Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie no... Ciężko byłoby teraz zrobić gorszą premierę od NV :E:

- kart nie ma,

- pojawiają się, lecz w zaporowej cenie,

- masz, ale z wybrakowaną specyfikacją,

- miałeś, bo zjarała się,

- żadne z powyższych, ale stosunek względem poprzedniej generacji w przeliczeniu na pobierane waty i złotówki jest kiepski.

NV leci wyłącznie na marce i poglądach zwykłych Kowalski, że stery AMD nadal są beee...

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano (edytowane)

Supertech.

To są złote strzały, dzięki uprzejmości starego znajomego z Lola udało się ją ustrzelić. On ustrzelił coś lepszego w sumie :). 

Edytowane przez NoviAMG
Opublikowano

Po 2500 wychodziły nowe asusy po cashbacku niedawno i to były normalne ceny według mnie za te karty. A że rynek zrobił fikołka a ludzie się rzucają na to "co jest" bo jutro nie będzie, nakręca ceny :). Dlatego przeczekam sobie do wakacji, 7900xt sporo lepsza będzie na przeczekanie niż 7800xt :). 

Opublikowano
4 minuty temu, Radziuwilk napisał(a):

Lud zobaczyl karte w normalnej cenie i zdziwieni. Ladnie was to kilku letnie pranie mozgu porobilo.

Ale jak ktoś chce kupić fajną kartę do 3k to nie ma NIC obecnie poza kartami sprzed 2 lat xD 

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, NoviAMG napisał(a):

Po 2500 wychodziły nowe asusy po cashbacku niedawno i to były normalne ceny według mnie za te karty. 

No tak ale 2500 po cashbacku to nie 2055 bez CB :E dlatego zdradz nam więcej gdzie jest haczyk bo do tej pory nie napisałeś :P 

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Mar_s napisał(a):

@Send1N Novi za stary lis żeby Szrota bez gwarancji brać. ;)

Nie widziałem tej karty, ale przyznam że nie obserwuję tego sklepu.  Piękna akcja. ;)

Dokładnie, bez gwarki nie chce sprzętu, to samo "nie sprawdzony". Ostatnio ustrzeliłem u nich patki 8200 za śmieszna kasę i ram śmiga jak ta lala :). 

Phantom biały akurat fajny. No nic i tak dopiero w czwartek najszybciej go obadam. 

A za starych dobrych czasów to się z proshopu demo łowiło 5700xt po 1300-1400zl jak stały 2200 nowe i więcej :E. Tam była kiedyś piękna meta. Z resztą też mieli przebłyski z nowym sprzętem, błędy cenowe, Gigabyte 3060ti, 12600kf i z690 gaming x 1500zl, 6900xt devil 3500 jak stały po 8tysi :). 

Edytowane przez NoviAMG
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Piękne to były czasy.  ;) 

Ciekawie będzie zobaczyć jak się obroni ten 7900 XT w porównaniu z 9070, bo 9070 XT na bank będzie znacznie droższy. Myślę jednak że przy tej cenie co najwyżej będzie z nim mógł konkurować 9060 XT.  :)