Phoenix. 6 909 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia W koncu po wielu bojach i przeszkodach udało sie ustawic na cacy ramik i przetestowac bez bledow Teraz mozna grac w gry! Czekamy na Nova Lake 1
wallec 1 755 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Oszlifowany 245KF Edytowane 3 Kwietnia przez wallec
Phoenix. 6 909 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia @wallec ja mam do ciebie pytanie, dlaczego na intelu frametime jest poszarpany jak tarka ? oczywiscie plynnosc itp jest jak trzeba tylko, ze na amd jak gram w takie warzone czy inne gry to jest szatkowanica na wykresie, a nie linia prosta?
wallec 1 755 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Niestety nie wiem, ponieważ nie używam OSD. Instaluje sam msi afterburner bez riva tuner. natomiast do arrow lake najlepiej używać Windows 11 22h tutaj sprawdzony link - należy wgrać wszystkie aktualizacje z Windows update bo świeża instalka nie rozpoznaje rdzeni arrow’a https://drive.usercontent.google.com/download?id=1w55tlcfV6dpWka8B5_QpZlXgfe40GYlq&export=download&authuser=0 2
Phoenix. 6 909 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Mam najnowszy system, nie ma problemu zadnego z rdzeniami
wallec 1 755 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Ok Kończąc już temat dodam jeszcze tylko wydajność w cyberpunk w 1080p bo poprzednio ograniczałem się tylko do 720p. Zacznę od najniższego wyniku do najwyższego: - ryzen 9800x3d - 270K plus mój na stock - 245KF mój po OC - 270K plus Zachego (może to nie ostatnie słowo) Niezła zabawa wyszła. Jak ktoś ma ochotę, to możemy pobenchmarkować coś na luzie w jakichś benchmarkach. Edytowane 3 Kwietnia przez wallec 1
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Godzinę temu, wallec napisał(a): Jak ktoś ma ochotę, to możemy pobenchmarkować coś na luzie w jakichś benchmarkach. Dawaj SoTR i miejsce testowe Zachego w cp2077
wallec 1 755 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Ja mam tylko podstawkę cyberka, musisz wybrać coś z dostępnych lokalizacji. Doszedłem dopiero do momentu, w którym naprawiają mnie na wysypisku śmieci i budzę się u siebie w mieszkaniu. 1
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) 1 minutę temu, wallec napisał(a): Ja mam tylko podstawkę cyberka, musisz wybrać coś z dostępnych lokalizacji. Doszedłem dopiero do momentu, w którym naprawiają mnie na wysypisku śmieci i budzę się u siebie w mieszkaniu. Mozesz tam dojsc z buta, czekam na SOTR Ps. W poprzednim poscie na topie zapomniales o wynikach innych forumowiczow na 7800x3d i 9800x3d Edytowane 3 Kwietnia przez SylwesterI.
wallec 1 755 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Pokaż na mapie gdzie to bo nie znam tej gry.
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Zapytaj zachego, nie jestem przy pc
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) 1. Gdzie twoje wyniki SoTR na 270k? 2. Po co testowałeś bench cp2077 skoro w niego nie grasz? Edytowane 3 Kwietnia przez SylwesterI. 1
wallec 1 755 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Żebym mógł ocenić przyrosty wydajności -> było tłumaczone. Oki, czekam na info gdzie miejscówka, żeby nie rozpędzać spamu. Mega to śmiga, masełko z ringiem na 4.5, d2d na 4.0 i ngu na 3.4
Phoenix. 6 909 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 1 godzinę temu, wallec napisał(a): Zacznę od najniższego wyniku do najwyższego: Te wyniki i tak nadaja sie na smientnik, kazdy na innym systemie 2
Doamdor 2 824 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Niewiele brakowało, a 245K poległby w tym starciu. 2
Kadajo 9 794 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Dlatego to wrzuciłem, w teście brały udział Intele "15" wiec jak najbardziej na temat
leven 963 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Tymczasem AMD wydało kolejny CPU na AM4 Zobacz na minimalny wynik dla tego nowego wynalazku vs stary 14600k
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 3 minuty temu, leven napisał(a): Zobacz na minimalny wynik dla tego nowego wynalazku vs stary 14600k Traci 23 fps w średnim i 23 fps w min?
leven 963 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Na Aledrogo za 1Kzł. Do 14600k nie ma nawet podjazdu w niczym. Co innego, gdyby wyszły jakieś kanapki na 7xxx, ale nie martwa podstawka 5xxx i to za taka kasę.
tomcug 3 953 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia X3D pod AM4 nie ma żadnego sensu, nie w tych cenach, ale to wiadomo nie od dzisiaj. 1 1
wallec 1 755 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Nadają się tylko do robienia śmietnika w temacie intela… który to już raz Zamiast w temacie o Am4 napisać „patrzcie jak fajnie wypada 5500x3d” to lepiej przyjść do intela i pisać herezje „patrzcie jak Intel słabo wypada” Stock OC Pamięć 8200MTCL38 OC Pamięć 8400MTCL38 Edytowane 3 Kwietnia przez wallec
ket_rab 412 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) 720p 9850X3D Edytowane 3 Kwietnia przez ket_rab 1
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Masz nowe ustawienia ktorymi sie chwalisz w wynikach z testow windows, to teraz pokaz takie porownanie z SoTR , bo tamten tragicznie kapciowy wynik juz widzieliśmy, porazka na calego 7 minut temu, ket_rab napisał(a): 720p 9850X3D Cpu/gpu Stock?
Rekomendowane odpowiedzi