Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, RTX5090 napisał(a):

Mamy FSR 4.0 ale pokażemy je KIEDYŚ ...

Przypomina mi to premierę FSR 3.0 gdzie trzeba było czekać ROK 

:dj:

31 minut temu, RTX5090 napisał(a):

To nawet nie jest premiera papierowa :dupa:

31 minut temu, RTX5090 napisał(a):

no to AMD pod koniec roku jak utrzyma 8 % rynku GPU to będzie dobrze. 

Mówiłem że to będzie najgorsza premiera AMD.... 

30 minut temu, RTX5090 napisał(a):

Trzeba czekać TM - wiecznie żywe :D 

30 minut temu, RTX5090 napisał(a):

" We love Gamers" :boink:

29 minut temu, RTX5090 napisał(a):

Ta premiera jest gorsza od słynnego Hitting Titans :hihot:

28 minut temu, RTX5090 napisał(a):

"Trzeba czekać (TM)" :hihot:

27 minut temu, RTX5090 napisał(a):

No wtedy też nie pokazali tego pogromcy Titana 

26 minut temu, RTX5090 napisał(a):

I kto miał rację że to będzie lipa 

:dj:

25 minut temu, RTX5090 napisał(a):

Podziękujcie AMD za ceny u NV. 

Jeszcze rok/dwa i AMD będzie tylko w konsolach. 

23 minuty temu, RTX5090 napisał(a):

A jaki masz wybór ? Co AMD zaoferuje mi żebym mógł kupić ? 

Chętnie zmienię na kartę od AMD.... ale czekać ile ? życie przemija 

20 minut temu, RTX5090 napisał(a):

AMD miało swoje śmieszne premiery jak porażka z Vegą, poszukiwanie łowcy Titanów....

Ale ten Hype Train sam się wywalił zanim się rozpędził ...

11 minut temu, RTX5090 napisał(a):

Żeby nie Nv - grałbyś na AMD w DX11 w 20 fpsach. 

8 minut temu, RTX5090 napisał(a):

No dobra - czyli jako jedyny miałem rację żę to będzie konferencja PORAŻKI 

Dziękujemy AMD :D 

Trzeba Czekać (tm) - wiecznie żywe :D 

7 minut temu, RTX5090 napisał(a):

Teraz czytać tylko na Purze jakie będzie tłumaczenie fanów AMD :D ostatni bastion tam został 

3 minuty temu, RTX5090 napisał(a):

image.png.755e958b289654b959d5581d8970a0ca.png

Jest potwierdzenie. 

Czyli TOP AMD = 4070TI sprzed 2,5 roku 

:D

Czyli TOP AMD = 5070 w raster, 5060 w RT 

:dupa:

1 minutę temu, RTX5090 napisał(a):

TOP AMD, słabsze od TOP sprzed 2 lat, na dodatke z mniejszą ilość Vram

Potwierdzone FSR 4.0 TYLKO dla RDNA 4 

:dupa:

Czy to czasem nie kwalifikuje się pod spam i fanboystwo oraz czy moderacja wreszcie nie powinna przestać przymykać oczu?
Ja rozumiem, że czerwoni wylecieli z lipą (nie pierwszy raz) i sam ich nieraz krytykuję ale radosna twórczość kolegi RTX5090 szoruje wręcz po dnie.

• Thanks 1
  • Upvote 11
Opublikowano
2 minuty temu, ernorator napisał(a):

@RTX5090 ić ztond

W jakim świecie karta z nazwą 9070 była by topem w AMD? Jeśli jest 70 to znaczy, że środek nie top.  

Trolować trzeba umieć, jakbyś nie kojarzył to na na Labie nazywał się RTX4090, więc nie oczekuj wiele ;)

• Upvote 4
Opublikowano
3 minuty temu, skunRace napisał(a):

Trolować trzeba umieć, jakbyś nie kojarzył to na na Labie nazywał się RTX4090, więc nie oczekuj wiele ;)

Jaki on tam mial nick przed tym? Jak go banowali na PPC? Pizdusplastus? Cos w ten desen :E

Opublikowano
5 minut temu, ryba napisał(a):

Jaki on tam mial nick przed tym? Jak go banowali na PPC? Pizdusplastus? Cos w ten desen :E

:E

Nawet nie wiem, bo akurat na forum PPC praktycznie nie zaglądałem, choć konto mam ;)

Opublikowano (edytowane)

Niech spoczywa w spokoju PC gaming, bo jeśli ktoś jeszcze się łudził, że Intel, AMD i Nvidia nie olały całkiem tego zjadanego przez raka od lat rynku, to chyba teraz już wątpliwości nie ma. 
AI, AI, AI, enterprise, computing, work, AI, AI, AI

Konfa AMD dokonała tego, czego już nikt od czasów E3 gdzieś tak około roku 2021 nie miał prawa dokonać: rozczarować mnie nawet gdy spodziewałem się totalnego rozczarowania i niczego ciekawego. Ale żeby nawet kart nie pokazać? Niechby nawet nie podali cen, ale chociaż specyfikację, jakieś wyniki... cokolwiek

Zaczynam wierzyć w dwie plotki:

1) sprzed wielu lat, że jak Raja odszedł, to w ekipie od Radeonów nastała panika, bo nikt tego nie ogarnie

2) że RDNA 4 to będzie jeszcze większa katastrofa niż seria 7xxx 

2b) że anulowali high-end bo po prostu okazało się, że RDNA4 to kompletny fail

Jeśli się mieliby czym chwalić to by się chwalili. Naprawdę źle to wygląda i sprawia wrażenie, że AMD podchodzi obecnie do gamingowych GPU na zasadzie "nie ma się co wysilać, i tak zaraz desktopy zostaną wyparte sprzętem mobilnym, a potem graniem streamowanym, a teraz róbmy sprzęt AI, bo patrzcie ile Nvidia na tym zarabia!"
Niestety rak toczący PC gaming zżera organizm już łącznie pół dekady i ten długo tak dalej nie pociągnie. W 2027 będzie PS7 a low-endowa karta, która sobie poradzi z tak samą jakością w nowych grach za jedyne 200% ceny całego PS6. Porty na PC w 720p 20fps bo resztę zrobi AI i pies z kulawą nogą się nie zainteresuje kupnem sprzętu PC do gier.

Może wszystkie karty 9070 i 9060 powinny mieć biały kolor.

Albo ekraniki wyświetlające animację powiewającej białej flagi na kijku.
Albo zmienić nazwę Radeon. Skoro jest AMD Instinct, to karty dla graczy powinny się nazywać AMD Nothing

Edytowane przez VRman
Opublikowano
1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

Dodajcie go do ignorowanych i macie z głowy, jakbyśmy mieli skasować wszystko co można uznać za spam to by wylatywało codziennie jakieś 90% Waszej radosnej "tfurczości".

Zróbcie coś proszę, lud was wzywa. Ja rozumiem, że każdemu się zdarzają mniej lub bardziej wtórne posty ale ten przypadek jest wręcz krytyczny, jak też widać wiele userów podziela moje zdanie.

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Pentium D napisał(a):

Seria 9000 od amd i tak jest do skipnięcia jak ktoś siedzi na karcie klasy RTX 3080/Ti i wyżej a jak ktoś chce taką wydajność to kupi sobie używkę RTX 3080/Ti za 1300 - 1600 zł. Ostatnio za tyle poszedł Phantom https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-gainward-geforce-rtx-3080-ti-phantom-12-gb-17090602150

Nie mów innym jak mają żyć cwaniaczku ze swoim 7800XT za 1200zł :P:piwko:

Opublikowano (edytowane)

Skoro wydają, mają i zachwalają "najlepszy procesor do gier" to przecież nie wycofują się z rynku do gier... 

Do tych ich zajebistego hajper procesora przydałaby się równie dobra lub oczko gorsza karta. 

Co z tego że mam felgi fajne leżeć, jak nie mam samochodu, żeby je założyć. Fuck logic. Nie mam dziś dnia w sumie, a rano tylko wejdę potwierdzić cenę 5070ti - 899dolców, jeśli tak, to widzę, że mamy super progres. 

Edytowane przez NoviAMG
Opublikowano
1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

Zróbcie coś proszę, lud was wzywa. Ja rozumiem, że każdemu się zdarzają mniej lub bardziej wtórne posty ale ten przypadek jest wręcz krytyczny, jak też widać wiele userów podziela moje zdanie.

Moim zdaniem trolle to część świata forumowego. Zawsze trafi się jakiś upośledzony użytkownik albo taki z dziwnym poczuciem humoru. Dopóki nie wrzuca jakiegoś CP jak na wykop wrzucają to myślę że ignor wystarczy :E

Opublikowano
7 minut temu, Pentium D napisał(a):

Seria 9000 od amd i tak jest do skipnięcia jak ktoś siedzi na karcie klasy RTX 3080/Ti i wyżej a jak ktoś chce taką wydajność to kupi sobie używkę RTX 3080/Ti za 1300 - 1600 zł. Ostatnio za tyle poszedł Phantom https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-gainward-geforce-rtx-3080-ti-phantom-12-gb-17090602150

Tu pytanie czy warto w używkę już po gwarancji za te 2k-2.5k czy w nową kartę za 2499... Jeszcze nie dali pokazu co ten ich nowy upscaler potrafi z mnożeniem klatek którego te 3080ti nie ma. Ta karta będzie konkurowała z 16gb vram z 5070 12gb a nie z 4 letnią kartą z 12gb... Brak rozsądku panowie. Miło że są.

Opublikowano
Teraz, Lameismyname napisał(a):

muł co raz to trochę już się odechciewa.

Każdy ma inny poziom tolerancji na wybryki, natomiast moim zdaniem czas premier i konferencji to można sobie pozwolić na bekę i większy czill. Co innego spamowanie pierdołami w dedykowanym wątku o np DLSS bez przyczyny.