Joloxx9 941 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 19 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Obawiam się, że mam inne plany Zdeczko Cię poniosło. Póki co są 2 od 30 stycznia. Dwa? No to chyba jesteś na bakier: 4090 również jest sporo, a przypominam 5090 ma gorsza konstrukcje, no ale, czas zweryfikuje. Pogadamy za 2 miesiące jak powyższy wątek będzie wyglądać.
dawidoxx 992 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 1 godzinę temu, kacpi278 napisał(a): stary czy ty tu musisz robić taki SPAM? Najlepsze że jeszcze jakiś czas temu wytykał to innym
Voggie 71 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) 6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Joloxx9 Daj link do tego Link do tematu na temat problemów z kablami na /r/nvidia Edytowane 16 Lutego 2025 przez Voggie
Joloxx9 941 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Joloxx9 Daj link do tego https://www.reddit.com/r/nvidia/s/uQXzct9Qah
Johny72 17 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/rtx-5070-ti-listings-appear-on-us-and-eu-retailers-some-at-nearly-double-the-msrp będzie drogo oj będzie
zielony21122 12 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 Godzinę temu, sovas napisał(a): @zielony21122 Daj znać jak uda ci się sprawdzić temperatury / natężenie prądu w przewodach (tuf chyba nie ma monitoringu o ile się nie mylę). Masz wersję OC czy non OC? Tak dokładnie, tuf niestety nie ma monitoringu natężenia dla poszczególnych pinów, więc tego nie sprawdzę. Kamerą termowizyjną też nie dysponuje więc temperatur dokładnie nie określę. Jedynie co to pod ciągłym obciążeniem 575W, dotykałem po stronie zasilacza tego kabla i samych wtyczek - lekko ciepłe, więc chyba jest ok Ja mam wersje non OC, ale power limit mogę dać na 104 procent. 1
Joloxx9 941 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 5 minut temu, Johny72 napisał(a): https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/rtx-5070-ti-listings-appear-on-us-and-eu-retailers-some-at-nearly-double-the-msrp będzie drogo oj będzie Może i drogo, ale za tk będą też niedostępne 🤣
Faflucy 322 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 36 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Może i drogo, ale za tk będą też niedostępne 🤣 To można powiedzieć że to produkt premium, drogi i niedostępny 1
Doamdor 2 169 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 45 minut temu, Johny72 napisał(a): https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/rtx-5070-ti-listings-appear-on-us-and-eu-retailers-some-at-nearly-double-the-msrp będzie drogo oj będzie W marcu będą tanie karty graficzne RTX 5060/Ti.
ffallen 49 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) @PiPoLiNiO A propos, ten zwrot x-komu 500zł finalnie trafił już na konto czy też skończyło się na obietnicach? Edytowane 16 Lutego 2025 przez ffallen
Mistrz zakonu Paladynów 832 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 Testy 5070 i 5070 ti bez zmian za 2-3 dni?
ffallen 49 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) 5 minut temu, Brolly napisał(a): Testy 5070 i 5070 ti bez zmian za 2-3 dni? Tylko 5070 Ti. Embargo na recenzje 5070 schodzi dopiero 4 marca tuż przed premierą. Tak jak było w przypadku 5080. Edytowane 16 Lutego 2025 przez ffallen 1
Zachy 599 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 2 godziny temu, Joloxx9 napisał(a): No tak, pieprzysz głupoty a gdy ktos Ci mowi, że mieszasz a ty jeszcze wąty o to masz Ciekawe whatsonie... Bo ja mowilem o wtyczce i zlaczu od strony karty/psu, a ty z jakims kablem wyjezdzasz, gdzie przewody sa takie same bo co zlote dadza albo większą srednice? Dla Twojej wiadomosci jakbym Ci zakryl znaczek h+ i h++ i gdyby nowszy nie miał niebieskiej końcówki to w seasonicu bys nie rozroznil ktory jest ktory. Musialbys się zatrzaskowi przyjrzec, bo w nowym jest krotszy Nas pewnie rozni to ze ja je mam fizycznie i moge porownac oba, a ty sobie teoretyzujesz i sie wymadrzasz, a sam zadnych konkretow nie dajesz 1 godzinę temu, Joloxx9 napisał(a): Dwa? No to chyba jesteś na bakier: 4090 również jest sporo, a przypominam 5090 ma gorsza konstrukcje, no ale, czas zweryfikuje. Pogadamy za 2 miesiące jak powyższy wątek będzie wyglądać. 4 potwierdzone przypadki, ciekwe na ile sprzedanych kart. A ludzie pisza jakby tysiace sie spalilo. Inna sprawa co za konfigi do nich mieli, powodow zfajczenis moglo byc wiele...
Reddzik 2 896 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 6 godzin temu, MJRegul napisał(a): ATX 3.1 to cofka w specyfikacji w stosunku do 3.0 niestety. Ja akurat mam atx 3.1, mimo, że zasilacz miał mieć 3.0 to dostałem wersję 3.1 z nowszym wtykiem do RTXów, ale jest ok, może nawet lepiej, że mam nowszy wtyk zamiast ten starszy, ale RTX 4080S to też nie jest to samo co 4090 czy 5090.
MJRegul 497 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 A czy wtyk przypadkiem nie jest taki sam a tylko kabel inny przy 3.1? Innej dlugosci piny w srodku?
lukadd 3 150 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 29 minut temu, Zachy napisał(a): Dla Twojej wiadomosci jakbym Ci zakryl znaczek h+ i h++ i gdyby nowszy nie miał niebieskiej końcówki to w seasonicu bys nie rozroznil ktory jest ktory Bo wszystko wygląda na to, że technicznie te kable i jego wtyk to jedno i to samo, zmiana jest po stronie złącza GPU i zasilacza w którym zmienili długości pinów. Dla tego linkowałem do stronki corsaira gdzie oni produkują zasilacze i kable i mają opis odnośnie zmian.
sniper76 160 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) W nowym przewodzie zasilania GPU zostały skrócone piny sygnałowe o 0.25mm, ażeby wyeliminować "niezakliknięcie" wtyczki, a piny doprowadzające 12V zostały wydłużone o 1.5mm (przewód kompatybilny wsteczne) I tyle zmian Seasonic gwarantuje 50 cykli podłączenia wtyczki Edytowane 16 Lutego 2025 przez sniper76 1
Marcusfff 285 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 Ta. A najlepsze, że te piny sygnałowe sprawdzają jedynie czy same są dobrze wpięte 1
sideband 2 056 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 7 minut temu, sniper76 napisał(a): W nowym przewodzie zasilania GPU zostały skrócone piny sygnałowe o 0.25mm, ażeby wyeliminować "niezakliknięcie" wtyczki, a piny doprowadzające 12V zostały wydłużone o 1.5mm (przewód kompatybilny wsteczne) I tyle zmian To tylko rozwiązało problemy z mocno niedociśniętą wtyczką Przykładowo Asus krótki czas po premierze poprzedniej generacji zażyczył sobie lepsze konektory w kablach u chińczyków do swoich zasilaczy
lukadd 3 150 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) 14 minut temu, sniper76 napisał(a): W nowym przewodzie zasilania GPU zostały skrócone piny sygnałowe o 0.25mm, ażeby wyeliminować "niezakliknięcie" wtyczki, a piny doprowadzające 12V zostały wydłużone o 1.5mm (przewód kompatybilny wsteczne) I tyle zmian Nie w przewodzie, a w złączu GPU są zmiany. Już to wklejałem "There is no difference between a 12VHPWR and a 12V-2x6 cable. The changes in revising the 12VHPWR connector and renaming it to 12V-2x6 were only made to the connectors on the graphics card side." https://www.corsair.com/us/en/explorer/diy-builder/power-supply-units/will-my-12vhpwr-cable-work-with-12v-2x6/?srsltid=AfmBOooEG4ihArpcATHfUdEKkADiF5LOcGhVEM2BOBduRLzu6th06Bew Edytowane 16 Lutego 2025 przez lukadd
bofff 171 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 12 minut temu, sniper76 napisał(a): W nowym przewodzie zasilania GPU zostały skrócone piny sygnałowe o 0.25mm, ażeby wyeliminować "niezakliknięcie" wtyczki, a piny doprowadzające 12V zostały wydłużone o 1.5mm (przewód kompatybilny wsteczne) I tyle zmian dobra, raz na zawsze w przewodzie czy gnieździe?? każdy film tu linkowany mówi o gnieździe
Zachy 599 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) 38 minut temu, lukadd napisał(a): Bo wszystko wygląda na to, że technicznie te kable i jego wtyk to jedno i to samo, zmiana jest po stronie złącza GPU i zasilacza w którym zmienili długości pinów. Dla tego linkowałem do stronki corsaira gdzie oni produkują zasilacze i kable i mają opis odnośnie zmian. We wtyczce napewno jest inna: - dlugosc pinow w środku wtyczki i sa chyba lepszej jakosci, albo kontrola jakosci lepiej dziala (pisze względem przewodow Corsair,w Seasonicu i stary i nowy jest bez niedorobek) - krotszy jest zatrzask Pewnie jest cos jeszcze czego nie widac golym okiem, @Phoenix. Linkowal film o tym. Edytowane 16 Lutego 2025 przez Zachy
sniper76 160 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) Najnowszy standard gniazda 12V-2x6 montowanego w GPU jest głębszy o 1,5mm dla kompatybilnej wtyczki, ażeby sprostać większym prądom płynących w miejscu styku pinu z nasuwką. To wydłużenie pinów dało jakby siódmy pin dla plusa i minusa. W ten sposób zmniejszyli temperaturę pracy złącza z pełną mocą (RTX 5090) Edytowane 16 Lutego 2025 przez sniper76
lukadd 3 150 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 19 minut temu, Zachy napisał(a): We wtyczce napewno jest inna: - dlugosc pinow w środku wtyczki i sa chyba lepszej jakosci - krotszy jest zatrzask Pewnie jest cos jeszcze czego nie widac golym okiem, @Phoenix. Linkowal film o tym. Długość pinów po stronie złącza PCB została zmieniona. W tym filmiku też o tym było. Jakość kabli, grubość, wtyczka od strony kabla i kontrola jakości to jest kwestia producenta. Zmian w specyfikacji technicznej nie ma tu żadnych od strony kabla. Masz speca od zasilaczy. Od 7:20 1
Joloxx9 941 Opublikowano 16 Lutego 2025 Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, Zachy napisał(a): Ciekawe whatsonie... Bo ja mowilem o wtyczce i zlaczu od strony karty/psu, No to ten tego, więc twierdzisz, że mówiłeś o wtyczce a nie o kablu tak? Ciekawe: Nawet specjalnie zapytałem czym według Ciebie różnią się te PRZEWODY: Więc wychodzi na to, że nie wiesz czym się rozni złącze po stronie karty od przewodu albo też wygadujesz bzdury. 36 minut temu, Zachy napisał(a): We wtyczce napewno jest inna: - dlugosc pinow w środku wtyczki i sa chyba lepszej jakosci, albo kontrola jakosci lepiej dziala (pisze względem przewodow Corsair,w Seasonicu i stary i nowy jest bez niedorobek) - krotszy jest zatrzask Pewnie jest cos jeszcze czego nie widac golym okiem, @Phoenix. Linkowal film o tym. Jezu człowieku przestań pleść te bzdury. Wtyczka na kablu nie została zmieniona. Piny w złączu na karcie są dłuższe a sense krótsze. Tylko tyle i aż tyle. Dorabiasz jakieś dyrdymały z dupy wziete. 14 minut temu, lukadd napisał(a): Długość pinów po stronie złącza PCB została zmieniona. W tym filmiku też o tym było. Jakość kabli, grubość, wtyczka od strony kabla i kontrola jakości to jest kwestia producenta. Zmian w specyfikacji technicznej nie ma tu żadnych od strony kabla. Masz speca od zasilaczy. Od 7:20 Przecież specyfikacja się nie zmieniła nigdzie, nawet corsair o tym pisze. Firmy robiły jakieś gowno kabelki, to teraz wielce oni nowy typ robią i nazwę specjalnie zmieniają. 45 minut temu, bofff napisał(a): dobra, raz na zawsze w przewodzie czy gnieździe?? każdy film tu linkowany mówi o gnieździe W gnieździe na karcie/zasilaczu(głównie chodziło o kartę). Każdy przewód jest taki sam, albo raczej ma być taki sam. Jak sobie tam jakiś producent coś zmieni to już nie jest to standard. I tyle. Nie wiem dlaczego dla niektórych to takie trudne. Dla tych co dalej maja problemy tutaj jest post corsair https://www.corsair.com/us/en/explorer/diy-builder/power-supply-units/will-my-12vhpwr-cable-work-with-12v-2x6/ Oraz grafika z tego postu: Dla tych co dalej nie rozumieją to w rogu jest napisane "przewód 12v-2x6=12vhpwr brak roznicy!" Kolejny sklep mówiący tylko o złączy na karcie: https://www.overclockers.co.uk/blog/12v-2x6-explained-is-12vhpwr-already-dead/ Edytowane 16 Lutego 2025 przez Joloxx9 1
Rekomendowane odpowiedzi