Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Quantum Break. Ponieważ był tylko ENG, kompletnie zlałem.
Dziś, nie dosyć, że za 10 pln, to jeszcze doczekał się tłumaczenia, które w tego typu zakręconej fabule wydaje się być nieodzowne.

I powiem Wam, że ta gra 10 lat temu musiała zrywać tupety (!), bo DZIŚ mi się całkiem podoba (oczywiście w 4K - nieco mydlanym + 135 fps)! 

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Mi gry od Remedy nie podchodzą. Grałem w QB ileś lat temu na XO, w tamtym roku Control na XS i za każdym razem to męczarnia i fabuła tak zakręcona że nie chciało się w to zagłębiać co autor miał na myśli. 

Kiedyś pytałem o różne kluczykownie i Instant Gaming chyba też było git? 

Drugie pytanie: jak to jest z przypisywaniem do steam? Np. takie rdr2 jest klucz do rockstar launcher ale można niby dodać do steam? 

Jak to wygląda: dostanę klucz i aktywuje na steam czy na rockstar? 

Opublikowano (edytowane)

Też siupię Quantum Break (fajny, płyta tylko 16zł) na XONE, i tłumaczenia nie ma, szkoda : (

Od Alana odbiłem się jeszcze na X360. Control dam szansę. Czeka na HDD laptopa.

Edytowane przez Akuki
Opublikowano

Quantum Break u mnie w kolejce do ogrania. 16pln dawałem na Kinguinie chyba. Pamiętam że był jechany na premierę, ale bardziej za jakieś kwestie techniczne i za dostępność tylko w sklepie Microsoftu.

6 godzin temu, Gonzo3211 napisał(a):

Drugie pytanie: jak to jest z przypisywaniem do steam? Np. takie rdr2 jest klucz do rockstar launcher ale można niby dodać do steam? 

Jak to wygląda: dostanę klucz i aktywuje na steam czy na rockstar? 

Jak uruchomisz na Steam gry Rockstara to i tak odpali ci się przez Rockstar launcher

Opublikowano
12 minut temu, tom36816 napisał(a):

Quantum Break u mnie w kolejce do ogrania. 16pln dawałem na Kinguinie chyba. Pamiętam że był jechany na premierę, ale bardziej za jakieś kwestie techniczne i za dostępność tylko w sklepie Microsoftu.

To pierwsza gierka, która używała natywnie upscalingu bo żaden sprzęt by nie pociągnął tej gry w tamtych czasach. Także jak dzisiaj się wyłączy upscaling i w zasadzie nie działające AA to nadal ma spore wymagania, ale wreszcie obraz żyleta ;)

Opublikowano
17 minut temu, Keller napisał(a):

Murzyn wjedzie to zobaczysz ;) 

Dziś prawdziwych murzynów już nie ma :)

Ale to w sumie starsza gra.

8 minut temu, sideband napisał(a):

To pierwsza gierka, która używała natywnie upscalingu

No tak, pamiętam płacz, że mydło na ekranie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, tom36816 napisał(a):

Dziś prawdziwych murzynów już nie ma :)

Ale to w sumie starsza gra.

No tak, pamiętam płacz, że mydło na ekranie

Nie ma znaczenia, ale serio ten murzyn co grał w Quauntum - on już nie żyje, chyba zawał serca. On miał grać postać w Alan Wake 2 ale nie dożył. Ale polecam, te przerywniki filmowe to majstersztuck. Takie kino akcji.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
21 godzin temu, Gonzo3211 napisał(a):

Ja się męczyłem i przez to myślę że nie mam co podchodzić do Anal Wake. Od Remedy to tylko Max Payne 1 dla mnie.

Anala 1ke i American Nightmare spokojnie próbuj, mi się podobały i kończyłem po 2-3 razy, od 2ki się odbiłem, jak coś to jest teraz w ps+ ;)

Opublikowano
18 godzin temu, tom36816 napisał(a):

Jak uruchomisz na Steam gry Rockstara to i tak odpali ci się przez Rockstar launcher

Dzięki, czyli klucz aktywuję na steam, są tam normlanie osiągniecia i czas gry, a rockstar launcher osobno, czy kupuję na rockstar laucnher i tam jest gra przypisana a w steam klikam dodaj grę spoza steam czy jakoś tak?

Opublikowano
20 minut temu, Gonzo3211 napisał(a):

czyli klucz aktywuję na steam, są tam normlanie osiągniecia i czas gry, a rockstar launcher osobno

O to to

Możesz kupić bezpośrednio u rockstara i wtedy nie potrzebny ci steam ale tak pewnie drożej. 

Opublikowano (edytowane)

Dla subskrybentów Amazon Prime, Amazon Video jest dostępna usługa Luna Standard (bez żadnych opłat), czyli granie w chmurze. W ramach tej usługi aktualnie można zagrać w Hogwart Legacy, Indiana Jones i Wielki Krąg i w Kingdom Come Deliverance 2, jestem zszokowany, że można ograć te gry, jak by nie patrzył za free. Polecam jak ktoś jeszcze nie grał,:glodny: Indianę przeszedłem na premierę w game passie ale jeszcze raz ogrywam w ramach luny, super chmura, gry płynnie chodzą bez żadnych przycięć, jakość grafiki jest na prawdę bardzo dobra.

Edytowane przez tomek25
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 20.10.2025 o 18:06, tom36816 napisał(a):

Możesz kupić bezpośrednio u rockstara i wtedy nie potrzebny ci steam ale tak pewnie drożej. 

Właśnie jak "przesiadam" się na granie na pc to chciałbym móc wszystko zebrać do kupy i tutaj steam jest chyba bezkonkurencyjny.

Przy ubisofcie już chyba ten myk nie działa? Bo jak widziałem jakąś grę w promocji to narzekanie że ubisoft launcher a nie steam.

Fallout 4 na steam da się normalnie podpiąć pada? W sensie że gra przełączy się na sterowanie konsolowe (mapowanie przycisków itd). 

Bo google wypluwa filmiki z jakimiś "fixami" żeby grać na padzie i trochę jest to mylące.

Ostatecznie kupiłbym grę na xboxie...