Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, voltq napisał(a):

Dlaczego mnie pomawiasz  i wypisujesz jakieś głupoty? Skąd taki pomysł masz takie osobiste doznania i próbujesz przerzucić je na kogoś innego ?

Wow. Jestem serio pod wrażeniem, że nie pokojażyleś.

• Confused 1
Opublikowano

Wiecie co, ten Maciak oczywiście rysuje się na rasową onucę, jasne.

Ale gdy go słucham, to jak intonuje głos, jak się wypowiada, to jaką ma mimikę i gesty, to nie jestem taki pewny czy nią jest. Piszę serio.

Mi on zaczął się rysować jako osoba bez empatii, bez wyczucia i taktu, nie przestrzegająca dobrych obyczajów, osoba, która nie ogarnia co robi źle.

Putina porównałbym do zmarłej osoby. O zmarłych nie mówi się źle publicznie. Putin jest przeciwieństwem. Nie mówi się o nim dobrze, pomimo posiadania wielu dobrych cech jako przewódca. Putin po prostu przekroczył pewne granice, gdzie jego wszystkie superlatywy stały się całkowicie nieistotne. Tak jak u zmarłego wszystkie złe cechy stają się nieistotne.

Wydaje mi się, że Maciak ma po prostu jakieś zaburzenie psychiczne i postrzega świat zbyt surowo.

Bez względu jaka jest prawda, to wciąż niepokojące, że taka osoba wspięła się na tak wysokie 'medialne' stanowisko.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
53 minuty temu, Winter napisał(a):

A według ciebie ten drugi ananas, tj. Szmidt to nie jest kolaborant i zdrajca? Oczywiście, że jest. I na Maciaka przyjdzie pora, jak ABW mu wparuje na chatę. Najwidoczniej dostał instrukcje, że ma jeszcze siedzieć w Polsce :E .

Wobec Szmidta toczy się postępowanie karne i z doniesień medialnych wszystko na to wskazuje, że był szpiegiem. Miał dostęp do niejawnych materiałów wojskowych. Wokoło niego kręciła się dziewczyna z rosji. Maciak raczej jedyne co ma to dostęp do głów wyborców, którzy podpisali się pod jego listą... :rotfl:Natomiast oczywiście nie wykluczone, że jest też tak jak piszesz... Sam w temacie prezydenckim napisałem, że powinno się nim zainteresować ABW.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, VRman napisał(a):

Tylko że zaburzenia psychicznie nie dają ci nagle 100 000 podpisów znikąd.

Do tego coś ostatnio bardzo przybrały na sile te zaburzenia. W USA, w Niemczech...

Niestety w Polsce nasila się retoryka antyukraińska więc te 100 000 głosów mógł zdobyć legitnie... W sumie nie wiem co gorsze: że GRU mu je spreparowała czy, że Polscy obywatele rzeczywiście się pod nimi podpisali...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Wiecie co, ten Maciak oczywiście rysuje się na rasową onucę, jasne.

Ale gdy go słucham, to jak intonuje głos, jak się wypowiada, to jaką ma mimikę i gesty, to nie jestem taki pewny czy nią jest. Piszę serio.

Mi on zaczął się rysować jako osoba bez empatii, bez wyczucia i taktu, nie przestrzegająca dobrych obyczajów, osoba, która nie ogarnia co robi źle.

Putina porównałbym do zmarłej osoby. O zmarłych nie mówi się źle publicznie. Putin jest przeciwieństwem. Nie mówi się o nim dobrze, pomimo posiadania wielu dobrych cech jako przewódca. Putin po prostu przekroczył pewne granice, gdzie jego wszystkie superlatywy stały się całkowicie nieistotne. Tak jak u zmarłego wszystkie złe cechy stają się nieistotne.

Wydaje mi się, że Maciak ma po prostu jakieś zaburzenie psychiczne i postrzega świat zbyt surowo.

Bez względu jaka jest prawda, to wciąż niepokojące, że taka osoba wspięła się na tak wysokie 'medialne' stanowisko.

Jak osoba z zaburzeniami i totalny noname moze zebrac 100k podpisow? Wiesz, sam chcialbym zeby prawda bylo, ze to po prostu jakis zwykly gostek z mozliwosciami o takich, a nie innych pogladach i nie ma tu zadnych zewnetrznych wplywow. Ale ta historia sie tak nie lepi, obrazek wyglada tragicznie, ze trudno brac to na serio bez podtekstow.

Opublikowano (edytowane)

Mi też te 100k podpisów nie leży ale Maciak narobił już tak dużo szumu, że nie chce mi się wierzyć, że nikt tego nie zweryfikował na obecnym etapie. Sam Stanowski trochę pokazał od kuchni jak wygląda weryfikacja głosów i jak jemu było trudno tyle zebrać, mimo że jest znacznie bardziej rozpoznawalną osobą.

Zwróćcie uwagę, że niemal przy każdych wyborach jacyś niszowi kandydaci miewali wpadki z częścią podpisów. A tutaj cisza, mimo że mamy dobre okoliczności aby rząd mógł się pochwalić skutecznością (i zebrać poparcie).

Edytowane przez MaxaM
  • Like 1
Opublikowano

@MaxaM bylo 15 zgloszen komietetow, ale do 2 sie doczepili i sie chwile przepychali z PWK - temat od tego czasu cicho. Ale jeden z nich mial odrzut na poziomie 60% jak dobrze kojarze? Nie chce mi sie tego googlowac dokladniej.

Ogolem te 100K podpisow pokazalo, ze walki byly, sa i beda jak sie cos nie zmieni. Stano z pospolitym ruszeniem od ludzi, tysiace listow i byl problem to zebrac. Wyskakuje nagle jakis jeden czy drugi anonim - o zebralem 200K podpisow w 2 tygodnie :E

• Like 1
Opublikowano

Osobiście, pierwszy raz usłyszałem o Maciaku na pierwszej debacie, jak pewnie wielu tu z nas.

Ale zaglądając do internetu, to on nie jest takim nonamem.

image.png.2fde655c45c226799a5a6458effc5183.png

Do tego na YT ma 67k subów, wykręca średnio 50k wyświetleń.

Także dużo osób go zna i imho 100k podpisów, to tylko kwestia odpowiedniego zaplecza logistycznego.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Widzisz, a czy Bartosiewicz jest w jakimś stopniu prorosyjski (może coś mi umknęło)? Po co Rosja miałaby sponsorować 'neutralną' osobę?

Zmierzam do tego, że często nie widzimy szerszej perspektywy. 

Dla porównania, znam wiele osób dla których Stano jest 'a kto to taki?'

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano (edytowane)

Niektórzy chyba ostatnie pół dekady przespali.

Ludzie. Jest rok 2025. Ruskie trolownie są najskuteczniejszą bronią na świecie po wygranej Trumpa.

Z tych 67K subów i 50K wyświetleń pewnie 90% to ruskie boty. To powinno być oczywiste skoro w komentarzach na wykopie przy każdym wykopalisku związanym choćby lekko z Ukrainą, rosją albo polityką którą ruska propaganda ma na celowniku, od ruskich botów się po prostu aż roi.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

@VRman Rozumiem Twój punkt widzenia. Mimo wszystko, Maciak mi nie do końca pasuje na wtykę z wielu powodów.

Prędzej bym się doszukiwał rubelków u niejednej osobie w Konfie. Według mnie opłacana prorosyjskość jest elokwentna i inteligentna, a nie tępa. Nigdy nie mówi wprost jak Maciak. To więcej psuje niż pomaga. Trump też nie jest wprost prorosyjski tylko stara się manewrować robiąc pozory, co do końca mu nie wychodzi ;) 

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano

Ja też nie jestem przekonany o co chodzi, ale że jest kondydatem dzięki rubelkom lub wizycie Saszy i Wanii opowiadających o operacjach łamania kości bez znieczulenia - nie mam wątpliwości.

Nikt o zdrowych zmysłach nie powiedziałby do kamer, że uważa Fiutina za ofiarę hejtu i podziwia za to jak sobie z tym hejtem radzi.

Nie bardzo się na takich sprawach znam, ale jeśli już to bym strzelał, że jest przynętą do zbierania ciosów, tak aby faktycznie prowadzeni przez ruskie służby kandydaci jak Braun wypadli na jego tle bardziej akceptowalnie. Raczej nie, ale nie wykluczam takiego scenariusza.

Opublikowano
26 minut temu, VRman napisał(a):

Ludzie. Jest rok 2025. Ruskie trolownie są najskuteczniejszą bronią na świecie po wygranej Trumpa.

Ano i jakie zasięgi mają 

Tucker Carlson zasugerował, że Zełenski może być powiązany z zamachem na życie Trumpa „Zełenski jest wrogiem Stanów Zjednoczonych. To fakt: władze Ukrainy podejmowały próby zamordowania niektórych osób — być może zaczynając od obecnego prezydenta” — powiedział komentator.

Opublikowano (edytowane)

@drex1

Carlson jest tu kolejnym dobrym przykładem. On nie jest wprost prorosyjski. Ale robi robotę takimi wrzutkami jak wyżej. Ani jednego słowa o Rosji, a przekazuje, że jednak to Rosja jest dobra ;)

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano

Fucker Carlson to przykład profesjonalisty, agenta wzorowego. Nawet po tym jak pojechał do Fiutina robić "Wywiad" niewielu osobom z MAGA się włączyła ta druga sprawna szara komórka. 

PS. Jak się rozerzeć wokół Carlsona to jakimś dziwnym trafem wszystkie inne onuce się z nim kolegują

Tim Pool

Musk (i te piękne liczby oglądalności na tweeterze, przypadkiem oczywiście)
Trump
i inni

Opublikowano

@MaxaMZ z Maciakiem trafiłeś w sedno. On jest osobą zaburzoną. Jest dość mocno znanym szurem, on nie wziął się znikąd. Ten z kanału zero albo nie odrobił lekcji, albo prowokował.

Swoją drogą Maciak jest zagorzałym wrogiem cumractfa i to z wzajemnością. A główny cumrat ze swoim grubiutkim cwelikiem jest realnie finansowany przez rosyjskie służby.

Opublikowano
8 godzin temu, MaxaM napisał(a):

Mi też te 100k podpisów nie leży ale Maciak narobił już tak dużo szumu, że nie chce mi się wierzyć, że nikt tego nie zweryfikował na obecnym etapie. Sam Stanowski trochę pokazał od kuchni jak wygląda weryfikacja głosów i jak jemu było trudno tyle zebrać, mimo że jest znacznie bardziej rozpoznawalną. 

Jedyne co Stanowski pokazał to brak zrozumienia jak się liczą głosy, bo on coś obliczał ale źle wszystko policzył bo chciał ośmieszyć Trzaskowskiego jako prawdziwa przybudówka PiSu. Przy okazji okazało się że posiadanie subow to nie prawdziwa rozpoznawalność i media nie działają tak jak Stano myślał. Coś jak ankietowane 16% poparcia dla Konfy a wyniki wyborów na poziomie 5-7%. Ale to nie jest temat polityczny :) 

• Confused 3
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Winter napisał(a):

Artur Bartoszewicz też zebrał? Nie ma szans. Kompletny nonejm. Czasem się w PN przewija.

pfizer  mu pomógł , Bartosiewicz był zwolennikiem przymusu szczepień na covid i nie wpuszczał studentów  a wykłady którzy byli nie zaszczepieni eksperymentalnym preparatem , był też zwolennikiem lockdowna 

11 godzin temu, hubio napisał(a):

Niestety w Polsce nasila się retoryka antyukraińska więc te 100 000 głosów mógł zdobyć legitnie... W sumie nie wiem co gorsze: że GRU mu je spreparowała czy, że Polscy obywatele rzeczywiście się pod nimi podpisali...

to przez polityków i ich doskonałe ustawy wzmaga się nienawiść do Ukraińców, żaden inny kraj nie stawia obcego obywatela przed swoim , chyba że Polacy w Polsce są 👽 

9 godzin temu, Winter napisał(a):

Czy ja dobrze to przeczytałem , mamy oddawać za darmo sprzęt wojskowy innym państwom? Np Ukrainie?

Ten który musieliśmy kupić za ciężko zarobione pieniądze obywateli ?

Jest jakiś link do głosowania w sejmie kto był za tą nowelizacją ustawy?

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Winter napisał(a):

Przedstawiciele Pfizera zamiast odwiedzać lekarzy i oferować swoje produkty, chodzili i zbierali dla Bartosiewicza podpisy? Śmiała teoria :E 

Podpisy można kupić od firm które się tym zawodowo zajmują 

Ale nie róbmy offtopu , temat o Ukrainie 

https://wykop.pl/link/7698691/nasi-bracia-z-ukrainy-jak-sie-bawia-to-policja-grzecznie-upomina-i-przeprasza

https://tvn24.pl/biznes/ze-swiata/jest-umowa-ukraina-usa-w-sprawie-surowcow-st8439215

Edytowane przez voltq
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...