Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez leven · Opublikowano
Sam onegdaj na GEIL 4x1GB zrobiłem podobny myk i faktycznie ma to sens. Z tym, że ja to zrobiłem po swojemu Zrobiłem odpowiednio wymierzone blaszki aluminiowe (2mm grubość) i do nich przykleiłem na cyjanopan radiatorki Cyjanopan tylko na rogach, w środku pasta termo Szkoda, że fotki nie zrobiłem Radiatorki: https://allegro.pl/oferta/aabcooling-rh1-radiatory-na-pamiec-ram-do-kart-a-graficzn-a-procesor-a-9106378392 One chyba były na pamięciach w GTS 320/320 w zastępczym komplecie -
Przez musichunter1x · Opublikowano
Tzn na chłodnicy są kolejne 2 wentylatory 120mm? Zgłaszam sprzeciw, obudowa ma wtedy 3. Podasz RPM wentylatorów przy obciążeniu? GPU, 140mm i chłodnica? U siebie znam na pamięć, bo na razie ręcznie ustawiam profilami. U mnie w idlu lub przy internecie również jest bezgłośnie, a CPU mógłby dać nawet na 0%, ale zostawiam 500RPM, tył wystarczy ~750RPM, ale najlepiej 850RPM, inaczej bardzo rzadko zasilacz machnie wentylatorem. Ma siatkę mesh 250, którą dałem aby przez niego dostawało się 0 kurzu oraz chciałem ograniczyć przepływ, aby ciągnęło powietrze przede wszystkim od strony GPU. Potem dam coś łagodniejszego, aby sprawdzić czy zmniejszy to obroty zasilacza przy ~300W. Odpalę sobie hwinfo w tle, bo nigdy nie sprawdzałem temperatur w idlu, sugerowałem się tylko momentem załączania się wentylatora zasilacza oraz progiem bezgłośności CPU. -
Przez Lameismyname · Opublikowano
Znam opinie, widziałem nawet reckę u konkurencji. Pniak z tańszych modeli wypada zaskakująco dobrze, a dla takiego człeka jak ja, który planuje iść w UV to już całkiem bajka. Oby amazon nie anulował tylko -
Przez Doamdor · Opublikowano
@Lameismyname Ventus 2 wentylatorowy RTX 4060 Ti też wypadał ok, przyszedł RTX 5070 Ti Ventus i było Ktoś tutaj ma ten model RTX 5070 Ti od PNY, może zabierze głos. -
Przez Send1N · Opublikowano
Chodzi o to że jeden gościu na pclabie przeszczepił właśnie takie radiatory z DDR2 od OCZ jak u ju-rka na screenie na tytułowe patrioty z tego tematu i temp spadła na kostkach o prawie 10 stopni po samej zmianie radiatorów bez kombinowania z nawiewem
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi