Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Phoenix. napisał(a):

Czekaj na nastepny rzut w sklepie MSI ;)

Oni rzucają w randomowych porach czy gdzieś podali kiedy next transza kart wleci na sklep?
Pewnie nic z tych rzeczy, a jedyne co wiadomo to nie wiadomo nic hehe

Opublikowano
Teraz, FszoQ napisał(a):

Oni rzucają w randomowych porach czy gdzieś podali kiedy next transza kart wleci na sklep?
Pewnie nic z tych rzeczy, a jedyne co wiadomo to nie wiadomo nic hehe

Wczoraj te karty cały dzień wisiały, w dużej ilości, no niefortunnie się za to zabrałeś

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, FszoQ napisał(a):

Pomóżcie gdzieś znaaleść 5080 tak do 6350 max :P

Poluj. Nikt tego za Ciebie nie zrobi.
Na morelach przed chwilą był Ventus za 5199 zł.
Miałem przez chwilę w koszyku, ale jako, że już dzisiaj do mnie jedzie 5080 z wczorajszego rzutu to nie finalizowałem zakupu.

Edytowane przez Umpero
Opublikowano

@FszoQ Wczoraj cały dzień wisiały karty na stronie MSI.

Czekaj cierpliwie na kolejne rzuty a te w przypadku 5080 będą szybkie. Skalperzy się nachapią, ceny spadną bo 5080 to nie jest coś o co ludzie będą się za chwilę zabijać. Co innego 5090.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Wczoraj te karty cały dzień wisiały, w dużej ilości, no niefortunnie się za to zabrałeś

Dokladnie tak bo kto by pomyslal, ze beda w sklepie msi, a ja sie dowiedzialem z reklamy na fb po prostu przewijajac fejsa.

Opublikowano

Kurcze.. Z tym Ventusem z Morele.. to ja byłem na stronie tej karty przed tym jak napisaliście że jest i nie było opcji dodać do koszyka i nie było ceny, ale zdjęcie karty było. Teraz nawet zdjęcia nie ma.

Opublikowano (edytowane)

Teraz jest chyba najgorszy czas by przepłacać za 5080, bo zaraz będą kolejne dostawy, wyjdzie tańsza opcja 5070Ti i w marcu AMD miejmy nadzieję nie przegnie z ceną i rzuci na rynek sporo kart z nowej serii, bo one już od miesiąca leżą w magazynach u dystrybutorów a przeciez są cały czas produkowane do tego.

Więc jak ktoś czeka jakiś czas na kartę to jeden miesiąc go nie zbawi a sytuacja się mocno uspokoi.

Edytowane przez muszka
Opublikowano
Teraz, FszoQ napisał(a):

Kurcze.. Z tym Ventusem z Morele.. to ja byłem na stronie tej karty przed tym jak napisaliście że jest i nie było opcji dodać do koszyka i nie było ceny, ale zdjęcie karty było. Teraz nawet zdjęcia nie ma.

Morele to posrany sklep. Opcję dodaj do koszyka mieli z poziomu listy.
Żeby coś upolować to trzeba znać wszelkie niuanse.
Cała rzesza ludzi siedzi uzbrojona w boty, ma pootwierane strony, zna wszelkie niuanse danych sklepów, przećwiczyła sobie metody finalizacji zakupów, wie, która metoda płatności jest najszybsza, ma odblokowane limity na kartach, przyszykowane kwoty na koncie, wie jak dodawać produkt do koszyka z pominięciem klikaniny itp itd...

Trochę się z choinki urwałeś... zobacz ile masz do nadrobienia i ile jesteś w tyle za całą masą ludzi spragnionych rtxów...

7 minut temu, TonyMoSo napisał(a):

Ja widziałem cene ok 5800zł, czy to się zmienia po wejsciu w produkt?

W koszyku miałem 5199 zł.
Z tego co zauważyłem to cena się zmienia na wyższą gdy produkt schodzi ze stanu.

Opublikowano
2 minuty temu, Umpero napisał(a):

Cała rzesza ludzi siedzi uzbrojona w boty, ma pootwierane strony, zna wszelkie niuanse danych sklepów, przećwiczyła sobie metody finalizacji zakupów, wie, która metoda płatności jest najszybsza, ma odblokowane limity na kartach, przyszykowane kwoty na koncie, wie jak dodawać produkt do koszyka z pominięciem klikaniny itp itd...

Trochę się z choinki urwałeś... zobacz ile masz do nadrobienia i ile jesteś w tyle za całą masą ludzi spragnionych rtxów...

To ja tez jestem zacofany. Nie mam botów itp. Będzie karta to kupię.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, zozolek napisał(a):

[img]https://imgur.com/a/A7QgYiF[/img]

Dosłownie co do mm siadła :D

To forum pozwala wrzucać ze schowka, także Ctrl+C i tu Ctrl+V i się z linkami bawić nie musisz. Ja używam  programiku Greenshot. Można nawet wybrać sobie co ma być na screenie, dodać "szczałki" itp. 

@Element Wojny
Wpis o 4070 vs 4070t S wrzuciłeś nie tu, tylko do wątka o AMD. 
A +100% to albo jakaś anomalia, albo 12GB to było za mało. Różnica jest duża, ale nie +90%.

Opublikowano
2 minuty temu, Umpero napisał(a):

Morele to posrany sklep. Opcję dodaj do koszyka mieli z poziomu listy.
Żeby coś upolować to trzeba znać wszelkie niuanse.

W koszyku miałem 5199 zł.
Z tego co zauważyłem to cena się zmienia na wyższą gdy produkt schodzi ze stanu.

Zdaję sobie z tego wszystkiego sprawę, aczkolwiek MSI miało naprawdę możliwość żeby to kupić na spokojnie dzisiaj czy wczoraj jak inni użytkownicy pisali, ale dzisiaj się obejrzałem że MSI wrzuciło te karty wczoraj. Mogłem sobie zapisać datę premiery MSI, lub wejśc forum poczytać wczoraj, ale tego nie zrobiłem. Człowiek nie pomyślał i teraz ma.. 

Opublikowano
Teraz, lysyn napisał(a):

Napisałem tylko jak sytuacja wygląda bo kolega prosił żeby mu coś znaleźć...
Jeden poluje, a drugi po prostu czeka na dostępność.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, lysyn napisał(a):

Przejrzyj moje posty, jest krótki poradnik jak mieć szanse na zakup np takiego ventusa za 5199.

Opublikowano

Kurde wczoraj mnie przez chwilę nachodziły myśli, żeby może sobie wskoczyć z powrotem na NV i zobaczyć jak 5080 się sprawuje.

Ale wyszedł benchmark Monster Hunter Wilds i szybko się z tego pomysłu wyleczyłem bo mój Radosław Wspaniały 7900XT ciągle daje radę. A musiałbym dopłacić pewnie ze 4000 zeta do 5080tki żeby ją kupić. I to do karty, która ma tylko 16GB vramu. Jednak nieee, nie będzie mnie NV dymać w pupala :D

Benchmark MH: Wilds i rozdzielczość 1440p

1. Defaultowo ustawione były detale ultra z FSR Quality i Frame Generation

https://imgur.com/a/25XaYAY

2. Później drugi przelot - ustawiłem detale ultra, FSR Native AA i bez Frame Generation

https://imgur.com/a/gzg8O7S

Czekam cierpliwie na 6 generację :pijaczyna:

Opublikowano
Teraz, FszoQ napisał(a):

Zdaję sobie z tego wszystkiego sprawę, aczkolwiek MSI miało naprawdę możliwość żeby to kupić na spokojnie dzisiaj czy wczoraj jak inni użytkownicy pisali, ale dzisiaj się obejrzałem że MSI wrzuciło te karty wczoraj. Mogłem sobie zapisać datę premiery MSI, lub wejśc forum poczytać wczoraj, ale tego nie zrobiłem. Człowiek nie pomyślał i teraz ma.. 

Zgadza się. Wczoraj był dobry dzień aby kupić bez spiny i bez polowania jak wariat po trochę wyższej cenie 5080 ze strony MSI.

1 minutę temu, MadDog napisał(a):

Kurde wczoraj mnie przez chwilę nachodziły myśli, żeby może sobie wskoczyć z powrotem na NV i zobaczyć jak 5080 się sprawuje.

Ale wyszedł benchmark Monster Hunter Wilds i szybko się z tego pomysłu wyleczyłem bo mój Radosław Wspaniały 7900XT ciągle daje radę. A musiałbym dopłacić pewnie ze 4000 zeta do 5080tki żeby ją kupić. I to do karty, która ma tylko 16GB vramu. Jednak nieee, nie będzie mnie NV dymać w pupala :D

Benchmark MH: Wilds i rozdzielczość 1440p

1. Defaultowo ustawione były detale ultra z FSR Quality i Frame Generation

https://imgur.com/a/25XaYAY

2. Później drugi przelot - ustawiłem detale ultra, FSR Native AA i bez Frame Generation

https://imgur.com/a/gzg8O7S

Czekam cierpliwie na 6 generację :pijaczyna:

W jakiej grasz rozdzielczości?