Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
4 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Tu macie prawdziwy rarytasik, kto pamięta czasy Amigi  :)

AMD FX-6300 i gtx 960 2GB w wymaganiach. Styl grafiki nowoczesny. No niestety. Uwielbiam tego typu gry, ale to mnie nie kupiło. Wolę pograć w oryginalnego DSa na emu Amigi albo w Renegade Ops w 3D. Tu są misje z helikopterkiem, które natychmiast wywołały u mnie taką reakcję

image.png.1e88ff345dfe11b1f91f54e1f7cd9c29.png

gra z ok. 2011r. ale wygląda lepiej niż ten indyk. Zaczekam aż pogracie i przejdziecie. Jeśli gameplay będzie wybitnie dobry to może zagram. 

Szkoda, że jakieś większe studio nie zabierze się z ten wymarły gatunek. 

PS. Jeszcze w Seek and Destroy na Amidze się grało, jeśli chodzi o gry z latającym helikopterkiem :)

3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Lotus Turbo Challenge

Nie obrażaj legendy i gry, w której się dosłownie zauroczyłem albo i zakochałem w 1991.

To Lotus Esprit TURBO Challenge! 

No! I żeby mi to było ostatni raz! :lol2:

3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ale to była dupna gra 😁

image.png.0ec12b45d53fdfe4ec2d23ecd3740643.png

Zajebista giera była. Nawet Jungle Strike'a na PC ogrywałem, choć bez TV kineskopowego gra wyglądała jak dupa zza krzaka. Na Amidze graliśmy na TV na którym wszystko było dość rozmazane i gra wyglądała dla nas niemal fotorealistycznie. Większość moich znajomych wymiękała bo trzeba było trochę pokombinować, żeby nie obrywać od tych wieżyczek z naprowadzanymi rakietami, ale przelazłem całą, potem Jungle Strike'a i potem jeszcze mi było mało więc grałem znowu. Samo opuszczanie linki wtedy to było "wow". :D

Opublikowano
7 godzin temu, Kadajo napisał(a):

@Jaycob Nie pamiętasz Desert Strike na Amige ? 

Grałem na PC w Desert Strike i chyba Jungle Strike. Grałem do pewnego momentu ponieważ po wymianie 486SX-33MHz na K5-133 MHz okazało się, że wyżej wymienione gry nie lubią się z procesorami AMD.

• Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

A ja do teraz myślałem że był tylko Desert Strike, o Jungle w ogóle nie słyszałem, dzisiaj po robocie poszukam i sobie zagram :D 

Jungle Strike był drugi a potem jeszcze :

Urban Strike

Soviet Strike

Nuclear Strike

Urban na: Genesis 1994, SNES, Game Gear 1995 i Game Boy 1996

Soviet na: PS1 1996 i Saturna 1997

Nuklear na: PS1 1997, Windows 1997 i N64 1999

• Thanks 1
Opublikowano

tego aż tyle było... W latach 90 to ja miałem amigę, później wszedł pegazus, a od 97 to juz był komp, także temu pewnie tych tytułów nie kojarzę, a z konsolami to do czynienia nie miałem praktycznie, chwilę xbox360 kupiony po taniości z rrodem(ale godzinę pod kocem i szło grać ze 2 :D ) i chwilę też xbox dla GTA V. 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ale to była dupna gra 😁

Nie znasz sie..

8 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Kurcze myślałem ze to kultowa gierka w którą grali wszyscy :D

Ci co nie grali zycia nie znaja :D

A tutaj mi sie przypomnial inny klasyk lotnictwa:

Edytowane przez Sheenek
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@Sheenek Napisałeś że się nie znam, a później cytując post ze słowem "kultowa" między innymi oznacza też że była dupna, fajna itp itd napisałeś że "Ci co nie grali zycia nie znaja" potwierdzasz moje słowa... a napisałeś że się nie znam... Możesz wytłumaczyć o co Ci chodzi?

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
W dniu 13.06.2025 o 23:48, AndrzejTrg napisał(a):

ymrbOp2eovu6tWlJ.jpg

Ale smuty. To nie czasy były wówczas lepsze tylko przypadały na czas młodości osoby, która takie hasła wygłasza. Dzisiejsi kilku/nasto-latkowie za 10-15 lat powiedzą, że lata 2020-2030 były "najlepszym czasem do życia na tej planecie". I tak każde pokolenie ma swoje najlepsze czasy.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

"cześć! W związku z decyzją sądu..."

:boink:

Siemano mordo!

Słuchaj bo tu tu szpital, nie? Twoja stara jednak zeszła, także trochę ujnia.

Elo.

Drażni mnie ta sztuczność. Komunikatory mi wypisują, że "tęskniliśmy za Tobą" :boink:

K.. mać. To program. Nie znam nawet jego programistów o znajomości z programem nie mówiąc.

A ten przykład tutaj to debilizm, bo jak chodzi o tak poważne tematy i do tego o zabranie ludziom gry, to powinno być "Dzień dobry" przynajmniej. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano
13 minut temu, bleidd napisał(a):

Ale smuty. To nie czasy były wówczas lepsze tylko przypadały na czas młodości osoby, która takie hasła wygłasza. Dzisiejsi kilku/nasto-latkowie za 10-15 lat powiedzą, że lata 2020-2030 były "najlepszym czasem do życia na tej planecie". I tak każde pokolenie ma swoje najlepsze czasy.

Po części tak, ale nie nazwałbym tego smutami tylko wspomnieniami, no ale nawet do garbatego się potrafią przypierdzielić że ma proste dzieci :) Ale patrząc jaki content wychodzi to szczerze wątpię że za 10-15 lat będą takie memy powstawać :) i dzieciaki będą wspominać jak to było dupnie w latach 2020 

Opublikowano
18 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Moim zdaniem reakcja Epica jest jak najbardziej okej (chociaż mogli to ogarnąć trochę lepiej, tak jak zrobił to Steam). Chcą po prostu uniknąć problemów prawnych po przegranej sprawie Ironmace vs. Nexon. Do tego dorzucili zwroty za niektóre zakupy w grze, więc nie widzę w tym nic złego.

Na Steamie gra i tak jest za darmo, bo to F2P.

Opublikowano
2 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Po części tak, ale nie nazwałbym tego smutami tylko wspomnieniami, no ale nawet do garbatego się potrafią przypierdzielić że ma proste dzieci :) Ale patrząc jaki content wychodzi to szczerze wątpię że za 10-15 lat będą takie memy powstawać :) i dzieciaki będą wspominać jak to było dupnie w latach 2020 

Ta? Ja jestem pewien, że ludzie za dekadę/dwie będą sobie wspominać jak to beztrosko się łupało w gierki na kwarantannie podczas epidemii. A jaka muza była wtedy dobra.

Niech no tylko podrosną :E

• Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Na giełdę? U mnie normalnie był handel spod lady w sklepie komputerowym który działa do dziś:E

U mnie były dwa miejsca gdzie kopiowano dyskietki. Jedno w centrum handlowym, a drugie to w baraku (te było bardziej kultowe). Pamietam, że do tej budy mogło wejść maksymalnie 7-8 osób, reszta czekała pod chmurką na swoja kolej. Mieli w segregatorach, w ochronnych koszulkach powkładane wycinki z zagranicznej prasy. Tak aby ludzie mogli popatrzeć, jakie gry są dostępne. To było jeszcze przed nadejściem Secret Service.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Sheenek napisał(a):

A tutaj mi sie przypomnial inny klasyk lotnictwa:

Jedno z największych rozczarowań w moim growym życiu. Na Amidze gra miała cudowne udźwiękowienie (ten dźwięk bomb, wyjazdu podnośnika z samolotem, silnika samolotu, coś pięknego)

I pewnego dnia kolega mówi, że ma to na PC. Jezus Marian jak ja się ucieszyłem wtedy.

Odpalam i...

CGA czy EGA

obraz bez telewizora wygląda jak rzygowiny. 

nie da się grać bo za szybko

nie ma dźwięku

Na CGA/EGA nie było metody, ale się jakoś przyzwyczaiłem. 

na "za szybko" pomagał przycisk Turbo zwalaniający moją dziką 386tkę to poziomu 8086 :E

dźwięk...

tu poległem.

Pół dnia próbowałem zgadnąć parametr. Nie udało się bo gra po prostu nie obługiwała dźwiękówki, a próbowałem iść analogią i np. wings.exe -sb, wings.exe A220 i5 d1 i tak dalej. 
Niestety gra nie przemówiła przez kartę dźwiękową nigdy. Albo wcale nie było dźwięku (PC speakera nie chcę pamiętać, więc to równoznaczne z brakiem dźwięku ;)) albo udało się uzyskać muzyczkę FM (Adlib) w menu i nigdzie indziej, już nie pamiętam.

(ale i tak całą w tej kulawej wersji przelazłem)

No ale i tak lepsza niż pecetowa wersja North&South. To dopiero był crap nieziemski w porównaniu do Amigi + TV. 

A ktoś wspomniał co-op. No to w to

Grałem tak, że miałem muzyczki w formie .mod. Nagrałem na magnetofon i puszczałem, bo na syntezie FM na PC to nie było to. :E

A jak już mowa o syntezie FM, AdLibach, SB2.0/pro to jedna gra mi zawsze się pojawia w wyobraźni gdy słyszę FM.

Na szczęście o istnieniu innych wersji nawet nie wiedziałem i niejeden piękny wakacyjny dzień zmarnowałem tnąc w tą gierkę (zamiast cieszyć się zdrowiem, młodością i np. nurkowaniem w jeziorze, o ja głupi :boink:)

• Like 1
  • Upvote 1