tomcug 2 450 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 23 minuty temu, sert napisał(a): ale to dlaczego Twoje wyniki są niższe? Bo miejsce testowe jest dużo bardziej obciążające dla procesora niż wbudowany benchmark, który dociska głównie kartę graficzną. 3
wamak 332 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia U mnie na 3080TI wbudowany test w 720p z RT (bez PT) w pierwszej połowie (w klubie) jest zależny od GPU, więc na 5060 TI będzie podobnie, jak nie gorzej z limitowaniem przez GPU. Dopiero test w 720p + DLSS "wysoka wydajność" siedzi na CPU.
Krzysiak 1 532 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia Na 7800x3d u mnie tyle wypluło gdy robiliśmy tu porównania.
Tornado3 336 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia @sert ściągnij sobie Monster Hunter Wilds benchmark ze steam'a. Zapodaj 720p i wrzuć wynik
wamak 332 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia 11 godzin temu, sert napisał(a): @wamak Poszedłem za Twoją propozycją To w takim razie we wbudowanym teście 265K nieźle sobie radzi. R7 7700 daje kilkanaście % niższy fps średni i kilkanaście % wyższy fps minimalny: Jednak na portalu w teście 285K (nie ma 265K) w grze (nie wbudowany benchmark) wyraźnie odstaje od rywali. Ciekawe, czy coś poprawiono, czy od początku Arrow Lake dobrze sobie radził we wbudowanym teście i słabiej w grze.
wrobel_krk 851 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia @wamak 13 godzin temu, tomcug napisał(a): Bo miejsce testowe jest dużo bardziej obciążające dla procesora niż wbudowany benchmark, który dociska głównie kartę graficzną.
wrobel_krk 851 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia Skalowanie wg techspot/hu: https://www.techspot.com/review/3026-core-ultra-7-vs-ryzen-5-cpu-gpu-scaling/
tomcug 2 450 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia 59 minut temu, wamak napisał(a): Jednak na portalu w teście 285K (nie ma 265K) w grze (nie wbudowany benchmark) wyraźnie odstaje od rywali. Ciekawe, czy coś poprawiono, czy od początku Arrow Lake dobrze sobie radził we wbudowanym teście i słabiej w grze. Zobacz tutaj zaktualizowane wyniki, bo naprawili Arrowa w tej grze: https://ithardware.pl/poradniki/ile_rdzeni_do_grania_w_2025_roku-43273.html#11 1
Krzysiak 1 532 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia 1 godzinę temu, Karro napisał(a): Poza tym już tak tu jedziecie na tego Arrowa że wam error wyskoczył on odstaje od x3d a nie niższych AMD Teraz argumentem będzie, że nie wolno porównywać amd x3d do intela, bo intel nie ma odpowiednika dopakowanego kaszą? Tak poważnie nie ma się co spinać, raz jeden na wozie a drugim razem drugi. Byle intel w końcu na ten wóz wskoczył, bo brak konkurencji to zła sytuacja dla klientów.
sert 89 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia 13 godzin temu, Tornado3 napisał(a): ściągnij sobie Monster Hunter Wilds benchmark ze steam'a. Zapodaj 720p i wrzuć wynik
Krzysiak 1 532 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia @sertdaj najniższe ustawienia grafiki, bo coś mało tych klatek, może też gpu limituje wynik. Na 7800x3d coś ociupinę ponad 160 miałem z tego co widzę w temacie o tym benchu.
Krzysiak 1 532 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia Dla ścisłości prawie 161 Co nie zmienia faktu, że 101 niecałe to słabo trochę jeśli nawet radeon daje 8% boostu Stąd sugeruję zrobienie testu na najniższych.
sert 89 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia 21 minut temu, Krzysiak napisał(a): daj najniższe ustawienia grafiki, bo coś mało tych klatek, może też gpu limituje wynik.
SebastianFM 344 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia @Karro, ja zamieszczałem wynik mojego brata. Jemu wyszło 148 FPS. GPU nie ograniczało, ponieważ to było na RTX 4080 w rozdzielczości 720p. 1
Phoenix. 4 730 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) Ten benchmark jest skopany, nie dosc ze ta gra lezy i kwiczy od strony cpu to jest to stara wersja bez poprawek, ktora dostala gra do dzis. RTX 5080 w nim leci na 120W na niskich nastawach Takze moze jakies procki z pryszlosci za 10lat dadza rade. Edytowane 22 Sierpnia przez Phoenix.
sert 89 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia Kolega @Tornado3 wskazał ten benchmark więc go puściłem. Jak znacie inne darmowe/tanie benchmarki na Steamie - to jestem otwarty na propozycje.
Phoenix. 4 730 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia Wiem i dlatego sam go sprawdzilem ale jest tak zepsuty, ze po prostu nie warto tracic czasu Schadow of Tomb Raider moze masz? ??
tomcug 2 450 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia 9 minut temu, Karro napisał(a): darmowy masz lost planet cave Widzę, że mamy tu prawdziwego konesera staroci
sert 89 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) Będę miał możliwość w najbliższych dniach "pobawić się" amatorsko 7900XT. Porównam więc sobie pewne testy w różnych zastosowaniach z 5060Ti, choć już dowiedziałem się, że w 3D to odpowiednik (czasami lepiej?) 4070Ti(S) - i zadecyduję co sobie ostatecznie zostawić. Mam tylko obawy czy mój zasilacz 750W podoła wraz moim prockiem. Edytowane 22 Sierpnia przez sert
Krzysiak 1 532 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia Zasilacz podoła (obstawiam że markowy)
sert 89 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia 15 minut temu, Krzysiak napisał(a): (obstawiam że markowy) No prawie - Deepcool
JacekRTX 257 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia 6 godzin temu, sert napisał(a): Kolega @Tornado3 wskazał ten benchmark więc go puściłem. Jak znacie inne darmowe/tanie benchmarki na Steamie - to jestem otwarty na propozycje. Pojawił się też nowy bechmark, choć sprawdza głównie RT 1
sert 89 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) A dlaczego to nikt mi nie zaproponował tego darmowego testu na Steamie...? co?... 720p Edytowane 22 Sierpnia przez sert
Rekomendowane odpowiedzi