O jak mi przykro, że ciebie zawiodłem wybacz mi....
W sumie to naprawdę dobrze, że komuś chce się jeszcze dyskutować o sprawach publicznych... Mam wielkie obawy czy nadchodzące pokolenia nie będą już na to mieć totalnie wywalone i będą płynąć z nurtem "lewactwa" lub 'prawactwa" co w danej chwili będzie modniejsze
Masz prosze wszystkie ustawienia
VDD 1.54, VDD IOi Q 1.38, VDDG IOD 810, VDDG CDD 760, VDDP 1025, SOC 850, -32 bez scalara, masz nieco lepsza płytę wiec powinienes być w stanie na podobnym setupie to ustawić. W trybie 2:1 nie ma co przesadzac z napieciami, wbrew pozorą prowadza do wiekszej niestabilnosci niz odwrotnie, milej zabawy z OC
Wsadzenie chieftec SFX-BS do "avoid" to jakieś nieporozumienie, ale przynajmniej wiem dlaczego były tak tanie przez długi czas
Jeśli ktoś ma ochotę tłumaczyć sobie ten "ruski" test:
https://ru.gecid.com/power/chieftec_sfx-350bs/
W skrócie do 200w jest nawet cichy i bez problemu wyrobiłbym normę bronze. Mam łącznie 3 takie, z czego jeden pracuje teraz z i5 8400 + gtx1650 super, a kosztował 35 zł z obudową komputera.
Bez problemu zasili coś w stylu i5 12400f / i3 12100f / ryzen 5600 + rtx4060.
Mam wrazenie ze glownie w Polsce jest cos nie tak. Moje konto oszczednosciowe takie dodane standardowo autmatycznie w sparkasse ma teraz 2.875%. Jesli chce brac kredyt hipoteczny to place 3,34 % odsetek na 180miesiecy stalej stopy.
Wiec moja poduszka finansowa spokojnie zarabia jakies grosze. Gdzie reszte moge spokojnie trzymac na gieldzie. Jak patrzylem na lokaty w Polsce to jest tragedia.
Rekomendowane odpowiedzi