Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, tomcug napisał(a):

To się może wydawać śmieszne, ale sprawniejszy podsystem RAM daje marginalne zyski na GPU, szczególnie w niskich rozdzielczościach. Niemniej to są grosze, grosiki ;)

Nie w tym benchmarku, tutaj nawet zmiana cpu niewiele daje bo test tak mocno separuje cpu. 

Rozumiem w jakiejś grze ale nie w tym benchu :D 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie w tym benchmarku, tutaj nawet zmiana cpu niewiele daje bo test tak mocno separuje cpu. 

Rozumiem w jakiejś grze ale nie w tym benchu :D 

100-200 pkt może dodać lepszy ram albo cpu . Ja na DDR4 ledwo dobiłem do 8tys. pkt . Być może na DDR5 i i7 14700K było był 8100-8200pkt ;) 

https://www.3dmark.com/sn/14411953

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie nie doda tylu ptk ;) 

To że robiłeś na innym cpu, ramie i zapewne wielu innych zmiennych nijak ma się do wyniku ;) 

Dlatego długo myślałem nad zmianą platformy na i7 14700k ddr5 ale do gier raczej nie ma sensu ;). Może z nową generacja kart będzie miało to sens. 

Edytowane przez Hard Reset
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, Hard Reset napisał(a):

Dobry wynik. :D

Dlaczego nierealnym uv ? U mnie gry chodzą na -115mV

Jedne tak a inne nie...tak pamiętam że masz ustawione różne profile pod różne gry ;) 

Ale nie oszukujmy się, -110 jest nierealne dla osób które chcą ustawić jedno UV i z bani ;) 

Opublikowano
9 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Jedne tak a inne nie...tak pamiętam że masz ustawione różne profile pod różne gry ;) 

Ale nie oszukujmy się, -110 jest nierealne dla osób które chcą ustawić jedno UV i z bani ;) 

No oczywiście że na ogólny profil nie , ale np Alan Wake 2 ładnie śmiga na -115uV.

BTW

Pobiłem właśnie swój wynik w 3Dmarku na -125mV :cool: %-)

https://www.3dmark.com/3dm/164716147