Phoenix. 6 093 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 3 minuty temu, tomcug napisał(a): Mój ma 63 Zastanawiam się, to jest podejrzane, że Tobie się same dobre sztuki trafiają. Miałem nosa żeby w ostatniej chwili KF wziąsc i zmienić 🤣 2
kaTus 36 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 4 minuty temu, tomcug napisał(a): Mój ma 63 Zastanawiam się, to jest podejrzane, że Tobie się same dobre sztuki trafiają. To samo mu napisałem, moja i5 ma SP70. Następnego cepa zamawiam przez Phoenixa. Widocznie szaleni fanatycy krzemu mają jakieś specjalne traktowanie w loterii krzemowej. 1
Doamdor 2 535 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 2 minuty temu, Zachy napisał(a): @Doamdor CPU wzieli: @wallec @Phoenix. @Fenrir_14 i ja chce zobaczyc jak przy moim daily usage, poza grami, sprawuje sie 9850x3d vs 270k na 9850x3d przy duzej ilosci kart w brave troche zamulke przegladarka lapie... @tomcug jak to mowia - luck is a skill! Blue team się powiększa. Na Firefox 0 zadyszki na 9800X3D, nawet przy kilkudziesięciu otwartych stron internetowych, z odpalonym YouTube 4K.
Pentium D 1 712 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 1 minutę temu, tomcug napisał(a): Mój ma 63 W zwisie to bez znaczenia Btw z790 od asrocka tak podsumowała 13900K
Phoenix. 6 093 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 1 minutę temu, kaTus napisał(a): To samo mu napisałem, moja i5 ma SP70. Następnego cepa zamawiam przez Phoenixa. Widocznie szaleni fanatycy krzemu mają jakieś specjalne traktowanie w loterii krzemowej. Czyli full OC pewnie będzie można fajne zrobić 🤪 2 godziny temu, wallec napisał(a): O ile się nie mylę to na defie ring teraz jest 4000Mhz pod obciążeniem a te dwa pozostałe 3000/3000(nawet widziałem 3200) u hardware unboxed. 245kf 3700 ring 250kf 3900 ring 1
leven 873 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 11 minut temu, Pentium D napisał(a): W zwisie to bez znaczenia Btw z790 od asrocka tak podsumowała 13900K W jakim programie można odczytać Quality na Z790 ?
Zachy 773 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Asus SP rating- bios Gigabyte Biscuits - bios Asrock Quality - bios
Zachy 773 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) MSI o ile wiem nie ma takiej opcji ani dla AMD ani dla Intela. Gdzie dla AMD tylko Asus tez ma SP. Edytowane 27 Marca przez Zachy 1 1
Fenrir_14 1 166 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 17 minut temu, Doamdor napisał(a): Blue team się powiększa. Ja mam cały czas obie platformy i nie zamierzam tego zmieniać 👍 1
wallec 1 555 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Ciekawe jak szybko polecą z ceny. Wg. strony Morele 250k 0 sprzedanych 250kf 1 sprzedana 270k 5 sprzedanych
Zachy 773 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) na razie to i Intel i AMD zapowiedzieli podwyzki, odpowiednio przynajmniej/okolo 10 % i 15 %. Edytowane 27 Marca przez Zachy
MarcoSimone 1 210 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 8 minut temu, wallec napisał(a): Ciekawe jak szybko polecą z ceny. Wg. strony Morele 250k 0 sprzedanych 250kf 1 sprzedana 270k 5 sprzedanych ale jak to? Przecież to taki dobry sprzęt i zarz mają być obniżki? 3
Phoenix. 6 093 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca W dniu 23.03.2026 o 23:42, Phoenix. napisał(a): Ja podsumuje to swoimi slowami, intel odrobil lekcje na tyle ile po prostu mogl bo ulomnosc L3 jest nadal taka sama ale teraz cpu bedzie w pewnych warunkach mozna smialo polecac. Mozna by napisac, ze takie cpu powinny byc na premiere ale ten kij ma dwa konce, gdyby one byly takie od razu to nie bylyby w takich cenach co jednoczesnie odebrałoby najwieksza atrakcyjnosc tych refreshy bo to nie wydajnosc robi robote tylko cena w stosunku do wydajnosci i intel wiedzial jak to ugrac. Jak ktos ma lga1700 to i tak mozna skipnac, jak ktos juz ma 1851 to mozna polecic, a pozostali niech czekaja na nowa podstawke. Sukcesu tych cpu tez zadnego nie bedzie bo grono odbiorcow bedzie bardzo ograniczone wiec zapewne szybko poleca tez z ceny, ale to dobrze dla "nas" A cieszenie sie z tej premiery to taki smiech przez łzy, intel wypuscil totalne , ktore postanowil naprawic i ledwo dogonil +- swoj poprzedni gen 13th/14th. Pozostaje czekac na Nova lake, tutaj jak nie spartola to w grach najtanszy 6rdzeniowy przedstawiciel pozostawi w tyle tego ułomnego refresha. Nie kłam, bo nikt nic nie wycofal Nie da sie wycofac czegos co zapowiadalo sie tylko w waszych zmyslonych glowach. Ja pisalem juz ze sukcesu ten refresh nie odniesie zadnego 1
Zachy 773 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) W US newegg i microcenter - wszystkie 270K wyprzedane i jeszcze podbili cene z 317$ na 350$ w miedzyczasie takze sa miejsca na tej planecie gdzie AR_R schodzi jak cieple buleczki... Edytowane 27 Marca przez Zachy 1
Phoenix. 6 093 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Nikt normalny nie kupi martwej platformy na letko pół roku przed nowościami
MarcoSimone 1 210 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca @Fenrir_14 w pewnym sensie tak I siebie też mam na myśli 1
Phoenix. 6 093 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Nie po prostu to ludziom się wydaje że jak ty czy ja to kupię to nagle każdy się rzuca a my to jesteśmy jakiś promil klientów na ten sprzęt. Sumarycznie to się nie sprzeda dobrze i tak.
Doamdor 2 535 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) 30 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Ja mam cały czas obie platformy i nie zamierzam tego zmieniać 👍 PC i laptop na AMD + 2x PC i laptop na Intelu. Lecz i tak głównie korzystam z głównego PC, w którym jest 9800X3D. Gdybym nie kupił AM5, to siedziałbym na LGA 1851. Edytowane 27 Marca przez Doamdor
Fenrir_14 1 166 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca @Doamdor ooo, no wliczając jeszcze laptopy to u mnie amd jak rodzynek 🤣 tym bardziej że nie mam ani jednej grafy od czerwonych.
AudRob 347 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 56 minut temu, Pentium D napisał(a): W zwisie to bez znaczenia No nie dla każdej🤣
Krzysiak 2 582 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca U mnie w domu 4 x amd (am5) i jeden rodzynek intel w lapku
wallec 1 555 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Ok, wjeżdża upgrade na teoretycznie martwej platformie. Chyba trafił mi się 290k bo widać że ma przedrukowywany ihs 2
Rekomendowane odpowiedzi