Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, bbandi napisał(a):

Tylko ile masz w tym "czystego" 4K, w większości i tak trzeba posiłkować się scalerami oraz FG.

Tak to prawda i też wyraźnie o tym wspominałem. Osobiście już się z tym pogodziłem, że tak to wygląda. DLAA jednak te 60FPS w większości trzyma bez problemu a to natywne 4K. 

Ja opisuje moje doświadczenia z mojego pkt widzenia. Może i brutalnie to powiem ale mało mnie interesuje jak to chodzi u Janka czy Grażyny...

U mnie chodzi bardzo dobrze, najlepiej jak tylko może w danym momencie. Po to właśnie inwestuje od lat nie małe pieniądze aby nie mieć takich ''dylematów'' jak większość przy każdej premierze.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

To prawda i pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że przy DLSSQ po dłuższej chwili nie widzi się już jakiejś mega różnicy. Sam czasami nawet SS robiłem aby to sprawdzić i samo to już chyba wiele mówi. XD

P.S. Większą faktycznie wizualnie różnicę niż te wszystkie skalowania\4K zrobi porządny OLED+HDR!

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Crew 900 napisał(a):

No i ciul. Dotarłem do celu gdzie powinien być główny NPC no i nie ma...

Szukałeś w reaktorze Czarnobyla? Może tam znajdziesz tego biedaka, nawet pod postacią mutanta?

A tak na serio, to zapewne któryś patch go "skasował"

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
Teraz, Reddzik napisał(a):

Szukałeś w reaktorze Czarnobyla? Może tam znajdziesz tego biedaka, nawet pod postacią mutanta?

Nie, jestem na wysypisku i mam pogadać z pułkownikiem którego nie ma gdzie powinien być. 

Opublikowano (edytowane)

Jakbyś miał 4090 na pokładzie to na pewno by tam na ciebie czekał, a tak cóż :E

42 minuty temu, bbandi napisał(a):

4k imo na scalerach też dobrze potrafi wyglądać, zależy od gry :)

No, zależy, ale w Stalkerze DLSS dalej jest zwalony i ponad miarę smuży :E Poprawki są w drodze, ale kiedy będą, nie wiadomo.

Zresztą tutaj nie ma oprawy na takim poziomie który by uzasadniał tak wysokie wymagania. To jest po prostu partactwo twórców.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, lukadd napisał(a):

Jakbyś miał 4090 na pokładzie to na pewno by tam na ciebie czekał, a tak cóż :E

Nie bardzo rozumiem po co te Twoje ciągłe złośliwości? Nigdzie nie pisałem, że TOP PC załatwia bugi czy inne cuda, które tu się dzieję. Jak boli Cię tyłek, że ktoś za tyle hajsu gra w tych 120FPS ze scalerami obrazu to trudno. :bicz:

Opublikowano (edytowane)

Przed tą dużą łatką to on był...

No i po co miałbym wydawać tak duże pieniądze na podzespoły skoro i tak gry co teraz wychodzą działają jak gówno -.- Dymanie graczy na wszystkich kierunkach ale widać to dalej działa na słabe jednostki. 

Wiem, że suchar ale trochę słaby.

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

Przed tą dużą łatką to on był...

No i po co miałbym wydawać tak duże pieniądze na podzespoły skoro i tak gry co teraz wychodzą działają jak gówno -.- Dymanie graczy na wszystkich kierunkach ale widać to dalej działa na słabe jednostki. 

A po co ludzie wydają tak duże pieniądze na przynęty na ryby, które i tak nie zawsze rybę złapią? XD To jest pasja kolego i tutaj nie ma sufitu...:balon:

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Reddzik napisał(a):

A tak na serio, to zapewne któryś patch go "skasował"

Dlatego napisałem @Crew 900 że patch go skasował, a być może to całe A-Life, teraz ma możliwość "myślenia" i ganiania po okolicy jak to opisywali, więc wziął nogi za pas i heja pozwiedzać Zone. :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

A po co ludzie wydają tak duże pieniądze na przynęty na ryby, które i tak nie zawsze rybę złapią? XD To jest pasja kolego i tutaj nie ma sufitu...:balon:

Jak dla mnie to jest debilizm a nie pasja. Po co mi karta za 10 k skoro i tak nie uciąga gier z tego samego roku.

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 2
Opublikowano
Teraz, Crew 900 napisał(a):

Jak dla mnie to jest naciąganie a nie pasja. Po co mi karta za 10 k skoro i tak nie uciąga gier z tego samego roku.

Ale jak nie uciąga? Na takiej karcie wszystko lata w natywnym 4K w 60FPS na Ultra więc o czym Ty piszesz?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Ale jak nie uciąga? Na takiej karcie wszystko lata w natywnym 4K w 60FPS na Ultra więc o czym Ty piszesz?

Nie no gratki, że masz 60 fps w 4k za kartę wartą 10 k... 

Weź se drugą kup by dobić do 70 fps bo optymalizacja kody nie pozwoli na więcej.

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

Jak mnie takie gadki-szmatki irytują. Tak. Dokładnie o to chodzi. 
O płynne granie +/- 60 fps. I to ma. Czego nie rozumiesz?
Że za drogo? Możliwe. I co z tego i co to wnosi do tematu?

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Fajnie jak jednak będziemy to równać do jakiś obecnych standardów. Natywne 4k/60FPS jest nieosiągalne dla konsol od dekad na dobrą sprawę. Nawet nie mówię o detalach Ultra/PC. Możesz to oczywiście sprowadzać do kolejnego absurdu, że za taki hajs powinno i być 1000FPS.

3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Dzięki! Bo chwilami tracę wiarę w ludzi. :sciana:

Opublikowano
7 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Weź se drugą kup by dobić do 70 fps bo optymalizacja kody nie pozwoli na więcej.

Jak najbardziej zawsze miałem SLI ale od kiedy na dobre pojawił się DX12 nie miało to już sensu. Sama Nvidia z tego się wycofała a szkoda bo ładnie te karty w budzie wyglądały. ;)

Opublikowano
9 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Ile gier zrobiłeś (?), jeśli można wiedzieć, bo ewidentnie leci tu fachowcem od kodu i jego optymalizacji.

Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie to się nazywa próżność i brak oczekiwań względem nowych gier.

To jest granie pod lenistwo i wywalenie twórców względem optymalizowania gier.

Ta tutaj "jakość" gry nie jest adekwatna do chorych wymagań.

3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ile gier zrobiłeś (?), jeśli można wiedzieć, bo ewidentnie leci tu fachowcem od kodu i jego optymalizacji.

Masz tu mój profil:

https://steamcommunity.com/id/Marcin_89/

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie to się nazywa próżność

Słowo klucz - "dla mnie".
A samo próżność też do analizy.
Co nie zgrywa się z Twoim tokiem myślenia = próżność (?)
Czyż to nie próżność, takie myślenie? ;)

(...) brak oczekiwań względem nowych gier.

Tak. Ludzie, którzy wydają wór kasy i kupują topki, mają jak najbardziej brak oczekiwań względem nowych gier.
Dawno nic tak logicznego nie przeczytałem. :)

Bardzo ładny. I?
Bo ja mam taki ładny na koncie AA.
Wypiłem 3 cysterny gorzały w życiu, i o czym ma to świadczy?
Że znam się na produkcji wódy (?) i mogę się wypowiadać w tematach jej produkcji?

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Jak mnie takie gadki-szmatki irytują. Tak. Dokładnie o to chodzi. 
Że za drogo? Możliwe. I co z tego i co to wnosi do tematu?

Tylko, że my tu piszemy o Stalkerze. Optymalizacja w tej grze jest skopana, że nawet RTX 4090 nie trzyma tu 60klatek w 4k. Zjazdy do ~50ciu nie są niczym nie spotykanym w tej grze. Nie ma tutaj PT, aby sobie tłumaczyć, że trzeba dać DLSS-Q +FG, aby to jakoś działało :E

Nie wiem czy grałeś w tą grę, czy nie. Szału graficznego tutaj nie ma, pop iny, nawet na cienie od latarki zabrakło czasu i mocy, oświetlenie jest miejscami zwalone tak samo jak cieniowanie i wymaga poprawek.

Ja jako posiadacz 4090 totalnie nie jestem zadowolony z działania, wydajności tej gry.

Kolejne podejście może za dobre kilka miesięcy zrobię jak to podłatają :E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 2