Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, samsung70 napisał(a):

a ja próbowałem w UV ale coś mi nie pykło, nie wiem jaki dać punkt wyjściowy napięcia, a i całej krzywej nie moge przesunąć.... a każdy punkcik ręcznie przesuwać to trochę kara 

łapiesz punkt podstawowy i z shiftem lecisz w dol :) 

wlacz np cyberpunka, alt+tab, msi afterburner, ctrl+F i sprawdz napiecie dla danej aktualnej czestotliwosci a pozniej z shiftem w dol jakis klocuszek z nizszym napieciem, apply. A pozniej ten sam klocuszek wyzej (bez shifta) niz było w standardzie jesli o MHz chodzi i wyplaszczy Ci cala linie. To tak na start. Zakładam, że ciężko coś z tego zrozumieć ;) 

Edytowane przez MJRegul
  • Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, baster napisał(a):

Byłem dzisiaj w x’sie odebrać procka. Miła pogawędka. Nie wiem na ile prawdziwa oczywiście. Na cały X wjechało 13 sztuk 5090. Następna dostawa ma być na koniec następnego tygodnia. Oczywiście nie wystarczy dla wszystkich, którzy zamówili. 

Następna dostawa w sensie dla tych co już zamówili czy jako nowy stan, który pojawi się na stronie?

Opublikowano
3 minuty temu, MJRegul napisał(a):

łapiesz punkt podstawowy i z shiftem lecisz w dol :) 

wlacz np cyberpunka, alt+tab, msi afterburner, ctrl+F i sprawdz napiecie dla danej aktualnej czestotliwosci a pozniej z shiftem w dol jakis klocuszek z nizszym napieciem, apply. A pozniej ten sam klocuszek wyzej (bez shifta) niz było w standardzie jesli o MHz chodzi i wyplaszczy Ci cala linie. To tak na start. Zakładam, że ciężko coś z tego zrozumieć ;) 

hej, wręcz przeciwnie, kiedyś przy 3080 też się w to bawiłem chwilę, wiec jak wspomniałeś , że powinno wypłaszczyć linię to coś mi tam zaświtało, dziekue 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Cyrkiem to jest sztuczne zanizanie dostępności sklepowej i zawyzanie potem cen towaru 'bo sa braki...'

Powinni naprodukowac większą ilosc i te 2-3 tyg pozniej zrobić normalna premiere.

To co robia w tej sytuacji kupujacy to juz natura ludzka i to te wszystkie firmy wykorzystuja...

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
29 minut temu, baster napisał(a):

Byłem dzisiaj w x’sie odebrać procka. Miła pogawędka. Nie wiem na ile prawdziwa oczywiście. Na cały X wjechało 13 sztuk 5090. Następna dostawa ma być na koniec następnego tygodnia. Oczywiście nie wystarczy dla wszystkich, którzy zamówili. 

Jak to, skoro x-kom pisał, że z 5090 to samych kart gigabyte było kilkadziesiąt sztuk :P ktoś tu ściemnia

Opublikowano
57 minut temu, sovas napisał(a):

Mi się udało. Mam wieć wysyłkę 5.02, no ale zobaczymy, nie mam dobrego doświadczenia z x-kom jeśli chodzi o spełnianie obietnic :DKilka osób jeszcze ma zamówienie tutaj.

Osobiście wszystkie zamówienia dostałem z wyjątkiem jednego gdzie zaproponowali alternatywę i też kupiłem. Przy x-kom najgorsze jest czas oczekiwania przy niedoborze.

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Umpero napisał(a):

Następna dostawa w sensie dla tych co już zamówili czy jako nowy stan, który pojawi się na stronie?

Czytaj ze zrozumieniem. Skoro nie wystarczy dla tych co już zamówili to jak myślisz?

Opublikowano
14 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Czy ktokolwiek kto zamowil tutaj 5090 dostał ja? Czy jedynie nam kilku udało się upolować 5080

Swojego Astrala 5090 LC zamawialem w Scan ale póki co tylko pre order choć niby jestem 2 w kolejce, plus dla Scan że wprowadzili z tą premierą kart że można "na żywo" zobaczyć swoje miejsce w kolejce oraz ewentualną datę dostawy.

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Zachy napisał(a):

Wszyscy ktorzy tu sa i zamowili 5090 czekaja na dostawe, ktora ma dotrzec 05.02 i wysylka ma byc tego samego, albo nastepnego dnia.

Jak się okazuje ta dostawa wcale nie jest taka pewna 😉

Opublikowano

Dziwi mnie taki popyt na 5080. Przecież na skalp to nie ma sensu, bo nikt tego nie kupi dla osiągów, a dla siebie? To lepiej brać używkę 4090 albo 4080 Super w 1/3 niższej cenie niż 5080.

5080 to się za 3 miesiące będą wysypywać z magazynów, ci co kupili na handel będą mieć problem z pozbyciem się tego kartofla.

• Upvote 3
Opublikowano
2 minuty temu, baster napisał(a):

Jak się okazuje ta dostawa wcale nie jest taka pewna 😉

Co moze wiedziec sprzedawca w sklepie w jakims losowym mieście?

Oni nie sledza stanow magazynowych centrali, bo mają za zadanie obslugiwac klientow w sklepie.

Na razie po kilku rozmowach tel i na chacie @x-kom wszyscy konsultanci zgodnie twierdza ze dostawa dotrzeć ma 05.02 a kart na stronie wystawili tylko w ilości takiej jaka ma dotrzeć w potwierdzinej dostawie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, cichy45 napisał(a):

Dziwi mnie taki popyt na 5080. Przecież na skalp to nie ma sensu, bo nikt tego nie kupi dla osiągów, a dla siebie? To lepiej brać używkę 4090 albo 4080 Super w 1/3 niższej cenie niż 5080.

5080 to się za 3 miesiące będą wysypywać z magazynów, ci co kupili na handel będą mieć problem z pozbyciem się tego kartofla.

Już za 2 tygodnie po dostarczeniu jak termin zwrotu będzie mijał będzie ich pełno. Parenaście procent plus mnożnik klatek posunięty razem z powerlimit? Jakiś krach się zbliża?