Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
Nie ma to nic wspólnego Intel vs AMD.
Przechodząc z Z390 na Z690 też zaliczyłem spadki wydajności GPU również w markach tylko to są marginalne spadki i nikogo to interesuje bo nie jesteś w stanie tego w jakikolwiek sposób odrzuć.
@łukasz850 Sądze że wrzucasz brednie z kacapskiej propagandy. Cisną je od początku wojny.
Ukraińcy wybrali wyrwanie się z kacapskiego miru i wejście do państw zachodnich.
A walczyli i praktycznie bez zachodniego uzbrojenia, bo tak odparli pierwsze natarcie kacapstwa.
Wersje białoruska odrzucili dawno. Właśnie w 2014 i potem to powtórzyli.
Teraz najgorsza opcja to okupacja terenu i uderzenia partyzanckie, z wsparciem ich oraz zachodnich wojsk specjalnych, w kolaborantów i samych okupantów. Opcję kapitulacji odrzucili całkowicie.
Czyli potwierdzasz to co napisałem
Wyciąganie gierek aby pasowało pod narrację. Nikomu różnicy nie zrobi te 0,8 czy 0,5 ms mniej między klatkami. 300 FPS vs 400 vs 500 to nie różnice jak między 60 vs 100 vs 200.
Tobie już od jakiegoś czasu fałdy na mózgu się degradują. Od dawna wiadomo, że to samo GPU potrafi być do 2% szybsze na platformie Intela.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
8 reakcji
Pokaż odpowiedź