Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, kanon7 napisał(a):

Bo wiadomo że po 1 miesiącu Polakom będzie wstyd za rząd konfederacji, jak amerykanom po 1 miesiącu jest wstyd za trumpa - szczególnie po dzisiejszym dniu.
Tego nawet nie trzeba się domyślać - to widać po słowach, czynach, zmianach narracji itd. posłów konfederacji.

I znów życie w bance straszliwe będzie dla takiej osoby jak ty zderzenie z rzeczywistością , co do konfederacji to nie wiem wypadało by najpierw dać im szane sie wykazac a potem mozna oceniac , ale wstyd za trumpa to może jest tobie , zapewniam cię ze większość amerykanów nadal go popiera i to poparcie tylko rośnie po takim spotkaniu

Opublikowano
3 minuty temu, voltq napisał(a):

Prowadząc taką politykę zagraniczną i wewnętrzna jak to robil PiS a teraz KO sami zapraszamy do inwazji na Polskę 

Trzeba stworzyć takie warunki żeby ludzie sami chcieli walczyć o własny kraj , w tej chwili mamy sytuację jak na Ukrainie byłem tam osobiście w trakcie konfliktu i większość tego co opowiadają w TV itd to totalna propaganda 

Ja całe życie jestem  w Polsce a nie jestem tak nierozsądny, żeby powiedzieć, że wiem co się w kraju dzieje. Pojechanie do Ukrainy nie może być powodem, żeby uznać, że cokolwiek wiesz. To trochę jak grupki obrokrajowców co przyjadą do Polski na pół roku i gadają pierdoly, że Polacy są tacy lub inni. A nawet jak spotkali 500 osób, to mogło to być 500 osób o kompletnie innej mentalności i zachowaniu niż większość Polaków. 

Co do tego, że Polska zaniedbała obronność i wszystko inne bo miała rządy egoistycznych złodziej i/lub kretynów i że ryzykujemy to osobny temat. Niezwiązany z tematem o Ukrainie a bardziej z polityką.

Nie widzę obecnie żadnej partii, która by mogła to zmienić. POPIS, SLD, PSL, Konfa, PSL, Hołownie, Biedronie, popisowcy, "popełowcy", kukizowcy. No nic. Kompletnie nic.

Temat szeroki i nie chcę w niego wchodzić. Trzebaby kompletnie nowego systemu na miarę XXIw. wprowadzenia odpowiedzialności za swoje rządzenie, obietnice itp. tylko nie mam pojęcia jakby to miało wyglądać, jak tego dokonać. Nie rozpędzałbym się więc z opiniami że Ukraina jest sama sobie winna czy Polska sama będzie sobie winna. Dla mnie Kaczyński czy Tusk czy Braun to dla Polski jak Fiutin dla Ukrainy. Przecież oni zrobią wszystko co dobre dla nich, nawet to co złe dla kraju.

To tragedia, że mamy takich polityków, ale jak się zastanowić co my, Polacy, nie politycy, mogliśmy zrobić lepiej to wcale nie łatwo znaleźć odpowiedź. Pisałeś o byciu realistą i patrzeniu bez różowych okularów. No to tutaj też bądź.

Opublikowano
Cytat

TRUMP: Albo się dogadujecie, albo wychodzimy.
ZELENSKI: Układ, w którym Putin dostaje wszystko, a Ukraina nic? To nie pokój – to kapitulacja.
TRUMP: Powinniście być wdzięczni! Daliśmy wam wiele.
ZELENSKI: Wdzięczni? Moi ludzie umierają. Nasze miasta płoną. A ty wymagasz wdzięczności, grożąc, że nas odetniesz?
TRUMP: Nie masz teraz kart w ręku.
ZELENSKI: Bo to wy je trzymaliście. Opóźnialiście pomoc. Powtarzaliście kłamstwa Putina. Daliście Rosji przewagę.
VANCE: Ukraina musi być realistyczna. ZELENSKI: Realistyczna? Rosja kradnie naszą ziemię, rozstrzeliwuje cywilów i porywa nasze dzieci. W której części tego mam być realistą?
TRUMP: Bardzo trudno będzie robić interesy w ten sposób, Wołodymyr.
ZELENSKI: Interesy? To nie jest transakcja na rynku nieruchomości. Ty możesz odejść. My – nie.
TRUMP: Gdybym był prezydentem, do tego nigdy by nie doszło!
ZELENSKI: Bo po prostu oddałbyś Ukrainę.

https://www.skyscrapercity.com/threads/stany-zjednoczone-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie-to-nie-czat-polskie-php-obok.1476941/post-192306158

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, VRman napisał(a):

Ja całe życie jestem  w Polsce a nie jestem tak nierozsądny, żeby powiedzieć, że wiem co się w kraju dzieje. Pojechanie do Ukrainy nie może być powodem, żeby uznać, że cokolwiek wiesz. To trochę jak grupki obrokrajowców co przyjadą do Polski na pół roku i gadają pierdoly, że Polacy są tacy lub inni. A nawet jak spotkali 500 osób, to mogło to być 500 osób o kompletnie innej mentalności i zachowaniu niż większość Polaków. 

Co do tego, że Polska zaniedbała obronność i wszystko inne bo miała rządy egoistycznych złodziej i/lub kretynów i że ryzykujemy to osobny temat. Niezwiązany z tematem o Ukrainie a bardziej z polityką.

Nie widzę obecnie żadnej partii, która by mogła to zmienić. POPIS, SLD, PSL, Konfa, PSL, Hołownie, Biedronie, popisowcy, "popełowcy", kukizowcy. No nic. Kompletnie nic.

Temat szeroki i nie chcę w niego wchodzić. Trzebaby kompletnie nowego systemu na miarę XXIw. wprowadzenia odpowiedzialności za swoje rządzenie, obietnice itp. tylko nie mam pojęcia jakby to miało wyglądać, jak tego dokonać. Nie rozpędzałbym się więc z opiniami że Ukraina jest sama sobie winna czy Polska sama będzie sobie winna. Dla mnie Kaczyński czy Tusk czy Braun to dla Polski jak Fiutin dla Ukrainy. Przecież oni zrobią wszystko co dobre dla nich, nawet to co złe dla kraju.

To tragedia, że mamy takich polityków, ale jak się zastanowić co my, Polacy, nie politycy, mogliśmy zrobić lepiej to wcale nie łatwo znaleźć odpowiedź. Pisałeś o byciu realistą i patrzeniu bez różowych okularów. No to tutaj też bądź.

Masz dużo racji , jednak wypróbował bym tą konfederacje czy będą takimi samymi sprzedawczykami jak reszta czy może będzie lepiej , szanse trzeba im dac a potem ocenimy wytrzymaliśmy 8 lat pisu wytrzymamy 4 lata konfederacji

Najlepiej to wyciągać najlepsze pomysły z innych państw i robic to co oni robili żeby poprawić swoja sytuacje jak byli w takim położeniu jak polska plus jest dużo dobrych ustaw z lat 1918-1926 jak choćby ta o włóczęgostwie albo odpowiedzialności urzędników za korupcje itd 

No i zlikwidować większość socjalu a najlepiej w przyszłości cały wg konstytucji należy się on tylko inwalidzie niezdolnemu do pracy który został nim nie z własnej winy i wprowadzić przymus pracy tez można ustawowo zgodnie z konstytucji

Edytowane przez voltq
Opublikowano
37 minut temu, VRman napisał(a):

Ty tak na serio? Na złość babci odmrożę sobie uszy? Skupiasz się na tym jakie to jest osobiście dla Zelenskiego zamiast na tym, co to oznacza dla całej Ukrainy i zresztą co to oznacza także dla Polski?

Oczywiście, że serio. Powinien jeszcze większego kopa w zad dostać z całą tą swoją banderowską hołotą.
Dosyć pobłażania temu szczurowi. Rusek - Ukrainiec są siebie warci. Niech tam się tłuką jak najdłużej.
To też jest zimny prysznic dla europejskich lewaków, że USA wiecznie nie będą Europy bronić. Umiesz liczyć to w pierwszej kolejności licz na siebie.
Dość genderowskich bredni, problemów z doopy o tym ile to mamy płci i czy ktoś się czuje urażony tym, że nie odnosi się do niego nie tym zaimkiem, który sobie uroił.

• Like 1
Opublikowano
Cytat

Pomyślałem co by zrobił Duda na jego miejscu...przełknąłby, powiedział, że smakuje i poprosił o jeszcze.

Moim zdaniem tutaj akurat nasz kolega, nieżyjący już prezydent USA, ma rację. USA nie ma tak naprawdę lewara na Ukraińców. Ukraina ma przemysł zbrojeniowy, armie w polu i może zaatakować Rosję bez ograniczeń jak jankesi się wypną na nich i kazać Waszyngtonowi ogarnąć falę gówna jaka się zrobi jak zaczną bombardować Moskwę czy rafinerie bez limitów. Jedyny nacisk jaki Ameryka ma, to według mnie wywiad elektroniczny, ale może się mylę, nie znam się na tym więc spekuluję. Jeśli Europa wesprze Ukrainę to Amerykanie mogą zostać wypchnięci z gry i ich ustalenia z Putinem stracą jakiekolwiek znaczenie, bo jak to wyegzekwują? Żeleński wcale nie ma tak słabych kart.

https://www.skyscrapercity.com/threads/stany-zjednoczone-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie-to-nie-czat-polskie-php-obok.1476941/post-192306218

Cytat

Powtarzam jeszcze raz. Nie można przegrać z klaunem.

Trump zastawił pułapkę zapraszając na konferencję Vancea. Chcieli zrobić show i go sprowokować i go publicznie oklepać.

A uczynili go bohaterem na Ukrainie i umocnili jego pozycję w Europie tak, jak nikt jeszcze.

Mnie to pasuje.

https://www.skyscrapercity.com/threads/stany-zjednoczone-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie-to-nie-czat-polskie-php-obok.1476941/post-192306231

URabSca.png

https://www.skyscrapercity.com/threads/stany-zjednoczone-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie-to-nie-czat-polskie-php-obok.1476941/post-192306571

VP USA kiedyś:

Gk5v_ibXsAAF-t_?format=jpg&name=medium

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
18 minut temu, voltq napisał(a):

O czym ty bredzisz jaką wolna Europę? on walczy? w jaki sposób jest na froncie? poświecą się ? ile swojego majątku oddał żeby wspomóc żołnierzy ukraińskich? czy jego syn zginał na wojnie czy siedzi za granica i śmieje się ze durnie walczą o majątek oligarchów?  paraduje przed kamerami to jest jego walka ? pojechał do USA i obraza gościa na którego sznurku jest zobaczymy ile wytrzyma jak USA przestało by wspierać całkowicie Ukraine

I drugi już przykład, że słuchasz za dużo ludzi srających ruską propagandą.

Oczywiście, że Zelensky nie jest dobrym, uczciwym politykiem, bohaterem z książek. Ale dalej to żeś tak pojechał, że aż przeczytałem to głosem Grzegorza Gaśnicy.

17 minut temu, voltq napisał(a):

wypadało by najpierw dać im szane sie wykazac a potem mozna oceniac , ale wstyd za trumpa to może jest tobie , zapewniam cię ze większość amerykanów nadal go popiera i to poparcie tylko rośnie po takim spotkaniu

Dawanie szansy komuś kto by robił tak jak Konfa obiecuje, w sensie gospodarki, to OK. Ale dawanie szansy partii pełnej ruskiej agentury, gdy obok widać co ta agentura jest w stanie osiągać i do czego doprowadza?

Chcesz tu drugiej Białorusi albo Węgier? Niech się normalniejsi odczepią od proruskich onuc, zrobią osobną partię, to sam chętnie dam im szansę. Gorsi od POPISu, Hołowni i Lewicy nie będą. 

Ale nie żartuj. Nie na partię w której jest Grzegorz KochamPutina Braun.

Dalej piszesz, że poparcie Trumpowi wzrośnie. Oczywiście, szczególnie wśród mediów przesiąkniętych ruską agenturą, która ładnie nakreśli narrację, a zresztą nawet i bez tego, wystarczająco nakreśliła ją w głowach fanów Trumpa już wcześniej.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Co by było, gdyby... nie lubię takiego gdybania. My swoje przeszliśmy.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, VRman napisał(a):

I drugi już przykład, że słuchasz za dużo ludzi srających ruską propagandą.

Oczywiście, że Zelensky nie jest dobrym, uczciwym politykiem, bohaterem z książek. Ale dalej to żeś tak pojechał, że aż przeczytałem to głosem Grzegorza Gaśnicy.

Dawanie szansy komuś kto by robił tak jak Konfa obiecuje, w sensie gospodarki, to OK. Ale dawanie szansy partii pełnej ruskiej agentury, gdy obok widać co ta agentura jest w stanie osiągać i do czego doprowadza?

Chcesz tu drugiej Białorusi albo Węgier? Niech się normalniejsi odczepią od proruskich onuc, zrobią osobną partię, to sam chętnie dam im szansę. Gorsi od POPISu, Hołowni i Lewicy nie będą. 

Dalej piszesz, że poparcie Trumpowi wzrośnie. Oczywiście, szczególnie wśród mediów przesiąkniętych ruską agenturą, która ładnie nakreśli narrację, a zresztą nawet i bez tego, wystarczająco nakreśliła ją w głowach fanów Trumpa już wcześniej.

W latach 2007-2013 szło to w dobrym kierunku a już to co zrobiła Ewa Kopacz zasługuje na pokojową nagrodę nobla

Niestety teraz tusk to albo wariat albo się sprzedał za judaszowe srebrniki cały czas o jakimś socjalu gada aborcjach związkach partnerskich i innych mało ważnych sprawach w momencie kiedy mamy tak dużo poważnych problemów i jeszcze chce jakieś ośrodki budować dla imigrantów z Afryki jakby nam mało było "przyjaciół" ze wschodu

PIS to największa zaraza Polski większych hipokrytów nie ma w Polsce , POLSKA2050+NOWOCZESNA to są byli działacze PO wiec to jest to samo co KO , PSL współrządził i nic z tego dobrego nie wynikło , wiec zostaje tylko konfederacja a jak tak bardzo nie pasuje tutaj ta opcja to załóżcie swoja partie i róbcie cos żeby była jakaś alternatywa

Z tego co mi wiadomo to Brauna wywalili z konfederacji bo sabotuje możliwa druga tura mentzena , gość powinien odpuścić skoro jest taka szansa
Oczywiście ze rośnie jak tu pisałem albo jeszcze na labie ze trump wygra bez problemu wybory bo jest tak duża nienawiść do drugiej strony to tez byłem wyzywany od onuc , ludzie żyją w jakimś matrixie słuchają tylko jednej strony propagandy i fanatycznie w to wierzą a potem wielkie zdziwienie ze trump wygral a zaraz AFD wygra w niemczech to tylko wina tych odklejonych od rzeczywistosci ludzi

Kiedyś TUSK jak był normalny chciał prywatyzować nierentowne spółki a teraz zamiast sprywatyzować TVP to pompuje w nie pieniadze

Wyobraź teraz sobie taka sytuacje druga wojna światowa polska dostaje pomoc od innego kraju po czym opluwa ten kraj i gloryfikuje osoby które mordowały cywili w tym kraju stawia im pomniki itd , pisałem na samym początku trzeba było siedzieć cicho w ostatnim szeregu i tylko przyjąć uchodźców zweryfikowanych z Ukrainy którzy powinni siedzieć w obozach dla uchodźców zbudowanych na zachodniej Ukrainie i ich przymusowo polonizować to samo co robili Niemcy z Polakami po rozbiorach a jak im się nie podoba to wywalić ich z powrotem na Ukraine , jakakolwiek inna pomoc tylko w ramach UE LUB NATO gdyby nam kazali

RUSKIE ZBOMBARDOWALI MUZEUM DZIALAJACE PRZECIWKO POLSCE TO KTO JEST WROGIEM KOGO ?

Edytowane przez voltq
Opublikowano

BRAWO :D

Cytat

Komentarz z Kijowa
"Zełenski nie potrzebuje pomocy Trumpa, aby oddać Putinowi cztery regiony, zmniejszyć armię i porzucić aspiracje NATO. Gdyby chciał poddać się Putinowi, udałby się do Moskwy, a nie do Waszyngtonu".

Opublikowano
1 minutę temu, Camis napisał(a):

Przespałeś ostatnie kilka dni?, wybory już były i AFD nie będzie rządzić. 

Chwilowo? , PIS tez był w opozycji a potem wygrał , kolejne wybory wygrają i będą rządzić i co wtedy powiesz?

Opublikowano

@Camis PIS zmiana narracji o 180 stopni jeszcze 2 lata temu zelenski to byl ich największy przyjaciel a ich prezydent duda dał mu order orla białego , nie wolno dopuścić tych hipokrytów ponowie do jakiejkolwiek władzy i decydowania o czymkolwiek

Opublikowano

Ambasador Ukrainy w Polsce:

- ruscy mają oddać wszystkie zajęte ziemie

- mają wypłacić reparacje

- winni mają być ukarani

- Ukraina ma wejść do NATO i UE

No to powodzenia z choć jednym punktem :E

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, VRman napisał(a):

Nie, na gospodarkę też nie mają pomysłu poza "zakazać socjali", co jest populizmem jak "obniżyć podatki" (a dziura budżetowa się sama zasklepi). Prywatyzacja służby zdrowia to fala śmierci dla ludzi i zadłużanie się... jak w USA. Wmawianie ludziom że "pomagajcie sobie sami, zbiórki róbcie" to coś nieskutecznego, to papka. Realnie nie mogą niczego zrobić, a wszystko to papka dla wyborców głównie młodych i naiwnych którzy myślą że głosując na konfę z min krajowej wskoczą do bogatych, a że czują się zdrowi w większości jak to młodzi, to w dupie mają służbę zdrowia. Jakieś inne "dobre" pomysły tej partii na gospodarkę? Wycofać emerytury? No powodzenia z tym przez wiele lat. Może coś pominąłem.

A tak, przepraszam, redukcja biurokracji. Najlepiej państwo minimalne, jak Korwin z monarchią chciał. Kolejny populizm. Tego się nie da tak odwrócić by było sterowalne "samo".

Edytowane przez Keller
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Keller napisał(a):

Nie, na gospodarkę też nie mają pomysłu poza "zakazać socjali", co jest populizmem jak "obniżyć podatki" (a dziura budżetowa się sama zasklepi). Prywatyzacja służby zdrowia to fala śmierci dla ludzi i zadłużanie się... jak w USA. Wmawianie ludziom że "pomagajcie sobie sami, zbiórki róbcie" to coś nieskutecznego, to papka. Realnie nie mogą niczego zrobić, a wszystko to papka dla wyborców głównie młodych i naiwnych którzy myślą że głosując na konfę z min krajowej wskoczą do bogatych, a że czują się zdrowi w większości jak to młodzi, to w dupie mają służbę zdrowia. Jakieś inne "dobre" pomysły tej partii na gospodarkę? Wycofać emerytury? No powodzenia z tym przez wiele lat. Może coś pominąłem.

A tak, przepraszam, redukcja biurokracji. Najlepiej państwo minimalne, jak Korwin z monarchią chciał. Kolejny populizm. Tego się nie da tak odwrócić by było sterowalne "samo".

Znów życie w bańce i oderwanie od realnej rzeczywistości ja już 20 lat mam prywatną służbę zdrowia , jedyne z czego korzystałem to z lekarza pierwszego kontaktu w przychodni bo wymyślili jakąś głupotę że ja nie mogę sobie kupić antybiotyku tylko lekarz musi mi wypisać receptę, przecież gdybym się chciał otruć to kupił bym Kreta w sklepie wypił całego i umarł odrazu , państwo teoretyczne 

Socjal trzeba zlikwidować dla wszystkich oprócz inwalidów nie z własnej winy  , nawet nie zdajesz sobie sprawy ile jest patologi w Polsce żyjącej na cudzy koszt i jakie to powoduje straty , idź sobie z kobietami z mopsu odwiedzić takich ludzi którzy żyją w mieszkaniach socjalnych mają opłacony prąd , wodę , śmieci itd , kupują im węgiel na zime jeszcze przyjdą do mopsu po zasiłek i awanturują się że im się wszytko należy ,  dodatkowo powodują masę problemów dla innych ludzi w społeczeństwie jak zakłócanie ciszy nocnej , porządku , nie segregują śmieci, węgiel sprzedadzą komuś za flaszkę wódki a potem palą śmieci w piecu , ich życie polega na nieustannym spożywaniu alkoholu, takich ludzi jest masa i my pracujący za to płacimy pod przymusem , płacisz nawet co jest kuriozalne na gościa który zamordował by ci całą rodzinę dostanie dożywocie i będzie siedział w więzieniu na twój koszt i pisał skargi że za mało kalorii dostał w posiłku albo za małą ma celę a jak  strażnik więzienny go dotknie to jeszcze odszkodowanie dostanie a strażnika wyrzuca z pracy dyscyplinarne.

Co się dzieje w policji, jakie są braki i kogo przyjmują do pracy ludzi którzy nie powinni nigdy się tam znaleźć , co się dzieje w szpitalach jakie są braki w personelu , albo jedzi jedna karetka na rejon bo nie ma obsady na drugą i umierasz bo karetka nie dojedzie do ciebie.

Żeby widzieć co się dzieje w Polsce trzeba wyjść z domu mieć jakiś znajomych którzy siedzą w różnych branżach , wykonują różne prace i widzą co się dzieje od środka a nie pierd... Propagandę w TV, takich sytuacji w różnych branżach i pracach jest masa tylko ludzie o tym nie wiedzą bo są okłamywani na każdym kroku a sami się nie interesują tylko słuchają co w TV powiedzą, w jakim upadku jest polskie państwo , trzeźwo oceniać swoją sytuację i przestać żyć w urojeniach od tego trzeba zacząć 

Teraz jeszcze utrzymujemy dwa państwa i narody oddaliśmy wszystko Ukrainie a Ukraińcy zostali zrównani z Polakami, nawet za nasze pieniądze Ukraińcy remontują sobie muzeum zbrodniarzy które ruskie im zbombardowały filmik wrzucałem wyżej 

nie ma drugiego takiego głupiego państwa na ziemi z takimi idiotycznymi pomysłami 

Edytowane przez voltq
  • Haha 4
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Tu się odniosę do mopsu, bo pracuję z gościem którego żona pracuje w takiej organizacji i prawda jest tak że jak coś Ci państwo daje za darmo to każdy bierze bo mu się należy... Najgorsze w tym wszystkim jest że ludzie bogaci którzy uważają się za biednych przychodzą i żądają swojego, ale jak już ma przyjść do weryfikacji tego ubóstwa to nagle karpik :) albo kombinują że najniższa krajowa itp itd a się wożą autami prosto z salonu, wystawne domy itp itd gdzie tego ubóstwa ze świeczką szukać :) Tutaj jest problem. 

Jeszcze co do więzień tak płacimy za to, ale czy chciałbyś iść siedzieć? Myślisz że to tam wygląda jak w TV pokazują? Jedzonko 1 klasa, cele jak w 4* hotelach? Tak to wygląda właśnie w tej tv propagandzie o której mówisz... a tak naprawdę to są cele pokazowe, baa nawet całe więzienia , aby nie było że w więzieniu jest tragicznie, gdzie realnie jest syf kiła i mogiła.   

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

A ja sie odnise do dzisiejszego dnia. Zieinski powiedzial to co powinno byc powiedziane 6 lat temu. Jaka dyplomacja. Ukraina miala gwarancje od Francji ,Niemiec przez rurociag gazowy. Dyplomacje szlag trafil.  US tez nie bez winy bo tez stala jako gwarant. W cale sie nie dziwie Zalenskiemu ze nie chce sprzedac swojego kraju bez zadnych gwarancji. Dobrze powiedzial Trampowi. Clinton, Obama,Trump, Biden, Trump a Putina nic nie powstrzymalo. Patrzylem na te spokojnie i sie zastanawialem kiedy on wybuchnie. Sa limity i moje panstwo je przekroczylo.

Edytowane przez Maxforces
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 10
Opublikowano
6 godzin temu, voltq napisał(a):

Problem w tym że dwóch królów z trzech największych państw na ziemi nie nazywa tego wojna tylko operacją specjalna , jak Polska czy Ukraina była by mocarstwem to mogą sobie robić według własnego prawa

To jest właśnie ten twój problem kolejna taka osoba , brak trzeźwej oceny sytuacji i swoich możliwości plus życie w bańce i nazywanie każdego kto ma inne poglądy ruska onuca która szerzy ksvapska narracje, jesteśmy zbitym pionkiem leżącym obok szachownicy

Nienawidząc Putina tańczysz tak jak on ci zagra 

Wierutne bzdury. Wojna to stan faktyczny, a dodatkowo stan wojny o którym mowa w konstytucji zależny jest od tego co kraj uchwali wewnątrz, a nie od tego co błazen mówi.

Ty nie masz pojęcia o trzeźwej ocenie sytuacji bo nie masz do tego niezbędnej wiedzy, ani intelektu. Jesteś tylko produktem głupiem propagandy. 

• Upvote 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...