Jeśli ekonomicznie bardziej opłaca się brać najem, na którym trzecia strona musi jeszcze zarobić, niż kupować na własność, to coś mi tutaj nie pasuje (albo tak faktycznie jest i ta bańka nie ma prawa się utrzymać dłużej, albo na prawdę to wcale taniej nie jest ... a nawet nie powinno być tak samo pod wzgl. kosztów, tylko drożej w najmie).
Bez modów w tej gierce po prostu nie ma czerni, przechodziłem bez HDR
Rzeczywiście tak jest, na ogół różnica żadna między Lumenem sprzętowym a programowym, jedynie w tej zimowej scenerii trochę widać, ale to i tak jest nic:
https://ithardware.pl/testyirecenzje/jak_zoptymalizowac_gry_na_unreal_engine_5-45927.html#toc-anchor-3
Do tego sprzętowy Lumen zabija wykorzystanie sprzętu, na RTX 4080 waty z 300-320 spadają na 180-200, więc nic dziwnego, że FPS leci na pysk
No to tym bardziej jak nikt tym nie jeździ to co to zmieni dla karetek? Ehhhh fajne te dyskusje, niby robią problem, a potem się okazuje że nikt tego nie używa
Ostrość i klarowność pojawia się w świetle latarki (a także w pobliżu innych źródeł światła). Poza tym może rzeczywiście jest zbyt matowo. Nie przeszkadzało mi to jednak w odbiorze gry.
Rekomendowane odpowiedzi