Ukraina - Rosyjska inwazja 2022
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez cav · Opublikowano
Od tygodnia komputer 100% stabilny (sprawdzony) zaczyna wariować. Miałem PBO+200, -15. Teraz wywala błędy podczas grania, memtest5 wywala błędami na default, nawet bez EXPO. Pacjent: CPU: 9800X3D standard MB: MAG X870 TOMAHAWK WIFI 1.A7 (BIOS wgrałem po wysypywaniu) Mem: GOODRAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 IRDM GPU: GeForce RTX 4090 GameRock BIOS: iGPU: Disabled EXPO Power Down Enable: Disabled Memory Context Restore: Disable Gear Down Mode: Enable DFE Read training: Enabled UCLK DIV1 MODE: UCLK = MEMCLK FCLK Frequency: 2000MHz Vsoc = 1,25V VDD = 1,35/1,4V FCLK VDCI Mode: Predictive Już nie mam sił do tego złomu. Przedwczoraj przeszedł testmem5 przez 1,5h bez błędów, a wczoraj zaczęło się ponownie sypanie błędami, bez zmian ustawień RAM zdycha czy ma focha? Jak w tych trudnych czasach wygląda reklamacja RAMu? Wymieniają czy oddają pieniądze? -
Przez bergercs · Opublikowano
Najlepszy był gość 40-50 lat w koszulce z logiem Por.uba - niestety nie zapisałem, a administratorzy grupy usunęli, bo to za dużo nawet jak na ich standardy -
Przez MJRegul · Opublikowano
Śmiesznie się czyta jak ktos ci wmawia ze czarne jest biale lub odwrotnie "bo to niemożliwe" i to jeszcze z taką zaciekloscia jakby od tego zalezalo jego zycie. Czyli glosnosc karty mam oceniać bez szumu tla, w komorze bezechowej, bez innych wentyli w budzie oraz ze zdjęta szybą i mikrofonem 5cm od karty? Jesli karta przy 2000rpm nie przebija sie z metra od szumu panujacego w zamknietym pokoju wieczorem, bez zadnego audio z głośników, przy kompie gdzie jest 5 wentyli chodzacych na około 800rpm i AIO z pompką na 50% to dla mnie jest to do zaakceptowania i w dupie jak by sie zachowywala na otwartym test benchu albo przy otwartej obudowie. Nie napisalem, ze jest cicha. Napisalem ze nie jest tak źle jak to malują. A tu ludzie wyrywają sobie wlosy z glowy. 2200-2300rpm juz sie przebija ale tez NIE jest W MOJEJ ocenie to dzwiek nieprzyjemny. NIE jest to startujacy odrzutowiec jak Ventus czy KFA2, zupełnie inne częstotliwości niz inne wentyle 2000rpm+ jakie słyszałem. W grach bez RT jest okolo 62-65C na rdzeniu, 70C na pamieciach i 1600rpm. Zaraz sie dowiem, że to tez odkurzacz bo inne karty maja 1200rpm i 50C na rdzeniu. Kurna to karta wielkości tabliczki czekolady, kupuje się ja wiedząc na co się czlowiek pisze. A jesli pisal sie na halas i wycie a wychodzi lekki szum bez wkurzajacych czestotliwosci jak u konkurencji co przy 2000rpm brzmią jak kosiarka za oknem nad którą startuje samolot i pisze o tym a nie mowi, ze "co wy pierdolita, karta jest cicha"...to nie wiem skad ten ból od bytu u niektórych. -
Przez Klakier1984 · Opublikowano
Gdyby policja wzięła się solidnie za te kontrole to by miejsca w więzieniach zabrakło, chyba że by się ludzie jednak opamiętali.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi