozejść. No jeszcze jutro po 15 trochę płaczu i śmiechów będzie :E

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Do 5k to masz referenta 5080.

Nie chce referenta, priorytet to cisza. Raz przyoszczędziłem na chłodzeniu to myślałem, że oszaleje, skończyło się na zdjęciu oryginalnego i przymocowaniu 3x arcticów na trytytki i dopiero uzykałem ciszę.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, IceMan napisał(a):

nie, poprostu chcę kupić kartę, zamawiąc z 6 sztuk mam większe szanse że któraś przyjdzie :)

Wiesz, że są limity?
Swoją drogą to słyszałem, że obecnego 4090 puszczasz za 3,5 koła...

Edytowane przez Umpero
  • Haha 1
Opublikowano

Trochę brutalnie,ale prawdziwie...

RTX 5080 to nie jest naplucie ludziom w twarz. To jest zrobienie z sarkastycznym uśmiechem na nich "dwójki".

X80 nie będąca nawet blisko poprzedniego topu. Tego jeszcze w historii nie było

• Upvote 4
Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Teraz już się można rozejść. No jeszcze jutro po 15 trochę płaczu i śmiechów będzie :E

Ja jak nie kupię to chyba będę musiał

Jakiegoś  czasu gpt czy innego dalle użyć żeby spreparować dowody bo wstyd będzie, że się nie zalapalem

Opublikowano
1 minutę temu, X360 napisał(a):

Trochę brutalnie,ale prawdziwie...

RTX 5080 to nie jest naplucie ludziom w twarz. To jest zrobienie z sarkastycznym uśmiechem na nich "dwójki".

X80 nie będąca nawet blisko poprzedniego topu. Tego jeszcze w historii nie było

Nie karta jest fajna. Tylko że to zamiennik 4070Ti...4070Ti juz był drogi 3800-3900zl mi sie udalo taniej kupic, ale mimo wszystko.. Jakby wyszedl 5080 w cenie 3800-4000zl to też bys powiedział ze taka zła?...karta spoko tylko cena = zero postepu wydajnosc per $

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Z 5090? :D

a czemu nie ?

500w gpu + 100w cpu + reszta badziewia w obudowie

skoro koparka dawała radę 24/7 przy 90% obciązenia to nie ma co się przejmować :)

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, IceMan napisał(a):

Zamówię w kilku sklepach.

Ale wiesz, że dostępność 5090 to będzie tak ~10 x mniej na premierę w sklepach niż jak było przy 4090. A wielu model jutro w ogóle nie będzie na sklepach, tylko dopiero później w lutym.

Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Z 850W nie startowałbym po 5090.

Przecież to jest samobójstwo hahahahahaha :D :D 

dlaczego ? nie nauczyli mnie czegoś w szkole elektrycznej ? ;)

Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Ty tak serio? :D :D :D :D :D :D :D :D

no oświeć mnie, bo może słaby z matematyki jestem :)

Po uv będzie pięknie latać :)

• Like 2