Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

I miałby podjąć działania nielegalne? :) 

A skąd wiadomo jakie są te działania, skoro nikt nie jest w stanie zweryfikować każdego takiego murzyna?

On mnie powie, że jest z Nigerii i przyszedł z Czech, a @lukaddowi powie, że jest z Ugandy i przyszedł z Polski.

• Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

@GordonLameman

Nielegalne/ na granicy - nazwij to jak chcesz. Czy to problem pocisnąć na redemisje przypadkowa osobę z łapanki ? Nasze push-backi w kierunku Białorusi tez ponoć były nielegalne...

Myślę, że to może być problem. Szczególnie że do tej pory ujawniono tylko ludzi z polskimi papierami. 

A czy to problem zaciągnąć do bramy i zgwałcić, gwalcicielu? :) 

Trzymajmy się faktów, a nie „możliwości” i urojeń. 

Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Jedzą kebaba trzymając polską flagę. :rotfl2:

Fotka mówi więcej niż tysiąc słów.

Yup. 
W sumie jest mi mega smutno gdy patrzę jak bardzo Polska dała się kulinarnie skolonizować. 

O zapiekankę dużo trudniej niż o kebaba czy burgera. :( 

Caly czas myślę czy by nie wejść w gastro z pomysłem na rdzennego fast fooda :) 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Winter napisał(a):

Jedzą kebaba trzymając polską flagę. :rotfl2:

Fotka mówi więcej niż tysiąc słów.

A w ilu miejscach na świecie są polskie pierogi? Czy to oznacza, że polski plebs ma prawo się tam zwalić?

To w ogóle jest tak debilny argument, że szkoda słów.

Jak krytykujesz Polskę to nie jesz polskich potraw? xD

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
22 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

O zapiekankę dużo trudniej niż o kebaba czy burgera. :( 

... ale nie w biedronce i lidlu :) Tam zapiekanki są zawsze. Kebaba w sensie razem z bułką czy jakiś zestaw z frytkami nie widziałem :) 

Opublikowano
W dniu 1.07.2025 o 18:51, GordonLameman napisał(a):

Ależ mogą. 
tylko ja chce dowody na nie, a nie „samą możliwość” wystąpienia takich wałków.

Masz 100% dowód z samej góry - wprowadzenie kontroli granicznych. Kurtyna.

Opublikowano
Godzinę temu, krzysztofb napisał(a):

rzecznik prasowy niemieckiej policji mowi o 1300 osobach tylko od maja 2025r które to odesłano do Polski.  https://www.facebook.com/100023931081478/videos/pcb.3369374746533887/1313411103697647

wszystko by sie udalo gdyby nie ci wscibscy obywatele XD

niemcy maja dluga historie wyrzucania smieci do nas, co roku jest afera ze cos wywoza nielegalnie

Opublikowano
19 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To nie jest żaden dowód. Ot, działanie populistyczne. Jak to w polityce. 

Dzialnaia jakie się podejmuje to np. Noty dyplomatyczne. :) 

No tym mnie rozwaliłeś :D

NOTA DYPLOMATYCZNA

Szanowny Panie Kancleżu,

unirzenie proszem o niepszysyłanie nam wincyj imigrantuf na naszom granicem

I pżyworzenie busami tesz nie

Bo bendem miał tutej dórze problemy.

Z powarzaniem

Tfuj Donald

Jakby co zrzekam się praw autorskich do  ww utworu...

Na pewno Kanclerz się przestraszy noty dyplomatycznej i będzie ja, ja nicht problem...

• Upvote 1
Opublikowano

Ale wiecie, że przez te kontrole mniej migrantów wyjedzie z Polski do Niemiec i dalej do Europy przez Niemcy :E A Niemcy jak kogoś złapią na granicy bo uda mu się przecisnąć przez polską kontrolę to i tak go zwrócą :E 

• Upvote 5
Opublikowano
15 minut temu, ibizpl napisał(a):

No tym mnie rozwaliłeś :D

NOTA DYPLOMATYCZNA

Szanowny Panie Kancleżu,

unirzenie proszem o niepszysyłanie nam wincyj imigrantuf na naszom granicem

I pżyworzenie busami tesz nie

Bo bendem miał tutej dórze problemy.

Z powarzaniem

Tfuj Donald

Jakby co zrzekam się praw autorskich do  ww utworu...

Na pewno Kanclerz się przestraszy noty dyplomatycznej i będzie ja, ja nicht problem...

POV: powiedz mi, że nie masz pojęcia o dyplomacji i interakcjach między państwami, bez mówienia tego.

Tu nie chodzi o „straszenie”, ale o skuteczność działania. 
Nie masz nawet bladego pojęcia o czym piszesz. Dlatego tak łatwo takich jak ty się urabia gówno propagandą.

Opublikowano
14 minut temu, kubikolos napisał(a):

a wiec to dlatego tak placzesz od czasu wprowadzenia kontroli :hihot:

Ja się cieszę z tej kontroli. Polska już dawno powinna uszczelnić granicę, aby jak najmniej tałatajstwa rozłaziło się dalej na Europę. 

Ale też trzeba zająć się lepiej granicą z Białorusią, Ukrainą, Czechami i Słowacją. Tyczy się to też wszystkich innych krajów w EU.

• Upvote 4
Opublikowano
57 minut temu, lukadd napisał(a):

Ja się cieszę z tej kontroli. Polska już dawno powinna uszczelnić granicę, aby jak najmniej tałatajstwa rozłaziło się dalej na Europę. 

Ale też trzeba zająć się lepiej granicą z Białorusią, Ukrainą, Czechami i Słowacją. Tyczy się to też wszystkich innych krajów w EU.

Ja bym chciał się dowiedzieć jaki procent imigrantów, których Niemcy odwożą do Polski ma pozwolenie na pobyt w Polsce. W sensie, że my im daliśmy azyl lub inną wizę. 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Dzialnaia jakie się podejmuje to np. Noty dyplomatyczne. :) 

Działania jakie się podejmuje w zasadzie nie bardzo różnią się od tych działań jakie podejmujemy w: pracy, rodzinie, na podwórku, a nawet patrząc po Trumpie w podstawówce :) 

Od czasu do czasu wpadnie jakaś nagrana rozmowa albo szczery wywiad i widać jak wielcy przywódcy ze sobą rozmawiają. Oni są na "ty" po imieniu często jadą po sobie ostro. Pomijając sympatie polityczne dla koneserów polityki bardzo polecam obejrzeć wywiad Dudy u Stanowskiego. Była zresztą i tam poruszana ta kwestia imigracji.

Przekładając na "nasz" język to nota dyplomatyczna to coś takiego jak to jak w rodzinie jest jakaś czarna owca i babcia z i innej rodziny np żony dzwoni i mówi - weście coś z nim zróbcie :) Ale kompletnie to nie zastąpi obicia mordy przez szwagra :) 

Co do tego "zamknięcia" granicy nie mam wiedzy. Albo Tusk powiedział na serio kanclerzowi, że będzie miał zwroty :) Albo powiedział i w to bardziej wierzę, że to i tak nie ma żadnego znaczenia, a wizerunkowo spacyfikuje prawactwo :) Myślę, że bardziej musiał pocisnąć Von Der Lajen jak wprowadzał czasowe zawieszenie azylu i tu musiał mocno jej nagadać o tym na co pozwoliły państwa zachodnie.

O 90% spraw jak naprawdę się coś załatwiło nie dowiemy się nigdy albo z opóźnieniem z 30 lat jak w sprawie Jelcyna i Wałęsy i załatwienia nam NATO. Nieco z tego jak naprawdę się załatwia pokazuje Trump, który szokuje, ale odsłania to co było zawsze tylko nigdy politycy w polityce międzynarodowej się do tego nie przyznawali. Nie jestem specem od dyplomacji ale jest tu cała gałąź wiedzy co robić OFICJALNIE. Ale nieoficjalnie załatwia się wszystko co najważniejsze. Ta kwestia tej granicy teraz to to jest kaczka sezonowa na wakacje, ale też sygnał, że jakby kiedykolwiek jednak imigranci bardzo chcieli i do nas przybywać to nie ma to szans :) Innymi słowy mówiąc w przyszłości rządy mogą powiedzieć tak: skoro była kwestia setek imigrantów i zamknęliśmy granicę to jak będzie kwestia setek tysięcy to będziemy strzelać (w przenośni oczywiście, chociaż...? :) )

Opublikowano
5 minut temu, hubio napisał(a):

skoro była kwestia setek imigrantów i zamknęliśmy granicę to jak będzie kwestia setek tysięcy to będziemy strzelać

Oni nie będą strzelać. Plebs będzie prowadził regularną wojnę etniczną.

I to nie jest w Europie kwestia "czy", tylko "kiedy".

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Tu nie chodzi o „straszenie”, ale o skuteczność działania. 
Nie masz nawet bladego pojęcia o czym piszesz. Dlatego tak łatwo takich jak ty się urabia gówno propagandą.

A tobie się uroiło że po stosunkach międzynarodowych jesteś nagle? To chyba na wykłady do Kozieja nie chodziłeś bo g wiesz.

Wycieczki osobiste sobie daruj.

Z twoich wypocin wynika że jesteś mądrzejszy od Tuska bo on zamiast słać kolejne noty wprowadza kontrolę.

Na ile skuteczną szybko się okaże, nie mam złudzeń.

Tak jak ludzie piszą, nie da się z Tobą dyskutować, betonowy POwiec normalnie.