Konfederacja znowu łże, odc. 2137:
Disclaimer dla wszystkich tych, którzy wierzą w brednie Berkowicza i są za głupi, aby sprawdzać informacje:
https://www.wosp.org.pl/medycyna/sprzet
Czemu oni kłamią?
Czy dlatego, że są sami tak głupi?
Czy dlatego, że ich wyborcy są tak głupi, że uwierzą mimo iż jest to proste do sprawdzenia?
Stałe 40fps z równym frame pacingiem. A to jest ważne, w 40fps grałem jeszcze w god of war, w horizona się nie dało.
Ja przed kupnem konsoli tak grałem, a przynajmniej próbowałem bo to było męczące na dłuższą metę. Do tego obsługa hdr w grach na pc w praktyce nie istnieje. Jeszcze wtedy miałem TV bez hdmi 2.1 więc 4k+hdr i nawet na 4:2:2 czasem powodowało czarny ekran bo kabel się poddawał. Bieganie do drugiego pokoju bo znowu odświeżanie nie te się odpaliło, gra w oknie się odpaliła itd. Miałem wtedy rtx3070 więc zanim zacząłem grać pół godziny do godziny siedzenia żeby dostosować ustawienia, aby trzymało 60fps. 15 lat temu może miałbym chęci się w to bawić, ale po tych zabawach mi kompletnie przeszło.
Dokładnie. Jedyna różnica że wcześniej 4080 12GB miał mniej niż 47% cuda z 4090 i cięli o połowę z szyny 384bit a teraz 5080 ma mieć prawie 49,5% i tną o połowę z szyny 512bit. Ale idea jest ta sama...
Plus nie wiadomo czy kiedykolwiek wyjdzie porządne 5080 z 24GB na szynie 384bit z większą ilością cuda czy tylko zmienia pamięci z 2gb na 3gb i rzuca ludziom jak gówno.
Rekomendowane odpowiedzi