Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, leven napisał(a):

Wrzuć coś od siebie z Wieśka 3. 
Tam są piękne czarodziejki, a nie jakieś pokraki.

Kiedyś próbowałem w to grać. Doceniam - świetny tytuł i na pewno ma wielkie grono fanów ale nie moje klimaty. 
Jakoś się nie wkręciłem. Dam kiedyś szansę ale póki co Stalker 2 COP.

Opublikowano

Już się baw, na co czekasz :)  Zobacz, czy gra warta świeczki mając na myśli jakość obrazu. 

Jak w W3, która ma 10 lat np. Ciri i Wiesiu wyglądają epicko na NV, to sam spróbuj i zobacz, jak u Ciebie będzie. O FPS się na razie nie martw, co chwile aktualizują się upscalery.

2.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Około 55 FPS na 1440p w neural. W opcjach RT + suwaki na prawo.

Co znaczy:  "Pewnie biedacko z wydajnoscia albo jakis DLSSP + FG z wykastrowanymi ustawieniami gry"  ?

Nie widać, jak to dobrze wygląda ?

Gdyby była bieda ustawienia, to byś mleko widział :P 

Jest DLSS wydajność + FGx2 :E 

Edytowane przez leven
Opublikowano

non-nr.jpg

nr-on.jpg

22 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@leven Na screenie wszystko moze wygladac, a co innego obraz w ruchu. Widzialem ze na 5070 od 30FPS do 45 FPS z suwakami na prawo + DLSSQ w 1440p. Ty masz 55 FPS po wlaczeniu FG %-) Jak lubisz tortury, to mozna tak grac. :bicz:

Nie ma tragedii. Za to jakość starej gry wbija w ziemię. Na fotkach tego nie widać, w grze jest sporo lepiej, niż jpg. z printa :lol2:

Dawaj jakies foty z Neurala w AMD, masz przecież mody do tego :) 

Opublikowano
3 godziny temu, leven napisał(a):

Już się baw, na co czekasz :)  Zobacz, czy gra warta świeczki mając na myśli jakość obrazu. 

Jak w W3, która ma 10 lat np. Ciri i Wiesiu wyglądają epicko na NV, to sam spróbuj i zobacz, jak u Ciebie będzie. O FPS się na razie nie martw, co chwile aktualizują się upscalery.

2.jpg

Jaki sens sprawdzać przy 30 fps w 1080p?  Lepiej na yt obejrzeć %-). Wolę już pograć z NR niż oglądać.  Gram w Alan Wake 2, jak będzie akceptowalny fps to zainstaluje i tam będę grał.  Chyba że skończę wcześniej zanim będzie grywalne ;D

• Like 1
Opublikowano
W dniu 4.09.2026 o 08:38, Radio Tirana napisał(a):

Są gdzieś jakieś filmiki jak to działa? Biorąc pod uwagę wydajność Radełonów w Ray Tracingu to chyba będzie trzeba grać w 720p :rudolf:

Wrzuciłem poniżej , działa całkiem, całkiem .