Fenrir_14 1 413 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca No nie powiem, zaskoczyli mnie pozytywnie podejściem do tematu 👍 Tak jak większość testuje te refreshe na memkach 7200mt to dali do testów kostki 8200mt z zegarkiem 😀 tak trzymać.
Zachy 882 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Tu testy 265k od typka co ciagle jakies porownania zamieszcza czy prawdziwe wyniki - nie wiem Edytowane 26 Marca przez Zachy 1
Phoenix. 7 196 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Wydajnosc tych cpu jest znana i mamy mnostwo testow wiec skoro nie wiesz czy test jest legit to po kij to wrzucasz?? Gdzie 265k jest w kazdym nowym tescie refreshy
Zachy 882 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Tak ale warunki moga sie zmieniac. On testuje w 3 rozdzialkach w sumie i wyniki sa jakie sa. Czasmi bdb na korzysc 265k mu wychodza. Dlatego mowie, ze nie wiem czy jest na 100% legitny. A ja nie siedze i nie analizuje kazdego wykresu w internecie tez @wallec moja przesylka DHL z Komputronika w przygotowaniu. Niby miala byc tez dostawa na jutro - zobaczymy. X-Kom i Morele jutro dotra, bo juz wyjechaly i sa 'w trasie' obie. A co do cen - u nas i tak jest dobrze, sa takie jak zapowiadali i 270k bez bolu za 1399pln dostaniesz (ofc Komputronik 270K + apka + kod: partapp z 50zl taniej). na Overlcock.net pisza ludzie, ze jak poczatkowe ceny byly 317$, tak pozniej w trakcie dnia podbili je do 350$. Edytowane 26 Marca przez Zachy
wallec 1 904 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca @Zachy komputronik i xkom mam 10 min od domu więc zawsze biorę odbiór w sklepie + płatność w sklepie. Dzięki temu dostaję normalny paragon żeby była gwarancja bez komplikacji jak puszczam sprzęt w eter
Zachy 882 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Ja Komputronik i X-Kom mam w sasiedniej dzielnicy. W sumie z 10-15 min jazdy od domu. A paczkomat mam 2min od domu, wiec wysylam do paczkomatu A co sie stalo ze 270K w koncu wziales? Nie celowales w 250K przypadkiem? Edytowane 26 Marca przez Zachy
wallec 1 904 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Skoro w 4K będę miał 0% wzrostu wydajności po zmianie procka, to chociaż wziąłem najprężniejszy chip Intela żeby porobić rekordy w cinebenchach i innych bzdurach w 720p Ale też widzę, że mógł to być bardzo dobry wybór na lata w 4k skoro jest to jedyny procesor, który w testach zachowuje się tym lepiej im wyższe detale i rozdzielczość. Edytowane 26 Marca przez wallec 1 2
Kadajo 10 732 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca To ma sens, bo nic innego już na tą podstawkę przez kolejne lata i tak nie zamontujesz Ale ze i tak zmienisz platformę za chwile to znowu ma sens to ze Intel i tak zmienia podstawkę co chwile, bo jego użytkownicy i tak kupią wszyto co wyleci. Czy ma to na pewno sens ? Czy jednak bezsens 1
janek25 404 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Przecież ty go nie będziesz miał lata bo co chwilę zmieniasz 😂 Lata to będę miał ja bo z 10850K wskakuje na tytan lake 😆 Edytowane 26 Marca przez janek25
leven 1 011 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 2 godziny temu, wallec napisał(a): Skoro w 4K będę miał 0% wzrostu wydajności po zmianie procka, to chociaż wziąłem najprężniejszy chip Intela żeby porobić rekordy w cinebenchach i innych bzdurach w 720p Ale też widzę, że mógł to być bardzo dobry wybór na lata w 4k skoro jest to jedyny procesor, który w testach zachowuje się tym lepiej im wyższe detale i rozdzielczość. Dziwne... 14600k w teście Overkill ma 1%low 125, a ten super 270K plus 141. Czy warto zmieniać np. w moim przypadku platformę na nową ? Nie. Ale dla sportu why not
Fenrir_14 1 413 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca @leven przynajmniej memki swoje odkręcisz zamiast je dusić na 7200 i jakieś przetarcie będzie przed NL 😀 1
maxmaster027 1 344 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 8 godzin temu, tomcug napisał(a): Do tego by było potrzeba tak samo dobrego skalowania architektury z pojemnością L3 w grach jak u AMD, a z tym raczej krucho u Intela one word. EDRAM. swojego czasu broadwelle byly chyba za szybkie na swoje czasy i chyba tez za drogie ;P intel zdecydowal sie na skylaki bo byly tansze a konkurencji i tak nie bylo
sideband 3 386 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Wymyślasz ten Edram dawał kopa przy wolniejszych DDR3 i kontrolerze z tamtej architektury. DDR4 z SKL mają niższy czas dostępu i wyższe przepustowości od Edramu z Broadwella.
Pentium D 2 045 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 9 godzin temu, wallec napisał(a): Na intelu wpisujesz power limit 125w i masz pobór mocy 125w… a po dobrym uv 270k mieści się w 215w z 42000 w cinebench r23 Czekam aż to sprawdzisz
ShaDow_Pro 1 131 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Jutro też szykuje się że będę miał w rękach testowo 270K, zobaczymy co i jak. 1 1
Krzysiak 3 317 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca @ShaDow_Protak żem czuł, że ten downgrade do am4 to szykowanie się na nową podstawkę...choć jednak obstawiałem nova a nie arrow refresh 1
ShaDow_Pro 1 131 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca @Krzysiak To nie dla mnie, kumpla namówiłem na zmianę platformy Ja na razie ze swojego "ulepszenia" jestem zadowolony, głównie gram w ETS 2, i GTA V to nic więcej mi nie potrzeba. 1
Krzysiak 3 317 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca @ShaDow_Pro ja ostatnimi czasy też sprzęt głównie "męczę" ETS2 W sumie to jest gra, która od premiery jest u mnie takim wypełniaczem na okres między grami
ShaDow_Pro 1 131 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Ja mam ostatnio głównie fazę na ogrywanie starszych tytułów.
wallec 1 904 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) Baseline testy zrobione, jadę po proca i ciśniemy porównania: Ilość rdzeni P = 6, Ilość rdzeni E = 8 Cinebench r23, 25320pkt, 121W, 60stopni - czemu intel chwali się podbiciem ring do 4000 i ngu do 3000 (niby o 900mhz) jak ja na b860 mam 3800/2600??? Cyberpunk 282 avg min 234 SOTR, 312 avg min 227 Edytowane 27 Marca przez wallec
Phoenix. 7 196 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Przecież Intel żadnego ringu nie podbił, podbił NGU i D2D a te masz domyślnie na mnożnik 21 i 26 ustawione. Ring był nie ruszony. Podbite są obie wartości na mnożnik 30 czyli plus 900 i 400.
wallec 1 904 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca O ile się nie mylę to na defie ring teraz jest 4000Mhz pod obciążeniem a te dwa pozostałe 3000/3000(nawet widziałem 3200) u hardware unboxed.
Rekomendowane odpowiedzi