Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@MaxaM ale od teraz zmieni się bardzo dużo bo jak nie dojdzie do pokoju z winy Ukrainy (a właściwie tak to oceni Trump) to połowa pomocy zostanie cofnięta, a sama Europa może nie dać nadrobić tego + problemy z zasileniem żołnierzy. Nielogicznym jest zakładać, że 5xwiększe mocarstwo prędzej czy później nie pokona Ukrainy. Jest to na całe szczęście, na razie "później" ale to nie oznacza, że tak można bez końca.

• Like 1
Opublikowano

Ukraina, ma zabezpieczone środki na 1,5 roku walk, które cały czas docierają i maja już zapewnione finansowanie, do tego dochodzą cały czas nowe zapowiedzi. Druga sprawa to, na każde 1 euro zainwestowane w sprzęt dla Ukrainy, ruskie muszą wydać 4 na zapewnienie ciągłej "operacji specjalnej"

• Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, voltq napisał(a):

NIE SOWIECI SĄ WINNI WOJNY...

Wiecie co, tak mi przyszlo do glowy, ze tu w gre moga wchodzic jakies silne leki np. antydepresanty czy jakies na psychoze/schizofremie. 

Ewidentnie jest duzy problem z postrzeganiem rzeczywistosci.

• Confused 1
  • Upvote 7
Opublikowano
8 minut temu, Radziuwilk napisał(a):

Wiecie co, tak mi przyszlo do glowy, ze tu w gre moga wchodzic jakies silne leki np. antydepresanty czy jakies na psychoze/schizofremie. 

Ewentualnie długoletnie żłopanie wódy ;) 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, Radziuwilk napisał(a):

Obejrzyj filmik to zobaczysz jakiego głupka z siebie zrobiłes

Opublikowano

Trump stwierdził, że Rosja zaproponowała "duże ustępstwo" w postaci... rezygnacji z wzięcia całego kraju.

https://wiadomosci.wp.pl/kuriozalne-slowa-trumpa-mowil-o-duzym-ustepstwie-ze-strony-rosji-7149650094918240a

Nie ma się z czego śmiać... Sytuacja Ukrainy musi być naprawdę katastrofalna. Ta propaganda sukcesu ze strony ukraińskiej ile to rakiet nie zastrzelili co tu wklejacie nie może być żadną miara obiektywnego spojrzenia. Od paru miesięcy piszę o tym, że być może to tylko decyzja polityczna, że rosjanie nie zajęli jeszcze całej Ukrainy...

Ja mam takie pytanie do większości osób z tego wątku: czy jak Załenski nie zgodzi się na te warunki pokojowe, Ukraina będzie dalej miała pomoc z Europy, ale tak za rok dwa lata Kijów będzie już rządzony przez rosjan to będziecie biadolić jaki to Trump jest zły? :) Pewno będziecie... Ale za kolejny rok Trump zostanie zastąpiony przez Bidena bis, który przeprosi za USA tylko, że... Ukraina już będzie pod okupacją rosjan...

To nie tak, że chcę aby taki scenariusz się ziścił, ale jest on niestety bardzo prawdopodobny. Ukraina przegrana, okupowana z setkami tyś zabitych i rannych. I wtedy chciałbym poznać wasze zdanie - osób, które pchały Ukrainę do tej wojny... Ale miejmy nadzieję, że to wy macie rację i Ukraina się obroni bo ja wcale nie chcę mieć tu racji choć tego się obawiam.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubio napisał(a):

Trump stwierdził, że Rosja zaproponowała "duże ustępstwo" w postaci... rezygnacji z wzięcia całego kraju.

Trump chce to zakończyć jak najszybciej i tylko tyle go interesuje.

Więc jak zgadzam się, że Ukraina nie ma żadnych szans, to akurat ta wypowiedź nic nie znaczy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@crush a ja myślę, że mu to coraz bardziej wisi i powiewa... Jak się nie uda to po prostu wycofa się z jakiegoś pośrednictwa. Powie, że USA zrobiły co mogły, ale i teraz w zależności od rozwoju wypadków: albo z winy rosji albo Ukrainy albo obu; on niestety robił co mógł ale oni się nie dogadali. I generalnie to nie jest problem USA i dalej niech sobie robią co chcą...

I moim zdaniem to prawda akurat, że dla rosji to ustępstwo - nie zajęcie całej Ukrainy bo pamiętajmy, że jeszcze z tydzień, 2 tyg. temu kreml mówił, że "cele specjalnej operacji wojskowej się nie zmieniły", a naciski oddolne np. blogerów wojskowych były takie: ani kroku wstecz... Myślę, że ruskie poczuły krew i mają rzeczywiście teraz ogromną przewagę i nie opłaca im się rezygnować. I wierzę, że Trump jak mówił - musiał wywierać duże naciski żeby i na to się zgodziły...

Niestety Europa reprezentowana tu w tym wątku tak gremialnie, żyje w jakiejś bajce z przedszkola, że dobro zawsze musi zwyciężyć itp. Tylko jeszcze niech te lewicowe rządy narysują kredkami listy do putina aby skończył wojnę... :rotfl:Może poskutkuje bo ani sankcje nałożone na rosję ani miliardy wpompowane w Ukrainę na razie pomogły tylko w zatrzymaniu rosjan na jakiś czas, ale nie na żaden przełom...

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale nie róbcie w jego kierunku wycieczek osobistych. Ani to nie sprzyja dyskusji ani nie wróży dobrze temu wątkowi, bo moderacja prędzej go wywali (wątek) w pis Dudy niż będzie dociekać co kto zaczął. Albo rozda bany. Rozumiem, że gość działa na nerwy swoim pro-ruskim trolowaniem. Mi też. Ale trzymajmy się zasad forum i nie strzelajmy do własnej bramki lecąc z wyzwiskami/poniżaniem.

1 godzinę temu, hwdp43 napisał(a):
Cytat

Podczas oświadczenia w Gabinecie Owalnym amerykański prezydent stwierdził, że "Rosja zrobiła spore ustępstwa" nie zajmując całego terytorium Ukrainy.

:E

A to żart/parodia czy Trump na serio to powiedział? Z nim to wcale nie można wykluczyć, że to prawdziwy cytat ;)

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Opublikowano
10 godzin temu, VRman napisał(a):

No spoko, ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Czy ten fragment

oznacza, że za wybuch wojny odpowiada USA?

Tutaj to posrednio. Amerykanie tylko mówią. Mowią, że będa wspierac ukrainę, ukraina doąłczy do nato. Potem ameryka wycofuje się ze wszystkiego .W Wietnamie amerykanie walczyli bezposrednio. Tez potem się wycofali ze wszystkiego

Opublikowano

Rosja może sobie pozwolić na ciągnięcie tego nawet i przez kolejne 10 lat i więcej, aż z Ukrainy nie pozostanie kamień na kamieniu i zajmie całość. Jedyne co może Rosję powstrzymać to albo negocjacje albo bezpośrednie zaangażowanie się USA w wojnę czego USA nie zrobi. 

Także to co Trump robi jest najbardziej optymalną drogą do zakończenia tego.

Tymczasem EU zdaje się chce to przeciągać żeby wciągnąć Rosję w przewlekłe koszty kosztem życia ludzkiego po obu stronach. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@Zdzisiu

Pierwsze wyrazy tego posta jaki właśnie napisałeś, nawet miały jakiś sens i się nabrałem na przeczytanie reszty. 

Teraz mi głupio.

Ekipa Trumpa gra na korzyść Rosji. Jeśliby to co napisałeś miało jakąkolwiek logikę i sens, to nie byłoby powodów do pomagania rosji. Wystarczyłoby nie przeszkadzać Ukrainie, co niestety dość skutecznie robi ekipa Trumpa i Musk. 

Gdyby Fiutin nie wiedział od dawna, że Trump jest po jego stronie to też pozycja Ukrainy byłaby obecnie inna.  Rosja nie pójdzie na żadne ustępstwa w sytuacji gdy ma Trumpa w kieszeni. Bo i po co. 

Ostatniego zdania nie ma co nawet komentować.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Zdzisiu wybacz, ale w tym temacie lecisz do ignorowanych. Jakbym chciał słuchać takich głupot, to oglądałbym russia today

Tymczasem spojrzałem - to prawdziwy cytat, a nie parodia. Trump faktycznie powiedział, że rosja poczyniła ogromne ustępstwa... nie biorąc całej Ukrainy.

A i tak niektórzy nadal będą żyć w świecie fantazji i uważać, że Trump nie jest na smyczy Kremla :(

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, VRman napisał(a):

@Zdzisiu

Pierwsze wyrazy tego posta jaki właśnie napisałeś, nawet miały jakiś sens i się nabrałem na przeczytanie reszty. 

Teraz mi głupio.

Ekipa Trumpa gra na korzyść Rosji. Jeśliby to co napisałeś miało jakąkolwiek logikę i sens, to nie byłoby powodów do pomagania rosji. Wystarczyłoby nie przeszkadzać Ukrainie, co niestety dość skutecznie robi ekipa Trumpa i Musk. 

Gdyby Fiutin nie wiedział od dawna, że Trump jest po jego stronie to też pozycja Ukrainy byłaby obecnie inna.  Rosja nie pójdzie na żadne ustępstwa w sytuacji gdy ma Trumpa w kieszeni. Bo i po co. 

Ostatniego zdania nie ma co nawet komentować.

Putin nigdy nie pójdzie na zadne ustępstwa. Biden pozwolił wykorzystywac ATCMS na rosję dwa meisiace przed zakończeniem prezydentury. Nawet gdyby Trump zaostrzyl sankcje na rosję putin i tak by się nie wycofał z ukrainy

Rosja zatakowała ukrainę, bo chce skasowac euromajdan. Zachód wspieral euromajdan. Obiecywał ,że ukraina wejdzie do zachodnich struktur. Tylko problem polega na tym ,że zachód to tylko umie składac kondolencje. Jak Putin zajął Krym to Barack Obama dal tylko ukrainie białe prześcieradła.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/obama-usa-beda-pomagac-ukrainie-w-negocjacjach-z-rosja/wgxkn

Edytowane przez łukasz850
Opublikowano

Aha, czyli Ukraińcy nie chcący ruskiego kreta jako prezydenta i przejęcia kraju przez przydupasów rosji, to był sensowny powód inwazji i winne są USA, które wpierały. 

Gdzieś tą kulawą narrację już słyszałem...

Zgodzę się z tym, że reakcja zachodu po 2014r. i przed nim zresztą też, była tragicznie debilna i szkodliwa.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, VRman napisał(a):

Aha, czyli Ukraińcy nie chcący ruskiego kreta jako prezydenta i przejęcia kraju przez przydupasów rosji, to był sensowny powód inwazji i winne są USA, które wpierały. 

Gdzieś tą kulawą narrację już słyszałem...

Zgodzę się z tym, że reakcja zachodu po 2014r. i przed nim zresztą też, była tragicznie debilna i szkodliwa.

To tak nie działa. Jak amerykanie chcieli ratowac ukrainę powinni od 2014 roku mocno ją wspierać. A nie tak ,że dali troche broni a teraz mówią do widzena. Afganistan tez amerykanie zdradzili. Ludzie musieli jak bydlo ewakuowac się z Kabulu.

Edytowane przez łukasz850
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, VRman napisał(a):

Zdzisiu wybacz, ale w tym temacie lecisz do ignorowanych. Jakbym chciał słuchać takich głupot, to oglądałbym russia today

Tymczasem spojrzałem - to prawdziwy cytat, a nie parodia. Trump faktycznie powiedział, że rosja poczyniła ogromne ustępstwa... nie biorąc całej Ukrainy.

A i tak niektórzy nadal będą żyć w świecie fantazji i uważać, że Trump nie jest na smyczy Kremla :(

Bo nie jest. Jest po prostu z tego samego kawałka gówna ulepiony. Albo raczej resztek tego gówna. Poza tym jak będziesz tak każdego kto się z tobą nie zgadza dodawał do ignorowanych, to jedyne posty jakie będziesz czytał, to te które udzielają Ci walidacji. Zupełnie jak jakiejś kobiecie. To nie jest dyskusja.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 2
Opublikowano
21 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Skoro Rosja może wziąć całą Ukrainę a się godzi tylko na połowę to jest to ustępstwo. Nie ma opcji żeby Ukraina wygrała tej wojny, pytanie jest tylko ile straci. 

No już ja tak bierze 3 rok xD. Ale to tylko dla niepoznaki, JAKBY CHCIAŁA TO W 3 DNI BY SIĘ WYROBIŁA. 

Odstaw to co bierzesz. 

• Upvote 3
Opublikowano
2 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Poza tym jak będziesz tak każdego kto się z tobą nie zgadza do ignorowanych, to jedyne posty jakie będziesz czytał, to te które udzielają Ci walidacji. Zupełnie jak jakiejś kobiecie. To nie jest dyskusja.

Thank you, captain Obvious

Ale co innego odmienna opinia, a co innego powielanie kompletnych bzdur zrodzonych w umysłach kremlowskich propagandystów i tytanów intelektu typu Wojtek Cejrowski

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, VRman napisał(a):

To jest skrót myślowy, taki jak na przykład zwalanie współwiny na nastolatkę, która polazła do jakiejś stodoły chlać wódę z 5 niepewnymi typami. Winni gwałtu są typy, a ona, choć nie jest zapisane to w prawie jest winna kretyńskiego zachowania. Prawo samo w sobie nie ma mocy sprawczej. To że ktoś nie ma prawa Cię skrzywdzić nie oznacza, że na 100% tego nie zrobi. Dlatego trzeba troszeczkę korzystać z instynktu samozachowawczego i nie stawiać się w niebezpiecznych sytuacjach.

Niestety, teraz, już po fakcie wiemy, że z rosją o Ukrainę trzeba było albo zagrać Va banque, albo w ogóle nie zaczynać tej gry. USA, Ukraina, Zachód, wklej tu sobie co chcesz, nie dochował należytej ostrożności w ocenie sytuacji, albo nie miał dość determinacji aby to dowieźć do końca, i tego jest winien. A ponieważ skutkiem jest przegrywana wojna z rosją, skrótem myślowym przypina się współwinę naszej stronie.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
37 minut temu, łukasz850 napisał(a):

To tak nie działa. Jak amerykanie chcieli ratowac ukrainę powinni od 2014 roku mocno ją wspierać. A nie tak ,że dali troche broni a teraz mówią do widzena.

Kolejny który nie rozumie kontekstu historycznego. Jak mieli mocno wspierać kiedy zakładali ze Ukraina nie ma szans z kacapami? Skąd wy się urwaliście?

Mieli słać himarsy i abramsy zeby ruscy sobie je wzieli jak Krym? Bo takie byle założenia ... przypominam albo informuje nieogarniętych 

Jak informuje amerykański dziennik "Washington Post" administracja USA przygotowuje plany wspierania ukraińskiej partyzantki, gdyby doszło do rosyjskiej agresji i okupacji tego kraju. Władze Ukrainy zapowiadają, że na wypadek ataki Rosji i braku pomocy NATO, zdecydują się na podjęcie wojny partyzanckiej.

https://deon.pl/swiat/usa-moga-wesprzec-ukrainska-partyzantke-gdyby-rosja-rozpoczela-wojne,1763576

Nie pamiętacie osławionych "niemieckich hełmów?  Nikt nie chciał wysyłać broni bo zakładał ze Ukraina za chwile padnie, amerykańscy 'eksperci" dawali Kijowowi tydzień góra dwa kiedy zbliżał sie tam 60 kilometrowy kacapski konwój 

• Confused 1
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Nie interesuje mnie drugi sezon tylko naprawa radaru w pojazdach latających. Ile im to jeszcze zajmie? 10 lat? A może przy sezonie 20?   Jak radar nadal nie będzie działał po tak długim czasie to pora zawiesić rękawice na hak i dać umrzeć tej grze.
    • niepowazni są ludzie 1200W platnium za 280zł BEZ KABLI chłop miliony pytan a na koncu - jednak rezygnuje bo nie ma kabli  
    • BAIC:   Witam. Mam problem z synchronizacją wyświetlania czasu na desce rozdzielczej i wyświetlaczu multimedialnym. W ustawieniach systemowych android włączyłem prawidłową strefę czasową oraz synchronizację z sieci i jest ok na obydwu wyświetlaczach ten sam czas ale jak zamknę auto i wrócę za jakiś czas na rozdzielczej mam czas godzinę do tyłu tzn UTC a na multimedialnym jest czas prawidłowy tylko. Wchodząc w ustawienia wszystko jakby automatycznie robi się domyślnie jak było przed zmianą ustawień. Ktoś z Was jest w stanie podpowiedzieć jak to ogarnąć? Z góry THX.   Justyna Kieszek Onofrio Po aktualizacji u mnie dziala do ponownego wlaczenia auta. Zyje w dwóch strefach czasowych. ********************* Marcin Korus erosdntoSp9289alz0l5 27a:cclt8nt09o3l41hc71ym 31g hcsi12u2c4  · Witam czy miał ktoś problem w nowym Baic 5 z trzęsieniem samochodu przy chamowniu i pulsującym pedałe chamulca ? Przebieg 50 km.. Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli że one tak mają i klocki muszą się dotrzeć ... Pzd   Robert Dowbór Tak faktycznie było na początku. U mnie była to kwestia źle wyważonych kół.   Adam Kowal Tak, wżarta korozja w tarcze hamulcowe od długiego stania przed sprzedażą i stąd bicie. Po wymianie gwarancyjnej bicie przy hamowaniu ustalo   Marcin Urbanowicz Witam. Ja również miałem bicie na tarczach przy hamowaniu. Serwis powiedział że musi się dotrzeć ale nie dotarło się i wymienili tarcze w ramach reklamacji. Serwisant mówił że firma baic daje pół roczną gwarancję na tarcze ale jak jest naprawdę to nie wnikałem bo powiedział że wymienią. Pozdrawiam   Marcin Oblizajek Ja zrobiłem 250 i dalej mam   Michał Chludziński Tylko wymiana. Nic sie nie dociera. Miałem tak i przejeżdziłem.2000km i nic. Kazali jezdzic po obwodnicy i hamowac. Na tarczy pojawia sie korozja i jezeli podczas hamowania powstanie tzw szkliwo klocek tego nie zbieze i powstsje lekka góreczka w tym miejscu. Nie bardzo chcą wymieniac ale warto naciskac.   *****************   Piotr Szymczyk espotorndSghc79904hogs1 63h8i  tf8:1m14ia80faf63uttn9h1flyzh  · Witam Mam pytanie do posiadaczy 5 ja w swojej odnoszę wrażenie że na ogrzewaniu ustawionym na automat grzeje najbardziej na stopy przy ustawieniach ręcznych nie mogę ustawić nawiewu na szybę i na środek zawsze jest na stopy i środek lub szybę jak jest u was   Marcin Powroźnik Serwis. Mialem to samo. Jest do tego zestaw naprawczy. Wymiana około 1h. Teraz dziala super.   Piotr Szymczyk Autor Marcin Powroźnik jaki zestaw naprawczy coś jest nowe a już zepsute ?   Marcin Powroźnik Piotr Szymczyk Serwis ma na tą usterkę zestaw naprawczy. Jak nie mają na miejscu to jest dostępny praktycznie na następny dzień. U mnie wymiana zajęła około godzinę i teraz nawiew działa tak jak powinien. Temat jest dla nich z tego co zrozumialem znany.   Marcin Powroźnik Darro Slaw tak, po naprawie można ustawiać nawiew np. na nogi i szybę.   Sylwia Kłoda Zgłoś się do serwisu, u mnie jest to samo albo podobnie. Nie da się ustawić na samą twarz albo na samą szybę, właściwie jakby nie ustawić to leci zawsze na nogi i trochę na szybę, ale minimalnie, i trochę na zewnętrzne , te przy drzwiach. Można powiedzieć, że nawiewy żyją własnym życiem. Diagnoza - zacinają się przekładki. Miałem już 2 naprawy, niestety bezskuteczne, czeka mnie trzecia, najbardziej inwazyjna, ponieważ trzeba rozebrać cały kokpit i wymienić mechanizm przekładni nawiewów, tzw. mieszalnik, no ale to dopiero w lutym, bo oczywiście nie ma go w Europie. Radzę wszystkim sprawdzić swoje nawiewy, bo ja zauważyłem to całkiem przypadkowo, a okazało się, że problem występuje w wielu egzemplarzach (info z serwisu).   ******************   OMODA:   Tomasz Skobyłko epotSdornsti0 g8cai3iw0t3g14z3r382c3gmąfa6ia008he6P571ildg0l  · Auto-inspekcja.pl - inspekcje pojazdów przed kupnem Nowy samochód. Salon. Kluczyki w ręku. Radość, która… nie dojechała nawet do domu. Nabywca nowej OMODY 5 odebrał auto z salonu, jednak nie przejechał nim nawet 700 km. Od tego momentu zamiast jazdy nowym samochodem rozpoczęła się wielomiesięczna batalia z salonem samochodowym OMODA, która trwa nieprzerwanie od października. Reklamacja za reklamacją. Problemy na każdym etapie procesu. Brak realnych rozwiązań. Brak możliwości normalnego korzystania z NOWEGO auta. Mijały tygodnie. Minęły miesiące. A właściciel do dziś nie może cieszyć się samochodem, za który zapłacił pełną kwotę. To nie jest pojedyncza usterka. To nie jest „przypadek”. To jest historia, która pokazuje, jak wygląda rzeczywistość po opuszczeniu salonu. *******************************   Omoda 9:   Paweł Woliński reonstodSp30iamdlhll9h92hz7i7a15of40ui2h0189m36178h.9g 27il5  · Czy może ktoś potwierdzić, że po ostatniej aktualizacji zniknęła Wam opcja pamięci dla wybranego trybu inteligentnego? Że się resetuje znowu za każdym razem do początkowego?   Marcin Mroz potwierdzam   ********************+ MG   Cześć, czy ktoś z Was spotkał się z takim komunikatem w MG? Praktycznie co rano, już przy temperaturach około −6°C, po uruchomieniu auta pojawia się komunikat „Usterka emisji silnika” (jak na zdjęciu). Po kilku minutach jazdy komunikat znika sam i dalej wszystko działa normalnie. Auto to benzyna, dlatego tym bardziej mnie to zastanawia — wcześniej nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem, nawet zimą. Czy ktoś ma / miał podobnie? Byliście z tym w ASO albo sprawdzali OBD? Z góry dzięki za info.   ********************* Omoda Polska Adam Rogulski  · rtSspeoondhinc:lgh776 tuh t5g 633008z2lmiaya10f1s430oifh8632  · Pytanie do użytkowników Omody 9, czy u was także słabo grzeją nawiewy tylne na słupkach i w środków. A nawet mogę stwierdzi że dmucha chłodne powietrze. Jak jechaliśmy 4 osoby przy temperaturze zewnetrzej -10 stopni tylne szyby od środka zaparowały na następnie lekko zamarzły jak na zdjęciu.   Łukasz Orzechowski Przy 4 osobach kazdy z was oddycha wilgotnym powietrzem, macie mokre buty, zapewne na dywanikach tez troche wody jest. To nie wina omody, to samo jest w mercedesie czy toyocie. Fizyka.   Sebastian Powertdi Jaroń Mam zawsze na auto i przy ustawionych 22 stopniach i mrozach -10 przy 3 osobach i 50 kilowym labradorze z tyłu cieplutko i nic nie paruje:)   Dagmara Galecka Niestety, mamy to samo   Max Majko Podobny temat był na grupie BYD Dolphin Seal, tam jeden z członków rozbierał Seal'a od klapy bagażnika i dorabiał 2 kanały, bo większość jest przytkana. Zgłęb temat, może coś w omodzie podobnego przejdzie.      
    • -18 a pokazał -9. W pokoju 15 stopni,szmaty na oknie jakby to był prl z wypaczonymi 1 szybowymi okami upychanymi mchem i 40 stopni na grzejniku z oka powierzchni na 60  Bo zal przepalić więcej     ja mam tyle zużycia i mam gdzieś
    • Teraz wszystko jasne - wypowiadasz sie o działaniu pompy ciepła w instalacji CO na podstawie klimatyzacji i dlatego wyjechałeś z ciągłym wykorzystaniem grzałek przy mrozach    Zwykła klimatyzacja do defrostu wykorzystuje wbudowaną grzałkę bo tylko z tego może korzystać by rozmrozić parownik i lamele. Nie ma do dyspozycji wody z układu CO! Pompa ciepła w instalacji CO na potrzeby defrostu wykorzystuje odwrócony obieg czyli czynnik grzewczy trafia na parownik i lamele. Czynnik dodatkowo przechodzi przez wymiennik ciepła więc nie traci temperatury i szybciej przebiega defrost!     
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...