Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Bardzo ładny. I?
Bo ja mam taki ładny na koncie AA.
Wypiłem 3 cysterny gorzały w życiu, i o czym ma to świadczy?
Że znam się na produkcji wódy (?) i mogę się wypowiadać w tematach jej produkcji?

No przecież dużo recenzji i analiz jest które nie został kupione, że jakość nie jest adekwatna do wydajności która gra nie posiada. Więc o co chodzi? Problemem jest mój sprzęt teraz bo pieprzony NPC się nie zrespawnował ? Bo teraz podąrzając tą drogą to jest tak, że mam stary sprzęt i muszę nowy kupić by się kuźwa cieszyć miernym produktem... 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, lukadd napisał(a):

Tylko, że my tu piszemy o Stalkerze. :E

A ja ogólnie.

Nie wiem czy grałeś w tą grę, czy nie. Szału graficznego tutaj nie ma, pop iny, nawet na cienie od latarki zabrakło czasu i mocy, oświetlenie jest miejscami zwalone tak samo jak cieniowanie i wymaga poprawek.

Jeden wieczór pograłem i po ocenie jej jakości (a bardziej braku!) - dałem sobie spokój.
Celowo GP kupiłem pod nią, a skończyło się na lizaniu po pietach Indiany w GP. ;)

Ja jako posiadacz 4090 totalnie nie jestem zadowolony z działania, wydajności tej gry.

Absolutnie podzielam. Jestem graczem. Mam oczy. Odpuściłem po kilku godzinach.

Nie podoba mi się jedynie ton, co poniektórych.
Niewykluczone, że to tylko brak cywilizowanego formułowania myśli, a powiedziane inaczej, nie działałby jak płachta na byka.

6 minut temu, Crew 900 napisał(a):

(...) jakość nie jest adekwatna do wydajności która gra nie posiada. Więc o co chodzi? Problemem jest mój sprzęt teraz bo pieprzony NPC się nie zrespawnował ? Bo teraz podąrzając tą drogą to jest tak, że mam stary sprzęt i muszę nowy kupić by się kuźwa cieszyć miernym produktem... 

Z tym się zgodzę. Jakość jest FATALNA! Dawno nie widziałem takiego shitu. Dlatego olałem tę produkcję całkowicie.
Co do Twojego sprzętu. Myślę, że zbyt poważnie podszedłeś do sarkazmu / żartu.
Spierniczona gra, nie ma za wielkiego związku ze sprzętem. Czego byś nie miał w budzie - prędzej, czy później trafisz na jakiś shit w tej "grze".

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano

@JeRRyF3D

No i właśnie o to chodzi. Ja z mocy 4090 jestem mega zadowolony. Ta karciocha to mega kozak, po przesiadce z RTX 3080 dała mi ~200% w rastrze i jeszcze więcej w RT.

Ale jak odpalam takiego Stalkera i widzę jak ta moc jest poniewierana i marnowana przez twórców gry którzy po prostu wypuścili jednego wielkiego babola to szlag mnie trafia :E

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

I pełna zgoda. Dla mnie ta gra, to kandydat na technicznego gniota roku.

No właśnie, gra jest gniotem a padają posty obronne na to, żeby kupić sobie topkę. Przecież to absurdalne. PC nie jest 0-1, więc jeżeli gra wymaga kupna topki, żeby to działało to mam wywalone na taką grę. I tak też zrobiłem ze Stalkerem, poleciało z dysku. Gdyby nie to, że kupiłem tę wersję pseudo kolekcjonerką to poszedłby zwrot.

• Like 1
Opublikowano

Akurat STALKERA2 wyrzuciłbym poza każdy nawias WSZELKICH rozmów o grach, TOPkach i optymalizacji (jakże nadużywany zwrot - dziś stał się synonimem dobrze działającej gry, a to nie to samo).
To jest zepsuty produkt. Ukraińcy nie dowieźli i koniec tematu. 

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, lukadd napisał(a):

Ale jak odpalam takiego Stalkera i widzę jak ta moc jest poniewierana i marnowana przez twórców gry którzy po prostu wypuścili jednego wielkiego babola to szlag mnie trafia :E

Przespałeś trochę gier jeżeli myślisz, że to największy gniot od strony optymalizacji. Jedynie trzeba przyznać, że od strony CPU Stalker to tragedia.

Opublikowano (edytowane)

W większość AAA nawet nie gram, ani testowo nie odpalam premierowo bo szkoda mi czasu na gnioty :E Ewentualnie po roku, a czasami i dłużej i to też tylko wybrane :E Tutaj się trafiło w passie więc zerknąłem.

41 minut temu, Gret napisał(a):

200%? :E

To niby do mojego posta? Coś się nie zgadza?

Biorąc 3080 za 100%, 4090 względem niej ma w rastrze ~200% ;) Piękny kop był z tej przesiadki.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
30 minut temu, lukadd napisał(a):

W większość AAA nawet nie gram, ani testowo nie odpalam premierowo bo szkoda mi czasu na gnioty :E Ewentualnie po roku, a czasami i dłużej i to też tylko wybrane :E Tutaj się trafiło w passie więc zerknąłem.

To niby do mojego posta? Coś się nie zgadza?

Biorąc 3080 za 100%, 4090 względem niej ma w rastrze ~200% ;) Piękny kop był z tej przesiadki.

Jeśli 3080 to 100% a 4090 200% to masz zysku 100% a nie 200%? 

Generalnie 4090 średnio podwaja wyniki 3080 czyli jest 100% szybsza. 

• Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, sideband napisał(a):

Nobody Wants to Die morduje GPU, a jest na UE4.2x ;) Still Wakes the Deep na UE 5.2 morduje GPU to tylko na szybko w które grałem.

Obie jakoś przeszły mi koło nosa. Choć ta pierwsza zacniejsza (chyba) graficznie od drugiej, pomimo starszego motoru. 

Opublikowano
7 minut temu, Gret napisał(a):

Jeśli 3080 to 100% a 4090 200% to masz zysku 100% a nie 200%? 

Generalnie 4090 średnio podwaja wyniki 3080 czyli jest 100% szybsza. 

No oczywiście. Mogłem to dokładniej sformułować, ale pisząc na szybko uznałem, że każdy ogarnie gdy podałem RTX 3080 jaką bazę czyli domyślnie 100%.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, sideband napisał(a):

Nobody Wants to Die morduje GPU, a jest na UE4.2x ;) Still Wakes the Deep na UE 5.2 morduje GPU to tylko na szybko w które grałem.

Nobody Wants to Die przynajmniej wygląda a nie to co S.T.A.L.K.E.R 2 😉

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, sideband napisał(a):

Nobody Wants to Die jest na UE5, nie na UE 4.2x. Oficjalne info ze strony developera:

image.thumb.png.92b26ac710cd5fefa4f7d02993b7635f.png

• Thanks 2