ODIN85 631 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 59 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Tak też może być. Ale wtedy nie będzie sensu zmieniać, więc cena używki nie będzie mnie interesować W ogóle ktoś planuje oglądać konfe z 6 na 7 o 3.30? Ja 2
TheMr. 452 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Spokojnie. Wyjdzie UE 5.x albo nowsza wersja silnika, i tak 5090 zaora bo optymalizacji jest dosłownie 0. Nie ma znaczenia które GPU się kupuje przy tak mizernej jakości grafiki co do wymagań. Może Threat Interactive trochę zmieni podejście devsów. 1
JeRRyF3D 562 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Bredzisz, ale masz do tego prawo. 1
Kadajo 940 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 49 minut temu, lukadd napisał(a): Ten standard ma być dopiero zaprezentowany na początku stycznia. Mega mało prawdopodobne, że będzie w nowych GPU. Zresztą szczególnie takiej 5080tce to do niczego nie potrzebne Gdzieś była plota ze nowe karty będą już go obsługiwać
Zhao 73 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ja też sobie obejrzę "Witajcie w mojej kuchni" musi być 1
Johnny Tomala 6 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Ile max przeznaczacie na zakup RTX 5090? Ja ustawiłem sobie 10000 zł, do tej kwoty mogę kupić, czy to w sklepach, czy na OLX. Powyżej nie, czekam na RTX 5080 24 GB. W sklepie brałbym na raty, w OLX od kogoś, z zaplombowanym pudełkiem, to za gotówkę.
TheMr. 452 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a): Bredzisz, ale masz do tego prawo. Otwórz oczy, to nie jest trudne. Chyba że HDR wypalił już dawno oczy.
lukadd 565 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jak dadzą $1999 to ~8200pln + 23% VAT, za najtańsze niereferenty wyjdzie min. 10k pln, za górną półkę nierefów do ~13kpln Dadzą $2499 to będzie ~10250pln +23% VAT. Czyli widełki od min. 12.5k do ~15.5k.
galakty 455 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 25 minut temu, Johnny Tomala napisał(a): Ile max przeznaczacie na zakup RTX 5090? 0 zł 3 1 1
raul_ole 18 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Biorąc pod uwagę jakie gry są nam dostarczane nigdy nie wydałem i nie wydam więcej niż 3k za kartę. Dla mnie to jest marnotrawstwo to nie jest tyle warte Edytowane 3 godziny temu przez raul_ole 5 1
Phoenix. 546 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 41 minut temu, Johnny Tomala napisał(a): Ile max przeznaczacie na zakup RTX 5090? Ja ustawiłem sobie 10000 zł, do tej kwoty mogę kupić, czy to w sklepach, czy na OLX. Powyżej nie, czekam na RTX 5080 24 GB. W sklepie brałbym na raty, w OLX od kogoś, z zaplombowanym pudełkiem, to za gotówkę. Tak tak limit 10k 🤣 i ktoś kto czeka na 5090 napewno spójrzy na kastrata 5080. Takie bajki to nie tutaj
ODIN85 631 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 46 minut temu, Johnny Tomala napisał(a): Ile max przeznaczacie na zakup RTX 5090? Ja ustawiłem sobie 10000 zł, do tej kwoty mogę kupić, czy to w sklepach, czy na OLX. Powyżej nie, czekam na RTX 5080 24 GB. W sklepie brałbym na raty, w OLX od kogoś, z zaplombowanym pudełkiem, to za gotówkę. To do wakacji sobie poczekasz
PiPoLiNiO 413 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, ODIN85 napisał(a): To do wakacji sobie poczekasz 2026
Spl97 370 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Na co do wakacji poczeka? Na 5080 24 GB? Równie dobrze takowa może nigdy nie wyjść na światło dzienne.
Kadajo 940 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu A jak karty będą jednak dorzsze to co zrobicie ? Będziecie Holdowac ?
Spl97 370 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Ci z peppera na pewno będą holdowali . Ale nie da się robić hold w nieskończoność.
PiPoLiNiO 413 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Spl97 napisał(a): Ale nie da się robić hold w nieskończoność. Patrząc na pewnego fana Intela z forum, da się
Kadajo 940 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Spl97 napisał(a): Ale nie da się robić hold w nieskończoność.
Spychcio 389 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nvidia wie, że 5080 16GB to pomyłka, dlatego wydadzą go pierwszego (5090 wyjdzie miesiąc później). Tylko w ten sposób ktoś go kupi Gdyby 5090 wyszedł pierwszy to na 5080 nikt by już nie zwrócił uwagi. 1
JeRRyF3D 562 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 22 minuty temu, Kadajo napisał(a): A jak karty będą jednak dorzsze to co zrobicie ? Będziecie Holdowac ? Ja w sumie nie wiem. Po prostu czekam i obserwuję. Mam nadal całkiem spoko GPU. Na horyzoncie jakoś nie ma tytułów, które "zmuszają" do przeskoku. Jedyna, wszechobecna u mnie "pazerność" na fps 4K & "konik" zagra największa rolę. Ja po prostu to lubię, to mnie kręci, to sprawia mi fun. Na nic nie wydaję kasy z taką przyjemnością, jak na IT. Spodnie kupię dopiero, jak mi dziura na dupie wyskoczy, nadal uważając, że nie do końca mi jeszcze potrzebne nowe. Ale GPU za tysie to galopem i radością - no bo to ! ba! to potrzebne! Prawda jest taka, że deklarujemy dziś, reakcję na kiedyś, nie znając kompletnie "zasad gry". Wyjdzie kurtka, sprzeda jakiś turbo ficzer, o którym świat nie śnił, i cały misterny plan wstrzemięźliwości w pi... u w 120 sek.
lukadd 565 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 24 minuty temu, Kadajo napisał(a): A jak karty będą jednak dorzsze to co zrobicie ? Będziecie Holdowac ? Ja i tak nie wiem co tak ludzie na cenę napalają jak wydajności nie znają i z góry wykładają a to 10k, a to 13k itd . Prawdziwego wymiatacza od nvidii w niższym procesie i tak dopiero możemy się w 2026 spodziewać
Gret 195 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu ja chyba odpuszczam przynajmniej na premierę, wchodzę w tryb @Kadajo i mój priorytet teraz to oled 77
galakty 455 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 26 minut temu, Spychcio napisał(a): Gdyby 5090 wyszedł pierwszy to na 5080 nikt by już nie zwrócił uwagi. Ktoś kto chce 5080 nie patrzy na 5090 i odwrotnie... Twoje teorie coraz lepsze.
Rekomendowane odpowiedzi