Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spokojnie. Wyjdzie UE 5.x albo nowsza wersja silnika, i tak 5090 zaora bo optymalizacji jest dosłownie 0. Nie ma znaczenia które GPU się kupuje przy tak mizernej jakości grafiki co do wymagań. Może Threat Interactive trochę zmieni podejście devsów. 

• Upvote 1
Opublikowano
49 minut temu, lukadd napisał(a):

Ten standard ma być dopiero zaprezentowany na początku stycznia. Mega mało prawdopodobne, że będzie w nowych GPU.

Zresztą szczególnie takiej 5080tce to do niczego nie potrzebne :E

Gdzieś była plota ze nowe karty będą już go obsługiwać :E

Opublikowano

Ile max przeznaczacie na zakup RTX 5090? Ja ustawiłem sobie 10000 zł, do tej kwoty mogę kupić, czy to w sklepach, czy na OLX. Powyżej nie, czekam na RTX 5080 24 GB. W sklepie brałbym na raty, w OLX od kogoś, z zaplombowanym pudełkiem, to za gotówkę.

Opublikowano

Jak dadzą $1999 to ~8200pln + 23% VAT, za najtańsze niereferenty wyjdzie min. 10k pln, za górną półkę nierefów do ~13kpln

Dadzą $2499 to będzie ~10250pln +23% VAT. Czyli widełki od min. 12.5k do ~15.5k.

Opublikowano (edytowane)

Biorąc pod uwagę jakie gry są nam dostarczane nigdy nie wydałem i nie wydam więcej niż 3k za kartę. Dla mnie to jest marnotrawstwo to nie jest tyle warte

Edytowane przez raul_ole
  • Like 5
  • Upvote 1
Opublikowano
41 minut temu, Johnny Tomala napisał(a):

Ile max przeznaczacie na zakup RTX 5090? Ja ustawiłem sobie 10000 zł, do tej kwoty mogę kupić, czy to w sklepach, czy na OLX. Powyżej nie, czekam na RTX 5080 24 GB. W sklepie brałbym na raty, w OLX od kogoś, z zaplombowanym pudełkiem, to za gotówkę.

Tak tak limit 10k 🤣 i ktoś kto czeka na 5090 napewno spójrzy na kastrata 5080. Takie bajki to nie tutaj ;) 

Opublikowano
46 minut temu, Johnny Tomala napisał(a):

To do wakacji sobie poczekasz ;)

Opublikowano

Nvidia wie, że 5080 16GB to pomyłka, dlatego wydadzą go pierwszego (5090 wyjdzie miesiąc później).

Tylko w ten sposób ktoś go kupi:E

Gdyby 5090 wyszedł pierwszy to na 5080 nikt by już nie zwrócił uwagi.

• Confused 1
Opublikowano
22 minuty temu, Kadajo napisał(a):

A jak karty będą jednak dorzsze to co zrobicie ? :E

Będziecie Holdowac ? :hihot:

Ja w sumie nie wiem. Po prostu czekam i obserwuję.
Mam nadal całkiem spoko GPU. Na horyzoncie jakoś nie ma tytułów, które "zmuszają" do przeskoku.
Jedyna, wszechobecna u mnie "pazerność" na fps 4K & "konik" zagra największa rolę.
Ja po prostu to lubię, to mnie kręci, to sprawia mi fun. Na nic nie wydaję kasy z taką przyjemnością, jak na IT.
Spodnie kupię dopiero, jak mi dziura na dupie wyskoczy, nadal uważając, że nie do końca mi jeszcze potrzebne nowe.
Ale GPU za tysie to galopem i radością - no bo to ! ba! to potrzebne! :)

Prawda jest taka, że deklarujemy dziś, reakcję na kiedyś, nie znając kompletnie "zasad gry".
Wyjdzie kurtka, sprzeda jakiś turbo ficzer, o którym świat nie śnił, i cały misterny plan wstrzemięźliwości w pi... u w 120 sek. :)

Opublikowano
24 minuty temu, Kadajo napisał(a):

A jak karty będą jednak dorzsze to co zrobicie ? :E

Będziecie Holdowac ? :hihot:

Ja i tak nie wiem co tak ludzie na cenę napalają jak wydajności nie znają i z góry wykładają a to 10k, a to 13k itd :E.

Prawdziwego wymiatacza od nvidii w niższym procesie i tak dopiero możemy się w 2026 spodziewać  :E