Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kartofel napisał(a):

@janek25 Nie znam się więc zapytam.

Czy XeSS i jego FG lepsze od odpowiedników AMD?

W końcu intel wciąż bardzo popularny jako CPU na desktop i mobile, więc czy implementacji będzie więcej niż AMD FSR?

Xess i fg Intela jest lepsze od FSR.O ile Xess występuje masowo to fg Intela jest bardzo mało. No ale oni dopiero zaczynają więc w sumie nic dziwnego 

Edytowane przez janek25
Opublikowano (edytowane)

https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-Ultra-9-386H-and-Core-Ultra-5-322-Panther-Lake-CPUs-make-Geekbench-debut-alongside-upcoming-Acer-laptops.1170390.0.html

https://browser.geekbench.com/v6/cpu/15217168

czyli bez szału jak sie wezmie prawdopodobnie szybki ram i brak 2 x crestmont

Wildcat zupełnie inne wyniki ,jakby to nie była architektura panther lake

Edytowane przez janek25
Opublikowano

Te 1  procent to pewnie brak Ht lub duża liczba rdzeni 

23 minuty temu, tomcug napisał(a):

Arrow przeżuty i wypluty, nic nowego wallec :) Trzeba czekać na Nova.

Pamiętam szufladę Intela z 2020 roku. Co to był za szok jak w ciagu 5 lat miało być  7 generacji. Co jest? co tak przyspieszyli. Po latach okazuje się że to 4 generacje w ciągu 7 lat 

Opublikowano

https://videocardz.com/newz/intel-core-ultra-7-255u-and-5-225u-arrow-lake-cpus-are-now-available-on-pico-itx-boards

https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-Ultra-7-255U-Processor-Benchmarks-and-Specs.943065.0.html

wow to jest dopiero fiflak 

2 x 5.2 GHz Intel Redwood Cove P-Core
8 x 4.2 GHz Intel Skymont E-Core
2 x 2.4 GHz Intel Crestmont E-Core

Mix arrow lake z lunar lake.Tylko czy faktyczne rdzenie P to Redwood Cove :hahaha:

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Czyli jednak glówny argument - uruchamiam i wsystko robi sam, można iść w tym czasie w pizdu, jest tak samo prawdziwe, jak to, że Prawo I Sprawiedliwość się zwzięlo od prawa i sprawiedliwości. Tak jak pisalem - im więcej czytam argumentów, tym bardziej się umacniam, że większość ludzi, którzy to kupili próbują teraz zaklinać rzeczywistość. Ale spoko - też kupuję sporo gadżetów "impulsowo", jedyna różnica że  nikomu nie wciskam, że potrafią więcej niż w rzeczywistości.
    • rozwija technologicznie. na sprzedaz tez przyjdzie czas. tym bardziej aut w cenie <100k, bo inaczej EU automotive z niemcami na czele, bedzie sie moglo calkowicie zwijac i przesiadac na zaprzegi konne,  szczegolnie po ostatnich zmianach w regulacji EU  
    • Tam reddicie to mają problemy, ale ze sobą  4090 żadnego zanika obrazu przy minimalizowaniu tylko wykorzystywałem HDMI 2.1. Poza tym większość nie wie, że wyszły poprawione biosy oraz patcher, które dotyczą 4xxx  Sam wrzucałem do 4090 
    • Wjeżdżają recki nowego Avatara. W skrócie - wtórna, efektowna papka dla oczu. Na RT póki co najniżej w serii - 70%. 
    • Intel Core i5-8600, Gigabyte GeForce GTX 1060 OC 6GB GDDR5, Gigabyte B360 AORUS GAMING 3 WIFI Dyski SSD  Win 11 x64   Witam. Jak w temacie mam dziwny dosyć problem z rozruchem komputera. Nagle ot tak przy włączeniu zawiesił się na ekranie ładowania i dalej nie chciał ruszyć. Ponowny reset zawieszał się na automatycznej naprawie. Wiesza się również przy próbie bootu win11 i win10. Jedyne co pomaga wejść do pulpitu to upgrade albo downgrade biosu. Po tym wchodzi do pulpitu ale następny reset to znowu zawiecha. Z pulpitu nie mogę nic włączyć z win update ani zainstalować systemu na nowo bo się wiesza na procentach tak samo jak polecenie DISM... restorehealth. Sfc/scannow nie widzi żadnych problemów. Dyski też diagnozowałem i żadnych problemów. Odinstalowanie aktualizacji też się wiesza. Nie wiem już czy to wina systemu czy sprzętu.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...