Skocz do zawartości

Ukraina - Rosyjska inwazja 2022

Camis

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, voltq napisał(a):

@_forfun_ 

Przecież w Buczy prawdopodobnie to Ukraincy dokonali masakry Ukraińców którzy zdradzili i poszli na współprace z Rosyjskim okupantem

Czy tego gościa ktoś tutaj zbanuje? ****** mogło tylko coś takiego napisać. Na nic dowody, na nic zeznania, na nic zdjęcia, na nic materiały wideo i na nic zdjęcia z satelit, na nic wyrżnięty przez Rosjan Mariupol(a tak, to też Ukraińcy), na nic mordowanie, torturowanie, gwałcenie(w tym dzieci), rusyfikacja na obszarach pod kontrolą Rosji. Wchodzi takie coś i wypluwa z siebie niekończący się jad z mózgu, który przeżarty jest rosyjską propagandą. Zabrałbym Ci na serio do moich znajomych na Ukrainie i byś powtórzył te swoje ... Chciałbym to zobaczyć, bo to jak oglądanie małpy w zoo, choć pewnie obrażam małpę(bo ma więcej rozumu i empatii). Weź się lecz.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2

52 minuty temu, _forfun_ napisał(a):

Czy tego gościa ktoś tutaj zbanuje? Ścierwo mogło tylko coś takiego napisać. Na nic dowody, na nic zeznania, na nic zdjęcia, na nic materiały wideo i na nic zdjęcia z satelit, na nic wyrżnięty przez Rosjan Mariupol(a tak, to też Ukraińcy), na nic mordowanie, torturowanie, gwałcenie(w tym dzieci), rusyfikacja na obszarach pod kontrolą Rosji. Wchodzi takie coś i wypluwa z siebie niekończący się jad z mózgu, który przeżarty jest rosyjską propagandą. Zabrałbym Ci na serio do moich znajomych na Ukrainie i byś powtórzył te swoje ... Chciałbym to zobaczyć, bo to jak oglądanie małpy w zoo, choć pewnie obrażam małpę(bo ma więcej rozumu i empatii). Weź się lecz.

Wiesz sa ludzie, którzy ukraińcow nie lubią. Na zachodzie dużo osób wierzy w rosyjską propagandę. Zamiast banowac lepiej dac kontrargument, żeby walczyc z dezinformacją

@_forfun_ dziękuję za te słowa i nazwanie mnie "ścierwem" jeżeli masakrę w buczy zrobili to Rosjanie to dlaczego Ukraina nie chce międzynarodowego śledztwa w tej sprawie ? Rosja zgodziła się na takie śledztwo

Przecież  tam właśnie w bestialski sposób ludzie zostali zamordowani podobny do tego na Wołyniu , kto w przeszłości tak mordował?

5 minut temu, voltq napisał(a):

@_forfun_ dziękuję za te słowa i nazwanie mnie "ścierwem" jeżeli masakrę w buczy zrobili to Rosjanie to dlaczego Ukraina nie chce międzynarodowego śledztwa w tej sprawie ? Rosja zgodziła się na takie śledztwo

Przecież  tam właśnie w bestialski sposób ludzie zostali zamordowani podobny do tego na Wołyniu , kto w przeszłości tak mordował?

Z tego co wiem dużo zagranicznych przywódców oglądało buczę i ludzi. Były rózne śledztwa.

• Confused 1
  • Upvote 1

Temat jest bardzo wrazliwy i nie dziwie sie, ze niektorym puszczaja nerwy. Starajmy sie nie obrazac.

Dla osob jeszcze nie obytych z tym co mozna znalezc w postach voltq zdradze, ze prezentowana tam bedzie ruska propaganda w pelnej krasie.

Dla wrazliwych zalecam uzywanie funkcji-Scroll Down.

BTW. Z ta Bucza to ostro pojechal.

Niektorych nie przekonasz ze "biale jest biale, a czarne jest czarne"

2 godziny temu, voltq napisał(a):

nie wiem czy ty jesteś głupi , prowokujesz czy jesteś" śmieciem "i ruskim propagandysta - nie wiem ? ale wiem jedno ze cos z tobą jest nie tak i opowiadanie takich bzdur i głupot jest porostu nieludzkie , można byc szurem ale nawet to ma granice 

pracowalem z dziewczyna ktorej kuzynka zginela w buczy idz jej to powiedz w twarz bohaterze za monitora- zwykle szurowskie .....

46 minut temu, Radziuwilk napisał(a):

ze niektorym puszczaja nerwy. Starajmy sie nie obrazac.

nie da sie jak takie bzdury i konfederacko ruska propagnade i wymysł chorego umyslu czyta sie na Polskim forum

@_forfun_daj typa do ignorowanych i trafi tam gdzie jego miejsce- na smietnik

Edytowane przez prystek
  • Like 1
  • Confused 1

Panowie, na spokojnie, przypominam o tonowaniu wypowiedzi, ograniczmy rzucanie "śmieciami", "ścierwami" i podobnymi epitetami.

Każdy może wierzyć w co mu się podoba, oraz może swoje poglądy głośno wyrażać, przypominam że mamy w Polsce wolność słowa gwarantowaną przez konstytucję, dokładniej jest to Art. 54.

@_forfun_ Kolego, możesz się nie zgadzać z czyimiś poglądami, możesz kogoś nie lubić, ale w publicznej dyskusji obowiązują jednak pewne zasady i oczekuję że uczestnicy takowych na tym forum będą ich przestrzegać.

Wcześniejsze ostrzeżenie było ogólne, teraz jest już imienne, kolejnego nie będzie tylko po prostu odpoczniesz sobie kilka dni od pisania na forum, co na pewno zadziała zbawiennie na Twoje zdrowie i nerwy.

1 godzinę temu, prystek napisał(a):

nie wiem czy ty jesteś głupi , prowokujesz czy jesteś" śmieciem "i ruskim propagandysta - nie wiem ? ale wiem jedno ze cos z tobą jest nie tak i opowiadanie takich bzdur i głupot jest porostu nieludzkie , można byc szurem ale nawet to ma granice 

pracowalem z dziewczyna ktorej kuzynka zginela w buczy idz jej to powiedz w twarz bohaterze za monitora- zwykle szurowskie .....

nie da sie jak takie bzdury i konfederacko ruska propagnade i wymysł chorego umyslu czyta sie na Polskim forum

Dziękuję za ataki personalne i nazwanie mnie "śmieciem" i "ruskim propagandysta" a także za to że wyrzucił byś mnie na śmietnik 

W momencie kiedy kończą się wam naciągane argumenty zaczynacie pokazywać swoje prawdziwe oblicze , zaczynają się wyzwiska , groźby , próby ograniczenia wolności słowa , najchętniej pewnie byście mnie zabili bo mam odmienne poglądy od was i podaje logiczne fakty , zachowujecie się tak jakbyście nienawidzili prawdy 

Jeżeli masakry w buczy dokonali Rosjanie to dlaczego Ukraina nie chce się zgodzić na międzynarodowe śledztwo w tej sprawie , a Rosja się zgodziła dziwne ?

Wasza propaganda upada przy starciu z zwykła logiką 

@łukasz850 nie przedstawią kontrargumentów bo ich nie mają , najlepszym argumentem na potwierdzenie że za masakrę ludności cywilnej w buczy odpowiadają Rosjanie było by międzynarodowe śledztwo w tej sprawie niestety to Ukraina nie zgodziła się na takie śledztwo, Rosja się zgodziła 

Z tym pachołkiem Rosji trochę nietrafione już na poprzednim forum wyjaśniłem z jakiej rodziny pochodzę, nienawiść do związku sowieckiego i Rosji mam we krwi po dziadkach :)

Edytowane przez voltq

4 godziny temu, łukasz850 napisał(a):

Wiesz sa ludzie, którzy ukraińcow nie lubią. Na zachodzie dużo osób wierzy w rosyjską propagandę. Zamiast banowac lepiej dac kontrargument, żeby walczyc z dezinformacją

Właśnie. Człowiek nie wysłuchany i z którym inni nie chcą rozmawiać nie zniknie, tylko po prostu zrobi swoje. Potem jest zdziwienie, że określeni dziwni politycy, dziwne partie i dziwne rozwiązania mają takie a nie inne poparcie. Bez rozmowy nikt nikogo do niczego nie przekona.

Poza tym, przecież narzekamy na umierające fora. Jak ma w tym pomóc eliminowanie dyskutantów o odmiennych poglądach. Jak ktoś bredzi to trzeba mu te brednie wyperswadować a nie wyganiać. Bo to w niczym tak naprawdę nie pomoże. Ileż można klepać się po plecach w kółku wzajemnej adoracji ludzi o takich samych poglądach 

Godzinę temu, prystek napisał(a):

Ja cie rozumiem. Choc kwestia subiektywną będzie to czy ukrainie opłacało się stawiac opór. Ukraina musi szybko wejść do UE, zeby te wszystkie koszty jakie włożyła się zwróciły. Wiadomo, że ludzkich żyć nikt już nie zwróci ani kalectwa. Jesli straty ukrainy siegają dziś już 400 tys ukraińcow to wychodzi na to ,że ponad 1% ukraińców nie zyje albo jest cięzkimi kalekami. Dla przypomnienia w polsce mamy około 800 tys. rencistów mimio tego, że nie bylo żadnej wojny. Wiadomo ,że gospodarkę da się odbudowac przy wsparciu zachodu. Choć odbudowa wschodniej ukrainy zajmie lata.

@łukasz850 nie spełniają wymagań na wejście, a szkoda bo przydała by się Ukraina w UE , życzę im żeby skończyli z banderą i wschodem , ogarnęli korupcję , rozliczyli się z swoich grzechów przeszłości za to co robili w czasie drugiej wojny światowej jak szli jak oni to mówili "Rezac Lachów" i wymordowali w bestialski sposób około 300-400 tysięcy polskich cywilów , żeby wreszcie przyjęli cywilizację zachodnią to miejsce w UE na nich czeka

Niemcy potrafili się przyznać i przeprosić, Ukraincy do dziś tego nie zrobili

Edytowane przez voltq

30 minut temu, voltq napisał(a):

@łukasz850 nie spełniają wymagań na wejście, a szkoda bo przydała by się Ukraina w UE , życzę im żeby skończyli z banderą i wschodem , ogarnęli korupcję , rozliczyli się z swoich grzechów przeszłości za to co robili w czasie drugiej wojny światowej jak szli jak oni to mówili "Rezac Lachów" i wymordowali w bestialski sposób około 300-400 tysięcy polskich cywilów , żeby wreszcie przyjęli cywilizację zachodnią to miejsce w UE na nich czeka

Niemcy potrafili się przyznać i przeprosić, Ukraincy do dziś tego nie zrobili

Czy ukraina do tego dotrwa. Dziś zostalo 27 mln. Demografia jest zła. Nie dlugo zostaną tam sami starcy jak wojna potrwa latami. Dziś na ukrainie prawie nie rodza się dzieci

@łukasz850 Ukraińcy nie mieli ani nadal za bardzo nie mają wyjścia. Rosja ich napadła i chce ich na powrót w ruskim mirze. Ukraińcy z kolei chcą do Zachodu.

Bronia się bo muszą wygrać lub uciekać na resztę życia porzucając wszystko. Prozachodnia ludność, szczególnie inteligencja, jak zwyczajnie antyrosyjska, to dla Rosji naziści i sataniści, wrogowie do "denazyfikacji" czyli ludobójstwa.

I od prawie 3 lat Ukraińcy skutecznie się bronią wyniszczając siły rosyjskie, zadając im ogromne straty w sprzęcie i ludziach.

Za 2 miesiące okaże się co z pomocą USA dla Ukrainy rzeczywiście zrobi Trump. Sporo wypowiedzi jego i jego najbliższego otoczenia wskazuje, że ją silnie ograniczy lub nawet całkiem wstrzyma.

To oznaczałoby przystąpienie do silniejszych ataków ze strony Rosji i dużą eskalacje walk. Dla Ukrainy z kolei konieczność powrotu do najbrutalniejszej taktyki walk na wyniszczenie poprzez uporczywą obronę. Obecnie dzięki dostawom nowoczesnego uzbrojenia ppanc, w tym kierowanych pocisków 155mm czy pocisków minujących, mogą sobie pozwolić na wyniszczanie tym uzbrojeniem nacierających sił rosyjskich. Samemu w odpowiednim momencie cofając się, bez walki "do końca".

Ukraina widać wie co może nastąpić i zwielokrotniła mobilizację. Chcą 160 tysięcy poborowych w 3 miesiące. To blisko trzykrotnie więcej niż wcześniej w analogicznym okresie.

Z optymistycznych wiadomości to na 2025 szykują się spore dostawy sprzętu pancernego oraz myśliwców, tak F-16 jak Mirage.

P.S. Pisaliście wyżej o użyszkodniku voltq. To jakiś ekstremalny przypadek. Na labie nie byłem w stanie rozgryźć czy to aż tak fanatyczny fan konfederosji i ogólnie teorii spiskowych, łykający bez popity najgęstsze z ruskiej propagandy czy tez osoba z poważnymi zaburzeniami. Może jedno i drugie.

Dla własnego komfortu psychicznego najlepiej tak ciężkie przypadki dodawać do ignorowanych.

Edytowane przez Badalamann