Crew 900 1 069 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Najeźdźca żąda od kraju który najechał, by oddał swoje ziemie który nie przejął i neutralności oraz by nie przyjmował innych żołnierzy w celu pomocy i wycofania wojsk obrony... Przecież to jest abstrakcja. 4
kubikolos 1 404 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 no a czego sie spodziewales po najezdzcy? ze najechal zeby sie poddac? To dopiero bylaby abstrakcja 1
adashi 1 663 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 34 minuty temu, Crew 900 napisał(a): Przecież to jest abstrakcja. To jest zapowiedź, że jeśli kraj najechany się nie zgodzi, to kraj najeżdżający wywojuje sobie te tereny. I dodatkowo zapewne także inne tereny. Przypuszczalnie nie ma znaczenia co wybierze Ukraina, jest zgubiona w każdym scenariuszu, który może się wydarzyć. Ale trudno zaprzeczyć, że jest ciekawe jak sytuacja będzie się rozwijać.
areczek1987 1 000 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 (edytowane) 59 minut temu, Crew 900 napisał(a): Najeźdźca żąda od kraju który najechał, by oddał swoje ziemie który nie przejął i neutralności oraz by nie przyjmował innych żołnierzy w celu pomocy i wycofania wojsk obrony... Przecież to jest abstrakcja. Nie ma nic o ściąganiu sankcji już 😏 Edytowane 21 Sierpnia 2025 przez areczek1987 1
VRman 2 958 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 (edytowane) Co tam brzęczeli niektórzy w tym wątku? Że ja mam urojenia powtarzając informacje o tym, że Witkoff jest ewidentnym agentem Kremla, bo nie ma dowodów? Spoko jest. Normalny rząd by publicznie potępił tego kretyna który oddał życie za onuce, a tutaj oficjel robi za listonosza dla zbrodniarza wojennego https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/walczyl-po-stronie-rosji-steve-witkoff-przekazal-rodzinie-medal-od-putina/229zrl4,79cfc278 To jakby Churchill poszedł z listem do rodziców kogoś, kto zdradził i poszedł zostać gestapowcem. To jest hańba. Edytowane 21 Sierpnia 2025 przez VRman 4
VRman 2 958 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 (edytowane) Youtube mi odpaliło automatycznie jakiś filmik po filmiku Zmywaka. 260tys. subskrybentów, a leci samo gęste z kremlowskiej szambiarni. Rozmawiają o Ukrainie i Rosji jak Maciak na debacie i na swoim kanale. Dosłownie jakby ktoś 1:1 programy Sołowiowa przepisał na polski. Państwo z kartonu Gdzie są służby, gdzie jakakolwiek obrona przed wojną hybrydową jaką nam ruskie serwują? Edytowane 21 Sierpnia 2025 przez VRman
voltq 1 372 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 @VRman państwo teoretyczne, niby coś istnieje a tego nie ma , w tej chwili Polska i cała jej zawartość istnieje tylko na papierze i w teorii
Radziuwilk 455 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/militaria/zaczynamy-odliczanie-za-dwa-miesiace-rosje-czekaja-wielkie-problemy/xsd45kn?utm_campaign=cb Kolejny news o poczatku produkcji kolejnej rakiety. To jest chyba ten dlugi Neptun. Wczesniej bylo o tym V1 na sterydach. Arsenal Ukrainski jest coraz bardziej okazaly. Na ten moment koniec wojny jest tylko na reke rosjanom. Przy braku OPL i produkcji rakiet w ilosciach jakie sie pojawiaja w newsach ukraina w 2026 rzucila by rosje na kolana. Do tego wprowadzic skutecznie drony mysliwskie i tyle wystarczy.
TheMr. 2 875 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Nie, to nie jest modyfikacja Neptuna. Neptun został zmodyfikowany do rażenia celów na ziemi, z o wiele mniejszą głowicą i zasięgiem niż tutaj w newsie mowa. News mówi o jakimś dziwnym połączeniem Tomahawka z balistykiem. 2.5x większa głowica niż w Tomahawku, za czym idzie waga, przy większym zasięgu. Podobno rafineria w Novosibirsku została trafiona przez niego. 1
Radziuwilk 455 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Aha, no to super. Im wiecej roznych rodfzajow tym lepiej. W temacie rakiet cos wyczuwam niemieckie wsparcie know how za te Taurusy ktorych nie dali
TheMr. 2 875 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Know how poleciało z różnych panstw. Ale jedyne państwa które coś potrafią w tym temacie to Francja, Niemcy, Wielka Brytania. Może Izrael. Chociaż nie można wykluczyć że jedyne know how to było zintegrowanie wszystkiego do kupy i systemy nawigacji, bo rakiety to Ukraina potrafi tworzyć sama, chodziło o środki. 1 komentarz jako aktualizacja. Grubo. 2
drex1 293 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 (edytowane) 3 godziny temu, Radziuwilk napisał(a): https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/militaria/zaczynamy-odliczanie-za-dwa-miesiace-rosje-czekaja-wielkie-problemy/xsd45kn?utm_campaign=cb Kolejny news o poczatku produkcji kolejnej rakiety. To jest chyba ten dlugi Neptun. Wczesniej bylo o tym V1 na sterydach. ale to jesten sam filmik z flamingo, bo flamingo to FP-5 Ukraińskie drony zaatakowały stację pompową ropy naftowej Unecha w obwodzie briańskim w Rosji, zadając kolejny cios ogromnemu rurociągowi Przyjaźń, którym ropa naftowa transportuje się z Rosji do Europy. .......Minister spraw zagranicznych Węgier Péter Szijjártó ogłosił na Facebooku, że dostawy ropy naftowej na Węgry zostały ponownie wstrzymane w następstwie powtarzających się ataków na rurociąg. https://united24media.com/latest-news/pumping-station-in-flames-ukraine-strikes-russias-druzhba-pipeline-again-10976 powiedz funflowi z moskwy niech sie wycofa to nie bedzie ataków, chyba proste? a nie placz na fejsie Edytowane 22 Sierpnia 2025 przez drex1
Suchy211 1 399 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 @hubio Nie pamiętam już o czym był tamten zakład, ale kojarzy mi się że chyba wygrywam
Crew 900 1 069 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 (edytowane) 26 minut temu, areczek1987 napisał(a): Przecież nie trzeba jakiegoś zeszmaconego kanału youtube czy innego kanału tego ścierwa by to wiedzieć, że to się dzieje od lat i nic się nie zmienia. Przecież przez promowanie pokolenia komuchów z syna na syna nic się nie zmienia. Przykład to system etatów my jako jedna z dwóch czy trzech armii świata mamy system ruski. Ja jako 11 letni kierowca jako szeregowy posiadający wszelkie uprawnienia po zrobieniu kaprala już nie mogę z tego korzystać bo już muszę być pieprzonym d-cą drużyny i pieprzyć się z planami pracy i dzienniczkami a nie dalej robić to co kochałem a w armii dalej brakuje kierowców. Edytowane 22 Sierpnia 2025 przez Crew 900
Dimazz 661 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 https://wiadomosci.wp.pl/wywiezli-mnie-o-6-akcja-sluzb-po-koncercie-korzha-7192010482387552a
VRman 2 958 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 9 godzin temu, TheMr. napisał(a): 1 komentarz jako aktualizacja. Grubo. nie mam konta, więc nie wiem co zawiera ten komentarz. No dobra, mam jakieś fake konto, ale nawet nie chce mi się go szukać. TWstalker styka, ale właśnie ma ten problem, że nie pokazuje komentów. *** Co do materiału o Polskiej Armii to jest bardzo źle i ogrom do zrobienia, zaczynając od polityków przez generalicję i dowódzwo. Ale z drugiej strony Kanał Zero nie raz działał ramię w ramię z ruskimi w pchaniu propagandy więc trzeba brać to też pod uwagę. 2
Kris194 4 848 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Bez powodu jej nie deportowali. 5 letni zakaz wjazdu do strefy Schengen może ją czegoś nauczy. 3
VRman 2 958 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/viktor-orban-poskarzyl-sie-na-ukraine-donald-trump-jestem-bardzo-zly/mf8fgjc,79cfc278 Węgry, Słowacja i Trump. Kochają się bardzo? Kurde.. co te kraje mają ze sobą wspólnego.... No nic mi nie przychodzi do głowy. To chyba będzie kolejny przypadek, że Trump śle serduszka do Słowacji (z onucą Fico) i Organienki. Ukraina powinna ten rurociąg im tam rozwalić tak, żeby zostały pojedyncze atomy. A oburzenie Orbanienki za to jest po prostu śmieszne. Jest koniem trojańskim kremla tak samo jak rząd i partia Orbanienki są koniem trojańskim kremla na Węgrzech, a potem wielbie oburzenie, że Ukraina ma w dupie płacze kraju, który znalazł się pod zarządem rusków i robił co mógł, aby im pomagać i przeszkadzać Ukrainie 1
crush 3 575 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 39 minut temu, VRman napisał(a): Węgry, Słowacja i Trump. Kochają się bardzo? A widziałeś co mu Trump odpowiedział? Że w dupie go ma. 1
Kris194 4 848 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 (edytowane) Zdaje się, że nie było https://www.politico.eu/article/tulsi-gabbard-freeze-five-eyes-allies-on-ukraine-intel/ Robi się coraz bardziej ciekawie i to niestety nie w dobrym sensie. Część z nas by mogła dodać "a nie mówiłem?" ale co to zmieni? Nic. Edytowane 22 Sierpnia 2025 przez Kris194 2
VRman 2 958 Opublikowano 23 Sierpnia 2025 Opublikowano 23 Sierpnia 2025 Apropo Trumpa gadającego jak to bardzo kocha Węgry i Orbana. Ogólnie ruska agentura się trzyma razem. Trzyma.. Trzyma.. Coś mi się kojarzy ze słowem trzymać.. Grupa trzymająca władzę kiedyś było. No to
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź