Zachy 586 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października (edytowane) u mnie z ID gry taki folder to jest: C:\Users\%username%\Documents\Horizon Forbidden West Complete Edition\76561198010981574 skoro na x3d i na 285k wyniki sa w zakresie 223fps, to wg mnie jest cos nie tak z takimi parametrami. a ze jest jeszcze wiecej fps? to przeciez normalne, upscaling + nizsze detale i wchodzi wyzszy fps Chyba ze 285k = 9800x3d w tej grze Edytowane 5 Października przez Zachy
Phoenix. 4 711 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października 6 minut temu, ju-rek napisał(a): I gdzie to wrzucić? W dokumentach sa save
Zachy 586 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Jak @ju-rek przetestuje i wyjdzie mu 223fps to nie mam wiecej pytan
SebastianFM 344 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Jeżeli chodzi o to moje miejsce testowe, to tam trzeba sprawdzać FPS w niedługim czasie po wczytaniu save, ponieważ ilość FPS zależy od pory dnia, w nocy jest mniej NPC.
Zachy 586 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Spoko, ja wlasnie tak sprawdzam, zeby zachowac warunki najblizsze zalecanym przez autora.
ju-rek 444 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października 18 minut temu, Zachy napisał(a): przetestuje i wyjdzie mu 223fps to nie mam wiecej pytan 2
ket_rab 227 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października (edytowane) 2 godziny temu, SebastianFM napisał(a): Jeżeli chodzi o to moje miejsce testowe, to tam trzeba sprawdzać FPS w niedługim czasie po wczytaniu save, ponieważ ilość FPS zależy od pory dnia, w nocy jest mniej NPC. Chwile po wczytaniu save jest około 150 FPS a po chwili delikatnie spada. 13700K + 5080 ( tu core +400 mam ) 1080P + DLSS: Q + lowest Edytowane 5 Października przez ket_rab 1
ju-rek 444 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października 7 minut temu, ket_rab napisał(a): Chwile po wczytaniu save jest około 150 FPS a po chwili delikatnie spada. U mnie odwrotnie, jak poczekam chwilę to rośnie Bez podtekstów.
ket_rab 227 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października @ju-rek u mnie delikatnie spada i się trzyma w okolicach ~140 FPS Trafiłem porę deszczu: 13700K + 5080 ( 2900 z krzywej ) 1080P + DLSS: Q + lowest
SebastianFM 344 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Rozumiem, że procek z X3D ma więcej FPS jednak zastanawia mnie skąd ta przewaga 285K nad 13 czy 14 generacją Intel'a.
Zachy 586 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października (edytowane) No tu zadnych przeklaman nie mam na 100% Na win11 25H2 uzytkowym + mase procesow mam jakies 10fps mniej Na win11 23H2 Spectre tez mam w sumie duzo rzeczy obecnie doinstalowanych. Edytowane 5 Października przez Zachy
wallec 799 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Horizon to jedna z kilku gier, w których Arrow wymiata. To samo jest np w doom eternal gdzie leci na równo z x3d.
Zachy 586 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października (edytowane) Jeszcze pare punkcikow. HWInfo jednak chyba gorsze jest na OSD niz Afterburner, Bede musial sie pewnie przesiasc. Edytowane 5 Października przez Zachy
wrobel_krk 851 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Sprawdziłbym na 9950x jak ustawie już ale to grę trzeba kupić nie?
ket_rab 227 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października (edytowane) @ju-rek skąd u ciebie taka przewaga 13600KF vs 13700K? Optymalizacja systemu? Edytowane 5 Października przez ket_rab
tomcug 2 440 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Tego się nie dowiesz, bo zapewne przeprowadzacie testy w zupełnie innych warunkach, także od strony sytemu Ale tak czy inaczej to potwierdza, że za 6 stówek + BF6 14600K to był dzik do gierek. 2
janek25 191 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października (edytowane) 1 godzinę temu, ju-rek napisał(a): 13600kf + 4080 stock dla jednych sie wyklarowało dla innych zmęciło Godzinę temu, ket_rab napisał(a): @ju-rek skąd u ciebie taka przewaga 13600KF vs 13700K? Optymalizacja systemu? zaplatał sie fg w pomiarach? Edytowane 5 Października przez janek25
wrobel_krk 851 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Jurek ma zawsze ram i CPU na żyletki ustawione więc tu też wyniki mogą być różne 1
SebastianFM 344 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października 1. Ja zamieszczałem wyniki uzyskane w Windows 11 natomiast w Windows 10 22H2 jest więcej o 20 FPS. 2. Poprosiłem brata, żeby sprawdził ile on ma FPS w tej grze na 285K. Później zamieszczę jego wyniki.
SebastianFM 344 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października @ju-rek, miały być ustawienia Niskie a nie Bardzo niskie. Robisz niepotrzebne zamieszanie. Jak zamieszczałeś wynik uzyskany na i5-13600KF to co ci szkodziło podpisać, że to na Bardzo niskich ustawieniach? Ja na Bardzo niskich w Windows 10 22H2 uzyskam jeszcze więcej.
Rekomendowane odpowiedzi