Offtopic o grach
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Pentium D · Opublikowano
No umknęło. Samsung nie lepszy a chłodniejszy w G6 i cieplejszy w G7. Ja wolę jednak trochę cieplejsze Hynixy, ale wydajniejsze niż chłodniejsze a wolniejsze Samsungi One nawet po OC nie są w stanie dogonić stockowych Hynixów. Wydajność jest może kosmetycznie lepsza, ale jednak jak się to porówna AM5 + Samsung a Intel 1700 + Hynixy to już się robi nie 2% a 4% różnicy w wydajności. -
Przez Kadajo · Opublikowano
Precyzja zawsze będzie zależna od obrazu wyjściowego. Tylko że DLSS tak nie działa jak piszesz on renderuje w niższej rozdzielczości nie wyższej i skaluje. Czyli powinno być obraz renderowany w 4K i skalowany do 10K. DLAA po prostu by renderował bez skalowania w 10K. Co da lepsza jakość ? DLSS Q 3840x2160 czy DLAA 1440. Teoretycznie jakość powinna być zbliżona ale efekt końcowy będzie już zależał od wyświetlacza. Gdzie 4K będzie miało przewagę. -
Przez korniszon6 · Opublikowano
Cześć, szukam monitora, głównie do gier i filmów, czasami do pracy (podłączam laptopa służbowego do monitora). PC mam mocnego (GeForce RTX 3080 12GB etc.) Chciałbym by spełniał poniższe założenia: 28-32 cale (najlepiej 32, poprzednio miałem 28 chciałbym jakiś upgrade ) 4k 120+HZ miał funkcje black equalizer/black boost etc. - czyli podświetlanie ciemnych obszarów, sporo gram w gry, w których jest to bardzo pomocne najlepiej 2000-2600 zł, absolutny max 3k. Opcjonalnie: Głośniki PIVOT Poprzednio miałem Gigabyte M28U i byłem zadowolony. Myślałem o poniższych Monitor Gigabyte 31,5" M32UPEK1 https://www.ceneo.pl/180965450 Monitor Gigabyte 31,5" Aorus FO32U2 https://www.ceneo.pl/166849601 ew. o takich 2 tańszych, ale nie widzę czy mają funkcję black equalizer/black boost Monitor Samsung 32" Odyssey G7 S32DG702EU (LS32DG702EUXDU) https://www.ceneo.pl/178549370 Monitor Acer 31,5" Predator XB323QKV4b (UMJX3EE401) https://www.ceneo.pl/187565903 -
Przez SuLac0 · Opublikowano
tanio juz bylo...jedyny pozytyw, ze ludze w koncu zaczna uzywac PHEV w sposob do jakiego zostaly zaprojektowane - glownie prad, okazjonalnie paliwo. ciekawe tez, jak szybko zmieni sie narracja dot.BEV, z tej bardziej negatywnej, na pozytywna. -
Przez Lameismyname · Opublikowano
Sam wymieniałem 4070 Super na 5070ti tylko w innych realiach (marzec 2025). W skrócie ten upgrade kosztował mnie roczną używkę 4070S i dopłatę z własnej kieszeni ~1000zł, co myślę, że było warte zachodu. W momencie upgrade miałem do wyboru 9070XT za 3750zł lub 5070ti za 3900zł. Mówię o kartach realnie dostępnych. Dopłata 150zł do RTX wydała mi się zasadna. Na dzień dzisiejszy są zupełnie inne realia i w Twoim konkretnym przypadku po sprzedaży 4070S masz ~2000zł dopłaty do 5070ti i ok. 1000zł dopłaty do 9070XT. Jak dla mnie 5070ti nie jest warta dopłaty dodatkowego 1000zł względem RX 9070XT i gdybym był na Twoim miejscu rozważałbym wzięcie 9070XT lub ewentualne zostanie na 4070S. Nie wiem dlaczego z automatu odrzucasz radeona. Niedawna premiera Resident Evil Requiem pokazuje, że ta karta wypada podobnie do 5070ti nawet w RT/PT, a dużo ludzi używa Optiscalera aby cieszyć się z najnowszego FSR w dowolnych tytułach, co paradoksalnie ponoć bardzo dobrze się sprawdza. Podsumowując - gdybym był na Twoim miejscu w dniu dzisiejszym, sprzedałbym 4070S i wziąłbym 9070XT. Natomiast gdybym całkowicie odrzucał radeony, zostałbym na 4070S. Możesz ew. pomyśleć nad zmianą 4070S na 5070 ale tylko w przypadku bezkosztowym tj. trafisz na dobrą promkę, zgarniesz Resident Evil Requiem na handel i w ogólnym rozrachunku ten zabieg wyniesie Cię nic/grosze z własniego portfela, a zyskasz nową gwarancję i może ciekawsze/cichsze/lepsze chłodzenie, ewentualnie karta utrzyma lepiej wartość w dalszej odsprzedaży patrząc perspektywicznie ale to już scenariusz na siłę i zostajesz w terytorium wydajności 4070S.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi