Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Nie mam teraz czasu na oglądanie filmików, więc pytanie czy FSR 4 jest na poziomie DLSS 3 czy słabiej? 

Lepiej niz DLSS3 CNN ale gorzej jak Transformer wiec przeskok jest spory z FSR.

obraz.thumb.png.7c29a0b26d8014b95f65c3b7c8298c1a.png

Beznazwy.thumb.jpg.7b60b6962a970121f7665858a7818ef5.jpg

Edytowane przez Phoenix.
  • Thanks 2
Opublikowano
7 minut temu, Tornado3 napisał(a):

Mnie np śledzenie promieni nie interesuje. Po co mnie przekonujesz na siłę ?

A wiesz że już pojawiają się gry z RT gdzie nie ma opcji on/off tylko always on? Jak na razie jest to garstka, ale NV będzie starać się smarować producentom aby na siłę to wprowadzali do gier, aby zaorać AMD. Ja od półtora roku jestem z 7800xt i jestem mega zadowolony, ale też nie gram we wszystko i jak na razie jest spokój, zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijać. Ale jak będzie więcej gier z wymuszonym RT to tym bardziej będę miał NV w dupie za takie świńskie praktyki.

Opublikowano

Dla mnie wszystko git. Spodziewałem się czegoś trochę lepszego niż 7900XT - mniej więcej podjeżdżającego pod 5070Ti w rastrze i 4070/5070 w RT i wygląda na to, że dokładnie to dostajemy. 

5070Ti jest nieco lepsze, ale z dopłatą 1000 zł za entry level modele pewnie.  

Ja jestem zadowolony i tylko mnie te recenzje utwierdziły w polowaniu jutro na jakiś Pulse od Szafirka.

• Confused 1
Opublikowano

Niech AMD idzie w czystą wydajność i w następnej gen niech dadzą coś na poziomie. 

Mi się już odbija tą sztucznością nvidii. Wolę coś prawdziwego. 

NVIDIA:

Sztuczne klatki,

Sztuczne msrp, 

Sztuczna dostępność. 

Wystarczy tej sztuczności. 

• Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie jest źle, 9070 wyprzedził 5070, a 9070 XT jest niemal na równi z 5070 Ti. W RT wiadomo, jest gorzej względem odpowiedników.

13 minut temu, TheMr. napisał(a):

W czystym rasterze po OC to jest poziom 5080 w wielu grach, także tutaj mega gratulację. Tylko AMD nie wypuści niczego mocniejszego. 

Ciekawe czy przy tym co AMD dowiozło dziś, NV w przeciągu kilku miesięcy, max. roku wypuści wersje Super? 8:E

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, MJRegul napisał(a):

co dowiozło bo nie widzę tak do końca? ;) 

3200-3400 cenowo za taką kartę, gdzie za 5070ti musisz zapłacić 5 tysięcy? Rozumiem, że to nie jest żaden potwór ani top topów wydajnościowych, ale w tej cenie nie ma się do czego przyczepić. Nie każdy musi posiadać topowe gpu.

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

W RT wiadomo, jest gorzej

Gorzej? W grach w ktorych RT faktycznie pokazuje pazura to na 9070XT jest dramat.

2 minuty temu, Starh napisał(a):

3200-3400 cenowo za taką kartę, gdzie za 5070ti musisz zapłacić 5 tysięcy? Rozumiem, że to nie jest żaden potwór ani top topów wydajnościowych, ale w tej cenie nie ma się do czego przyczepić. Nie każdy musi posiadać topowe gpu.

5070Ti Gigabyte Windforce OC byl dzis w Komputroniku za 3899.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Ale syf

Screenshot_20250305_152649_Chrome.thumb.jpg.c96bc99cabd6242a6fb99cc917d66178.jpg

Bez przesady, wybrałeś najgorszą grę dla Radeona i do tego z dołożonym RT. Podchodzi pod lizanie tyłka NV. Nie mówiąc już o tym, że nie wiem kto by oczekiwał od karty ze średniego segmentu dobrej wydajności z RT.

W rasterze jest OK, 5-6% średnio poniżej 4080/5070 Ti za 1k-2k zł mniej. Bez jakieś rewolucji, ale ogólnie można to podsumować - OK.

Edytowane przez Imm
  • Upvote 3
Opublikowano
11 minut temu, Doamdor napisał(a):

RX 9070 XT

RTX 5070Ti

Nie wiem po co pokazujesz wyniki w 4K kiedy te karty trafiają do ludzi do 1440p :E 

Nie chce mi się wklejać 5 gier w której 9070XT porobił 5080. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Imm napisał(a):

Bez przesady, wybrałeś najgorszą grę dla Radeona i do tego z dołożonym RT. Podchodzi pod lizanie tyłka NV.

W grach w ktorych faktycznie RT robi robote, a nie tylko odbicia w kaluzy to karta AMD lezy i kwiczy. Sory, ale taka jest rzeczywistowc. Do tego duzo lepszy skaler DLSS4 i MFGx3, ktory dziala calkiem niezle. Po OC zblizasz sie do 5080. Windforce 5070Ti w cenie 3899 (do kupienia dzis w komputroniku) miazdzy 9070XT, a szkoda.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

@Imm zobacz co wstawilem pare postow wczesniej, to jest DRAMAT

Żadna karta na tym screenie nie nadaje się do grania. Różnica między 20FPS a 7 FPS to dupa nie różnica. A nawej jak włączysz MFG, to responsywaność sterowania i tak będziesz miał na poziomie tych 20 FPS. Wedłu tego, to nie ma co kupować czegokolwiek poniżej 5090.

• Upvote 2