Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja
-
Ostatnio przeglądający 3 użytkowników
-
Popularne tematy
-
-
Najnowsze posty
-
Przez Fenrir_14 · Opublikowano
@Phoenix. Buehehe, zadałem Ci banalnie proste pytanie a Ty mi tutaj jakieś filozoficzne fikołki serwujesz 🤣 EOT z mojej strony. A miśkować możesz się tam z fumflem więc daruj sobie te osobiste wycieczki 😀 -
Przez KiloKush · Opublikowano
Samo GDP nic nie mówi. Polecam bardziej GDP PPP https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita USA chcą mocno docisnąć lub nawet zaatakować Iran to tylko potwierdza, że Trump to tylko piesek na smyczy Izraela i prawdopodobne jest to, że Epstein miał na niego bardzo mocne haki.lz które teraz ma Mossad. -
Przez rzymo · Opublikowano
Jakoś specjalnie fotek nie robiłem... Felga mi się podoba, według mnie pasuje do auta - opony budżetowe niestety. I tu jedyny minus w stronę salonu, czy marki jako takiej, bo wygląda na to, że jakby ojciec nie dopytał, to dostałby auto na letnich - w środku zimy. Opony - Barum Quartaris 5 (wielosezon), rozmiar 195/55 R16. Się zużyją, to się kupi coś lepszego. Od dłuuugiego czasu nie miał auta na siebie, OC+AC (pakiet z tych podstawowych, żaden full wypas) ~2430zł, cenowo raczej ok. Dłuższa gwarancja (lakier, perforacja nadwozia) klasycznie pod warunkiem regularnych przeglądów w ASO - co 24 tysiące lub co roku. Pierwszy przegląd ~1300 zł, kolejne ~1800 zł. Jeszcze bodajże szeroko pojęta "elektronika" ma trzy lata gwarancji, nie standardowe dwa. W razie 'w' - magazyn części mają pod Warszawą, a taki duży europejski to na Węgrzech. Dostępność może nie z dnia na dzień, ale nie trzeba czekać na transport morski z dalekiego kraju. Ustawienia/obsługa na plus, z drobnymi podpowiedziami ojciec był w stanie ogarnąć w co ma klikać. Część funkcji 'dotykowych' jest zdublowanych fizycznymi przyciskami. Tempomat na kierownicy ogarnął, wyłączanie 'przeszkadzajek' też (na razie zostawił, bo: "zobaczę, czy będą mnie mocno wkurw*ać" ). Na razie ciężko o trzeźwą ocenę z jego strony, po przesiadce z peżota 206 każde nowsze auto zrobiłoby efekt wow. -
Przez musichunter1x · Opublikowano
W opcji z panelem mesh? Nawet wtedy wentylacja będzie gorsza niż u mnie, ponieważ powierzchnia wlotu jest malutka i dalej brakuje kanału / uszczelnienia GPU, przez co wentylatory w obudowie wysysają również świeże powietrze, zamiast tylko ogrzanego przez komponenty. Może jest to przemyślane, ale powietrze wylatuje przez radiator chłodzenia wodnego, przez co ogranicza to przepływ, a gdy chcesz go zwiększyć to potęgujesz hałas przez radiator, zamiast jednego wentylatora bez przeszkód. Nr200p v2 jest moim zdaniem również przekombinowana pod wygląd lub coś. Mając GPU w pionie i wylot na górze jest dużo zaburzeń w przepływie powietrza, które leci w płytę główną, natomiast a4-h2o wymaga chłodzenia wodnego, risera, tylko itx oraz tylko sfx /sfx-L, a odbiór powierza z karty do góry nogami będzie utrudniony, będąc głośnym. U mnie powietrze z karty jest odbierane z obu stron, bez dużych zmian kierunku, ale zawsze można poprawić chłodzenie umieszczając tam chłodzenie top down i kolejny wentylator na tyle lub całe chłodzenie wodne, ale skupiam się na minimalnej ilości wentylatorów i ciszy przepływu powietrza. Samo odwrócenie zasilacza doda więcej "świeżego" powietrza dla CPU i płyty głównej, ale spowolni odbiór ciepła z GPU. -
Przez leven · Opublikowano
Ale seria 4xxx już nie będzie wspierana dla DMFG
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi