Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Brolly napisał(a):

Myślicie że AMD ma jakiegoś asa w rękawie i będzie jakiś suprise? xD

Jasne! wyższy pobór prądu niż zakładano i wyższa cena ale to nie wszystko wydajność będzie odrobinę rozczarowująca.

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, SmogSmok napisał(a):

Biedne AMD czeka na cene 5070 by dać to samo za -10% ceny. 

dd8387e6a0efc6fb1e8ad27213a01ca901c7848e

AMD czeka na ceny nvidii, a nvidia nie da cen tylko poczeka na AMD. Dzięki temu deadlockowi nie będzie premiery RTX 5000 ani RX 9000 do końca świata.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Tymczasem Cyberprank wciąż na wersji 3.0 :E NVIDIA wiedziała na implementację której wersji zezwolić. 

Taaa, Wiedźmin jeszcze na 2.1. Trochę śmiech przez łzy.

Tak się dzieje kiedy GPU monopolista zaczyna maczać palce poza swoim podwórkiem. Dlatego trzeba trzymać kciuki za AMD i intel'a aby narobili silnej konkurencji.

• Upvote 1
Opublikowano

AMD nie potrafi zaimplementować FSR3.1 w swojej grze jak Space Marine 2 już pomijam, że nie potrafiła nawet zmusić devów aby ich gra nie wysypywała się na ich GPU a ty mi tu o ręcach i nogach? xD

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Te cale FSR zostanie pewnie zaimplementowane w calych 5-10 grach i na tym sie skonczy. 

Od 3.1 można modować ręcznie jak DLSS. Znając życie AMD coś zepsuje albo ktoś im to dla beki uruchomi FSR4 na starszych GPU i będzie drama :E

Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Moze sie nie znam - ale jesli gra ma zaimplementowane FSR 3.1, to jak FSR 4 bedzie na tym automatycznie dzialac i oferowac "cos wiecej" ? 

Tak wynika z przecieków. Sama implementacja 3.1 w grach da możliwość uruchomienia 4.0 ale obecnie tylko na modelach 9070.

Opublikowano

Moze sie nie znam - ale jesli gra ma zaimplementowane FSR 3.1, to jak FSR 4 bedzie na tym automatycznie dzialac i oferowac "cos wiecej" ? 

Normalnie tak jak dziala DLSS :P Poleci swoim algorytmem, zadna magia.

Opublikowano
16 minut temu, Art385 napisał(a):

Zaraz to się zacznie krzyk posiadaczy RTX 2000 i 3000, że nie będzie FSR4.0 z FG i AMD oberwie mega stolcem :E

Raczej nie, bo RTX 2000 i 3000 to tylko lubią FSR za FG, który nie jest tragiczny w 3.1. FSR4 im nie potrzebny, bo mają DLSS do skalowania.

Opublikowano

Jak DLSS? A to nie bylo tak, ze DLSS byl sprzetowy, a FSR software'owy? 

Tak ale FSR4 bedzie juz sprzetowy tylko na RDNA4 i bedzie dzialal jak DLSS. Do FSR 3.1 bedzie nadal software.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Brolly napisał(a):

Wyjdzie cena, wydajność, pobór prądu nowego GPU od AMD tym czasem ludzie xDD :E

Zrzut-ekranu-2025-01-06-124321.png

Ja gram już mniej byłem gotowy nawet przytulić ale wymagania miałem wydajność 7900XT i max pobór 250W. No i niestety konie nawet tego nie ogarnęły. Oby Huang wcześniej niż później zrobił 5080 24GB bo jednak chciałem sobie pograć w CP2077 z PT ale jak będzie tego wymagać sytuacja to zmoduje pod Radeona

1 minutę temu, cichy45 napisał(a):

Raczej nie, bo RTX 2000 i 3000 to tylko lubią FSR za FG, który nie jest tragiczny w 3.1. FSR4 im nie potrzebny, bo mają DLSS do skalowania.

No właśnie nie będzie nowszego lepszego FG xD Jak się okaże, że Anti-Lag 2 przestał działać na RDNA3 to ich ludzie jak Jagnę na wozie z gównem wywiozą xD