Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 24.06.2026 o 18:16, Reddzik napisał(a):

Ostatnia walka może być zbugowana. Po zabiciu odrzuciło mnie kawałek dalej i nie mogłem podejść by zakończyć "robotę" pojawiła się magiczna bariera, musiałem wczytać ponownie i po chwili było ok. Trzeba będzie wysłać raport.

Chciałem się już obrazić na Gothica :mad:

Przez tego buga 3 razy musiałem ukończyć finałową walkę. Nawet za 3 razem nie obeszło się bez drobnego glitcha.

Mimo wszystko, co za przygoda! :D

Jak za starych czasów :D

Edytowane przez MaxaM
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
16 godzin temu, Necronom napisał(a):

Królowa pełzaczy jest bardzo prosta. Wystarczy w drugiej fazie nie wchodzić do pomieszczenia. Ona nie może wejść do korytarza i się blokuje. Stałem i tylko strzałami ogniowymi rzucałem. Nic nie mogła zrobić. Można wykorzystać takie abuse'y. To samo te duże jeże w jaskiniach.

Mi się zbugowała i nie mogłem zlootować, na szczęście wczytanie save zadziałało. Oczywiście też użyłem tego sposobu :E 

Opublikowano
W dniu 25.06.2026 o 09:03, ODIN85 napisał(a):

Serio tak ciężko iść spać do łóżka?

Nawet ja w każdej osadzie darmowe znalazłem.

Za drzwiami Gim razem? Tak. Przy pierwszym przejściu to szukanie wolnego łyżka jest dość irytujące.

Opublikowano
Teraz, caleb59 napisał(a):

Ten kod rabatowy HOHOHO nie wchodzi.

Rzeczywiście jakby już nie działał. :( Nawet na gg.deals już go usunęli, a sugerowałem się ich stroną. 

Opublikowano (edytowane)

Promo było do godziny 9 albo 10 rano, promo trwało maksymalnie 24 godziny. Zawsze urywa maks 2 funty, nie ma nic do tego. Ograniczyli do 10zł, bo kiedyś mieli buga/glitcha i była dużo wyższa zniżka, sam kiedyś skorzystałem z tego:wariat:

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Już zapomniałem jakie początki w Gothicu są ciężkie. Miałem ambitny plan, żeby zagrać czystym magiem, bo w końcu w remake ktoś pomyślał i wymyślił krąg nowicjusza, ale chyba będę musiał wrócić do starego sposobu z oryginału, gdzie trzeba było zainwestować jednak trochę w walkę bronią jednoręczną, siłę i może w akrobatykę, bo inaczej będzie za ciężko.
Właśnie pobiegłem z Baalem Parvezem do obozu na bagnach dzięki czemu wbiłem 3 lvl, ale potem miałem problem żeby wrócić, bo na drogę wróciły ścierwojady, jaszczury i krwiopijcy. Przy mojej ognistej strzale i 5 punktach magii mogę na raz zabić jednego dorosłego ścierwojada, a skubańce chodzą co najmniej w parach. Ubiłem jaszczura, a reszcie uciekłem, wróciłem do Starego Obozu i lecę do Scattiego nauczyć się jednoręcznych. 😁

Z plusów tej wyprawy, to gdzieś mi się Wrzód zgubił, pewnie nie zrobię achieva, ale wolę święty spokój. 👍

Edytowane przez Gordek
Edycja
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Gordek napisał(a):

Z plusów tej wyprawy, to gdzieś mi się Wrzód zgubił, pewnie nie zrobię achieva, ale wolę święty spokój

Osiągnięcie za Wrzoda możesz zrobić nawet na starym zapisie: jak na liście osiągnięcia będziesz miał 21/24 wyczerpanych kwestii dialogowych to wówczas rozmawiasz z nim i próbujesz skłonić do odczepienia się. Na końcu go bijesz i jeszcze raz rozmawiasz. Gotowe. 

Poza tym jak pisałem wcześniej - będąc czystym magiem jesteś w stanie załapać 42 pkt siły BEZ wydawania punktów nauki. To wystarczy na ścierwojady. Zdobyte PN ładujesz w masowo w manę. 

Edytowane przez Radio Tirana
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, MaxaM napisał(a):

Od razu nie atakuj, a próbuj ostrożnie podchodzić aby tylko jednego z grupy wyciągnąć :)

Z małymi to działa, ale z dużymi jest kiepsko. No i many mi starcza na 5 hitów, a nie zawsze po dwóch ścierwojad pada. Próbowałem uników jak w oryginale, ale coś mi z dorosłymi nie wychodzi. 

6 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Osiągnięcie za Wrzoda możesz zrobić nawet na starym zapisie: jak na liście osiągnięcia będziesz miał 21/24 wyczerpanych kwestii dialogowych to wówczas rozmawiasz z nim i próbujesz skłonić do odczepienia się. Na końcu go bijesz i jeszcze raz rozmawiasz. Gotowe. 

Poza tym jak pisałem wcześniej - będąc czystym magiem jesteś w stanie załapać 42 pkt siły BEZ wydawania punktów nauki. To wystarczy na ścierwojady. Zdobyte PN ładujesz w masowo w manę. 

Dzięki. Nawet nie wiedziałem, że idzie to sprawdzić, a mam 23/24.

Co do siły, to jeszcze rozważę inwestowanie w nią, ale te 10 PN na jednoręczne poświęcę, bo będzie mi się wygodniej grało. 

Edytowane przez Gordek
Opublikowano
17 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Genialna immersja od Dev team. Po 20h gry z samymi facetami w koncu jakas baba i od razu immersyjne zajecie ma. Jak w zyciu 8:E

W ogole dlaczego w ogole nie ma bab tu prawie?? Ani łaźni ani nic... 

Bo to kolonia karna i mają tam zapier...:E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

W ogole dlaczego w ogole nie ma bab tu prawie?? Ani łaźni ani nic... 

Oglądałeś intro do końca? Inaczej gra byłaby 18+ 8:E

Edytowane przez MaxaM