-
Ostatnio przeglądający 10 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez ghostdog · Opublikowano
Kandydaci słabi ale pójdę bo jak wygra kandydat "obywatelski" to będzie wszystko blokował i będzie burdel. W naszym systemie nie sprawdza się model z prezydentem z opozycji. -
Przez Reddzik · Opublikowano
Dla testu wróciłem do domyślnego dlss jaki gra nas uraczyła, czyli 3.7, zamiast tego najnowszego 3.8.1, tak dla testu. Zastosowałem ustawienia z najnowszego filmiku jaki podrzuciłem, to w pierwszej osadzie miałem mniej niż 7GB vram jak odpaliłem grę, wczoraj miałem z miejsca 7.3GB, zapewne przez Globalne Oświetlenie, które powyżej średniego zjada sporo vram, co pokazał na filmiku, plus dlss wydajność. Pograłem z godzinkę i bez problemów, jestem w drugim obszarze, nawet nie wzrosło do 7GB vram, cały czas poniżej, ale nie trafiłem na osadę, więc nie mam czegoś pamięciożernego, do tego gram z FG. Na razie za mało by pisać, że to coś pomoże czy nie, bo jak kolejny raz wywali przy tak niskim użyciu vram, to może świadczyć o tym, że FG jest skopane, a to niestety jest FG od AMD, nie ma jak przetestować jedyne prawilne dla RTX. -
Przez Jinx · Opublikowano
Niektórych whisky nie da się inaczej pić, ci puryści od single malts to życia nie znają. -
Przez Cavendish · Opublikowano
Podzielam zdanie kolegów, złóż peceta sam,to nie takie tam trudne. Jak coś nie będziesz wiedział to piszesz wcześniej,co i jak podłączyć. Raz że zaoszczędzisz kasę,dwa że się czegoś nauczysz,trzy że będziesz miał frajdę,że to Ty właśnie złożyłeś kompa dla siebie. Powiem Ci,że jak mi składali kompa to podłączyli to co była potrzeba a resztę np kabelki sprzedali.Dopiero jak sam kupiłem płytę główną,to zobaczyłem jaka jest różnica. -
Przez Michaelred · Opublikowano
Tutaj masz dokręcanie śruby. Już były nadużycia ze strony ABW. Teraz będzie ich więcej Wolności od tego nie przybędzie. Tu też powtarzasz anty Korwinizmy. Konfederacja przedstawiała w swoim programie co i jak chce zrobić. Reszta waliła takimi ogólnikami, że tylko można było się smiać. No hitem było KO, które chciało jednocześnie obniżać wpływy i zwiększać socjal. Ale jak już chcesz to ktoś kiedyś powiedział, że "Jeśli nie potrafisz wyjaśnić czegoś prosto, nie rozumiesz tego wystarczająco dobrze.” – Albert Einstein. Ta solidarność społeczna to trochę jak ta sprawiedliwość społeczna. Ze sprawiedliwością nie ma wiele wspólnego. Dobrowolna solidarność społeczna proszę bardzo. W innym przypadku nie. A na pierwszym miejscy Luxemburg, który w Skandynawii jednak nie leży. Żyło się najlepiej bo ostatnio społeczeństwo coraz mniej zadowolone. W takiej Szwecji teraz coraz gorzej, recesja. Kiedyś to państwo rozwijało się mega dynamicznie, a podatki mieli niższe niż w USA czy Europie. Zbudowali swoją pozycję na wolnym rynku i kapitalizmie. Tam cala topka pracodawców w kraju to firmy w latach 70 O popatrz Pan. Na tej liście są kraje, które nie są w EU. Czyli istnieje życie poza UE Jednak te statystyki to sobie można uznawać wg kryteriów co dla kogo jest ważniejsze. Jak niby zbyłem. I co myślisz, że nie wiem co to mediana? Nie wiem w jaki sposób to miało by być niewygodne. Faktem jest, że spłaszczenie wynagrodzeń to jest u nas teraz masakra. w 2021 minimalną zarabiało 1.6mln Polaków teraz jest prawie 2 racy więcej. Niech podniosą minimalną na 20K to wszyscy będziemy "bogaci". 1. Aborcja to właśnie piękny temat. Potrafi odsiać tych, którzy używają wyłącznie argumentów emocjonalnych. To jest temat niezależny od polityki i polityki, a niektórzy tylko takich argumentów potrafią używać. 2. No tak ty już wszystko wiesz. 2.136) Nie jestem ornitologiem 3. Przyznaje temat eutanazji jest mi dosyć obcy. Nigdy mnie to nie interesowało. Uważam, że w kraju z dykty mamy teraz dużo więcej innych problemów, którymi powinniśmy się zająć. Pisząc w mega skrócie uważam, że dorosła osoba w pełni władz umysłowych powinna mieć możliwość zabić się. Bardziej osobiście zetknąłem się z tym stosunkowo niedawno. Jedna z osób na FB w grupie o tematyce "zdrowotnej" niestety dokonała takiej eutanazji legalnie. Pisze niestety bo ta grupa miała cechy altmedu. Ta osoba bardziej wierzyła osobom, które tam się wypowiadały niż "standardowym" lekarzom co do rokowań zdrowotnych i dalszego postępowania. Widać było załamanie, przestała nagrywać na YT, pisać posty na FB. Po chyba miesiącu ktoś z jej konta napisał co się stało, dlaczego jej nie ma. Może cię to zdziwi ale ponad połowa wyborców Konfederacji jest za aborcją do 12 tygodnia i za eutanazją. Nie wiem czy jest sens zakładać osobny temat. Jakby nie patrzeć aborcja już tak nie grzeje jak wcześniej. Ty serio myślisz, że jak ktoś cię na czymś złapie to ty to później rozpiszesz w ten sposób uważając, że załatwiłeś sprawę. Klepiesz anty Korwinowe bzdury przecież to każdy widzi. To nie jest przedszkole I dalej będę o tym pisał bo bardzo mi przypominasz stylem wypowiedzi tych naczelnych antykonfiarzy neuropków z dawnych lat wykopu/Discorda. Nie musisz każdej swojej wypowiedzi opatrywać osobistym komentarzem. Trzymaj się pytań i konkretów. Nie próbuj cały czas odwracać uwagi od braków argumentacyjnych swoich wypowiedzi albo wpadek tego typu komentarzami.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi