Zakładałem to chłodzenie na GTX 570 ono ma 15lat jak to jakimś cudem spasujesz to będzie wyczyn, może z wyglądu trochę cegła ale wydajność i kulturę pracy to miało zacną, nawet na max obrotach wentylatorów Komplet zawierał tez radiatorki na pamięci jak i sekcję zasilania + klej termoprzewodzący w tubce który swoją drogą był tragiczny... samo chłodzenie nie przewiduje chłodzenia niczego innego oprócz rdzenia, więc bez dodatkowych elementów w zestawie jesteś w już na starcie.
5080 to jest dopiero jak to ująłeś "źle wyceniony" różnica względem i tak drogiej 5070ti nie jest duża a dopłata wynosi przynajmniej 1.5K i to za wersję z nienajlepszym chłodzeniem...
Ja miałem swego czasu taki problem że czasem blokują fps w sofcie amd po zminimalizowaniu gry do pulpitu to gierka działała w tle bez limitu klatek i po powrocie tak samo, dopiero zminimalizowanie jeszcze raz i powrót do gry pomagał aby lock znów działał... zaczeło mnie to denerwować, i postanowiłem blokować w RTSS https://www.guru3d.com/download/rtss-rivatuner-statistics-server-download/ więc jak masz jakieś problemy to polecam olać adrenaline i blokować tam
Rekomendowane odpowiedzi