Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wczoraj zostałem cieniem i zacząłem 2gi rozdział. Mam save'a na następne przejścia. Nawet spoko się mi gra zwłaszcza teraz, kiedy odblokowałem 2gi poziom walki bronią 1 ręczną. Gram na ps5 jestem ciekaw czy będą szlifować jeszcze tryby gry, aby było jeszcze lepiej. 

Opublikowano

Rozpocząłem właśnie piąty rozdział, z tego co zauważyłem to ubyło jedno zadanie w porównaniu do oryginału. Mianowicie lekarstwo dla orka Tarrok-a, samo lekarstwo znajduje się w grze, wymagana wspinaczka do zdobycia. 

@MaxaM konkretna siła. U mnie 105 - stówka z nauki i pięć bonusu od Horacy, żałuję że wcześniej nie dałem nic w zręczności i łuki, teraz mam 29 poziom i 70 punktów nauki do rozdania, zostało wyuczyć się alchemii ale jeszcze przepisu na eliksir siły nie znalazłem.

Opublikowano
3 minuty temu, Keleris napisał(a):

przepisu na eliksir siły nie znalazłem

Spoiler

Xardas ma do sprzedania miksturę oraz przepis.

Do tego eksplorując można znaleźć sporo flaszek na podbicie statsów :)

Opublikowano

Kilka dni nie grałem, może zaraz odpalę ale jest tak gorąco... dopiero w lipcu zamontują mi rolety zewn. 
U mnie tak wygląda w 5 rozdziale

20260623113327_1.thumb.jpg.4f27193db7ff03ba3499ac29b8b6767d.jpg

Nie mam lepszej broni, wiem, że tutaj znajdę Topór, ale jeszcze kawałek mam do niego. Teraz mam zapisany stan gry gdzie mam wybór 3 dróg i nie wiem gdzie iść:E 
Nie pamiętam oryginału ale słyszałem, że w Remake jest mocno zmieniona świątynia.
20260623113504_1.thumb.jpg.066809f40704d4bfbe61c870b01b91a6.jpg

Opublikowano

Eliksiry do siły jakieś mam ale na razie nie używałem - 105 siły na ten moment z wszystkim sobie radzi, a biżuterię używam z bonusem do pancerza jak mnie pamięć nie myli to mam ponad 100 na obuchy i sieczne.

U mnie najlepsza dwuręczna to też miecz nadzorcy ale używam topora 67 obr - częściej ogłusza przeciwnika i młot orków 75 obr. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie znalazłem tego Topora. Wiem, że będzie tej lokacji co jestem, więc wezmę o ile nie przegapię. Cienostwór w tym mroźnym obszarze pokonany po użyciu z 30-50 strzał, bo nie zbliżył się do mnie a ja sobie strzelałem. Takie "ułatwiacze" ^^

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Gram drugi raz innym obozem, sprawdzam inne decyzje (wybory) i  jest lipa bo nie da się już ukraść zbroi z magicznej rudy nawet jak mam klucz Gomeza, musiałem dorwać coś innego na start...

ake mam nadzieję że to nie jest jakiś babol i później będzię można dostać się do tej skrzynki 🤔?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Sheenek napisał(a):

A truchlo nie lezy?

Oczywiście będąc w 5 rozdziale wróciłem tam i nie ma.

Mam też zablokowane zadanie z konwojem, jeszcze z pierwszego rozdziału. Brak kwestii dialogowej u Laresa aby je zakończyć.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
35 minut temu, MaxaM napisał(a):

I mam kolejny quest zablokowany. Potrzebuję futro mroźnego cieniostwora, ale go ubiłem wcześniej i się nie respi.

W necie mówią, że już po ptakach :/ 

Przy starym obozie za mostkiem w lesie po lewej jest w jaskini taki co się odradza jak go wcześniej się zabiło.

Opublikowano
34 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Mam też zablokowane zadanie z konwojem, jeszcze z pierwszego rozdziału. Brak kwestii dialogowej u Laresa aby je zakończyć.

to ja to samo- napadłem na konwój ale finalnie dołączyłem do starego obozu i quest został jako aktywny. To jedyny bug jaki trafiłem na szczęście bez wpływu na nic chyba. Teraz gram z opcją na NO więc zoabczę czy zaliczy