RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez wallec · Opublikowano
Stan obecny: Mam hipotekę z ratą ~2000zł/miesiąc, 100k gotówki i w211. Kalkulacja larry.bigl: - nadpłacam kredyt za 100k, rata spada o 486zł miesięcznie tj. ~17.5k jak podał larry.bigl -> zostaje mi raty 1514zł - idę po leasing, biorę fureczkę z ratką 2000 Wynik - nadpłaciłem kredyt, mam mniejszą ratę na kredyt ale podstawowy koszt miesięczny wzrósł mi z 2000 do 3514zł a ilość gotówki zmalała o 100k Po trzech latach: - zapłaciłem 72k leasingu, oddaje auto i nie mam nowego auta mogę wsiąść do w211 Proszę wykazać gdzie oszczędność. -
Przez SuLac0 · Opublikowano
piszesz tak, jakby kazdy kupowal auto jako "inwestycje". co innego utrata wartosci po roku, dwoch, a co inego po 5-10 latach. jezeli ktos uwaza, ze jest w stanie okreslic utrate wartosci byle kompaktu, po 5, 10 latach, to chyba ponminal sie z powolaniem covid szybko to zweryfikowal. i nie . nie byla to "specyficzna" sytuacja w kontekscie automotive, bo podobna, o podobnym zasiegu, moze sie pojawic w kazdym mies/roku. wlasciwie juz ma miejsce. bo taka mamy sytuacje geopolityczna. obecnie nowe auta, to glownie "usluga", a nie "wlasnosc" i chyba tylko wrozka i jednostka mentalnie zakotwiczona w czasach automotive "przed covid", bedzie tutaj snuc wizje "finansowe" -
Przez Pentium D · Opublikowano
Chyba OLX pali się pod dupą. Najpierw dodali te negocjacje jak na vinted a teraz czas na sprawdzenie z 24 na 48h. -
Przez mzeromski86 · Opublikowano
ii tym mnie przekonałeś teraz młody twierdzi że jednak wolał by chyba 34 cale.. nie taki młody w sumie bo 15 lat ma do CS szuka monitora hehe -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Śmieję się, bo piszesz totalne głupoty. A to, że nie rozumiesz tego co larry.bigl Ci wyliczył pokazuje, że faktycznie powinieneś zostać przy obrocie gotówkowym, albo nawet wrócić do handlu wymiennego opartego o ziemniaki czy jabłka.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź