Crew 900 1 000 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) 26 minut temu, areczek1987 napisał(a): Przecież nie trzeba jakiegoś zeszmaconego kanału youtube czy innego kanału tego ścierwa by to wiedzieć, że to się dzieje od lat i nic się nie zmienia. Przecież przez promowanie pokolenia komuchów z syna na syna nic się nie zmienia. Przykład to system etatów my jako jedna z dwóch czy trzech armii świata mamy system ruski. Ja jako 11 letni kierowca jako szeregowy posiadający wszelkie uprawnienia po zrobieniu kaprala już nie mogę z tego korzystać bo już muszę być pieprzonym d-cą drużyny i pieprzyć się z planami pracy i dzienniczkami a nie dalej robić to co kochałem a w armii dalej brakuje kierowców. Edytowane 22 Sierpnia przez Crew 900
Dimazz 567 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia https://wiadomosci.wp.pl/wywiezli-mnie-o-6-akcja-sluzb-po-koncercie-korzha-7192010482387552a
VRman 2 640 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia 9 godzin temu, TheMr. napisał(a): 1 komentarz jako aktualizacja. Grubo. nie mam konta, więc nie wiem co zawiera ten komentarz. No dobra, mam jakieś fake konto, ale nawet nie chce mi się go szukać. TWstalker styka, ale właśnie ma ten problem, że nie pokazuje komentów. *** Co do materiału o Polskiej Armii to jest bardzo źle i ogrom do zrobienia, zaczynając od polityków przez generalicję i dowódzwo. Ale z drugiej strony Kanał Zero nie raz działał ramię w ramię z ruskimi w pchaniu propagandy więc trzeba brać to też pod uwagę. 2
Kris194 4 720 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia Bez powodu jej nie deportowali. 5 letni zakaz wjazdu do strefy Schengen może ją czegoś nauczy. 3
VRman 2 640 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/viktor-orban-poskarzyl-sie-na-ukraine-donald-trump-jestem-bardzo-zly/mf8fgjc,79cfc278 Węgry, Słowacja i Trump. Kochają się bardzo? Kurde.. co te kraje mają ze sobą wspólnego.... No nic mi nie przychodzi do głowy. To chyba będzie kolejny przypadek, że Trump śle serduszka do Słowacji (z onucą Fico) i Organienki. Ukraina powinna ten rurociąg im tam rozwalić tak, żeby zostały pojedyncze atomy. A oburzenie Orbanienki za to jest po prostu śmieszne. Jest koniem trojańskim kremla tak samo jak rząd i partia Orbanienki są koniem trojańskim kremla na Węgrzech, a potem wielbie oburzenie, że Ukraina ma w dupie płacze kraju, który znalazł się pod zarządem rusków i robił co mógł, aby im pomagać i przeszkadzać Ukrainie 1
crush 3 575 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia 39 minut temu, VRman napisał(a): Węgry, Słowacja i Trump. Kochają się bardzo? A widziałeś co mu Trump odpowiedział? Że w dupie go ma. 1
Kris194 4 720 Opublikowano 22 Sierpnia Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) Zdaje się, że nie było https://www.politico.eu/article/tulsi-gabbard-freeze-five-eyes-allies-on-ukraine-intel/ Robi się coraz bardziej ciekawie i to niestety nie w dobrym sensie. Część z nas by mogła dodać "a nie mówiłem?" ale co to zmieni? Nic. Edytowane 22 Sierpnia przez Kris194 2
VRman 2 640 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Apropo Trumpa gadającego jak to bardzo kocha Węgry i Orbana. Ogólnie ruska agentura się trzyma razem. Trzyma.. Trzyma.. Coś mi się kojarzy ze słowem trzymać.. Grupa trzymająca władzę kiedyś było. No to
Crew 900 1 000 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Pół europy tym zagłuszą a Europa gówno zrobi. Przygotowywanie się do pełnoskalowej wojny. Królewiec to idealne miejsce dla takiej instalacji. 1 1
Badalamann 986 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Chiny może i wyślą swoje siły, ale na częśc okupowaną przez kacapów by ich wesprzeć.
VRman 2 640 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia 49 minut temu, Winter napisał(a): Chiny, które wspierają ruskich... polityka to niesamowite szambo hipokryzji. Już u Lisowskiego lub na Kremlince mówili, że jedyną logiką udziału Chin w tej "misji pokojowej" jest chęć szpiegowania wojsk NATO. Zresztą oni i ruskich szpiegują ile się da.
ryba 1 246 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Godzinę temu, Winter napisał(a): Chiny, które wspierają ruskich... polityka to niesamowite szambo hipokryzji. Chinczyk moze i cicho siedzi, nie pulta sie jak pomaranczowy z lewej na prawa... ale oni potrafia liczyc. Im tez bardziej lezy spokoj na rynku i wyslac swoj syf po calym swiecie bez ograniczen. Oczywiscie hipokryzja, bo wycelowane w tajwan od lat i dla nich akurat "to nie problem". Jedni i drudzy siebie warci, walczyc o kawalek ziemi dla chorej ambicji i urojen, gdy sami maja takie ilosci terenu ze ciezko im to ogarniac.
kubikolos 1 327 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia ale ta wojna nie jest o kawałek ziemi chinom to akurat zalezy na podtrzymaniu konfliktu
Kris194 4 720 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia W dniu 19.08.2025 o 23:23, Winter napisał(a): Za Know-How Tajwanu oddaĺbym więcej niż za całą Polskę. Koreański Samsung wydaje więcej na R&D niż Polska jako kraj. Wiesz jaki to jest potencjał? Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale na pewnym poziomie wydatków może już nie mieć znaczenia ile wydajesz na R&D. Intel wydawał kupę kasy na R&D w porównaniu do AMD i co to dało? Gdzie jest teraz Intel? Nikt nie przepala kasy tak jak korpo a rewolucji się nie wymyśla od tego, że przykleisz kogoś do krzesła i każesz pracować.
ryba 1 246 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia 23 minuty temu, kubikolos napisał(a): ale ta wojna nie jest o kawałek ziemi chinom to akurat zalezy na podtrzymaniu konfliktu Drugi temat i drugi raz czytac nie umie. Powod podany. Ale nawet specjalnie nie bede ignorowal, bo fajny cel do punktowania.
łukasz850 143 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) 33 minuty temu, kubikolos napisał(a): ale ta wojna nie jest o kawałek ziemi chinom to akurat zalezy na podtrzymaniu konfliktu Chiny mogą kupowac tanie surowce z Rosji. Słaba rosja jest na rekę chinom jak i polakom. Chińczycy chca sami rządzić w północnej azji. Polityka to gra. Rosja ma dużo surowcow, wiec chińczykom zalezy na tych dostawach. Edytowane 23 Sierpnia przez łukasz850
Suchy211 1 260 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) 16 godzin temu, Winter napisał(a): Jaki to jest dzban.. Wiesz co? Ja mu nawet wierzę, że on chce. Jednak przynajmniej jeśli to to chodzi jest klasyczna definicja niemoty. Chce, ale nie może/nie potrafi. W sumie bycie niemotą to jeden z najdramatyczniejszych scenariuszy. Lenia zmusisz do działania choćby głodem, mimo braku chęci. Niemoty jak nie nakarmisz to umrze, bo nie będzie umiała sobie poradzić mimo chęci Edytowane 23 Sierpnia przez Suchy211
Badalamann 986 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Oby rząd okazał się mądrzejszy i posłał siły pokojowe proporcjonalnie z innymi państwami z koalicji chętnych. Przy czym najpierw musiałoby dojść do zawieszenia broni. A nie wygląda by się rzeczywiście zbliżało. 1
VRman 2 640 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia 4 godziny temu, Kris194 napisał(a): Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale na pewnym poziomie wydatków może już nie mieć znaczenia ile wydajesz na R&D. Intel wydawał kupę kasy na R&D w porównaniu do AMD i co to dało? Gdzie jest teraz Intel? Nikt nie przepala kasy tak jak korpo a rewolucji się nie wymyśla od tego, że przykleisz kogoś do krzesła i każesz pracować. to OT Spoiler Możesz wydać bilion głupio i nic z tego nie mieć. Możesz wydać mądrze miliard i mieć z tego ogromne korzyści. Zarząd Intela jest problemem, czy raczej był, w sensie ten z poprzednich 5-8 lat, który doprowadził do tego co teraz mamy, a nie same kwoty wydawane na R&D. 3 godziny temu, Winter napisał(a): I dochodzimy do sedna. Trump nie rozumie, jak działa świat. Taa. Nie rozumie. Dlatego ma wokół siebie samych ludzi umoczonych w dziwne kontakty z ruskimi, dlatego powtarza ruską propagandę i dlatego tak panicznie zareagował na info o tym, że jest na liście Epsteina. Czas się w końcu obudzić. Trump nie jest aż tak głupi. On po prostu jest zmuszony grać na korzyść rosji i robi to skutecznie i konsekwentnie od conajmniej października roku 2024, ale raczej wcześniej, tylko po prostu nie śledziłem co ten debil wygaduje, jak był jeszcze tylko kandydatem. @ryba Ale jak Chinom zależy na pokoju, skoro jest wojna i bez problemu wszystkie towary trafiają do Europy, a chiński urzędasz w twarz powiedział, że Chiny nie pozwolą ruskom przegrać tej wojny. Do tego masz jak nie kupowanie ropy i gazu na początku, to teraz OGROMNĄ pomoc z dostawami dronów i części do nich, pewnie też know-how, oraz blokowanie dostępu do niektórych rzeczy (coś o drony chodziło) Ukrainie.
VRman 2 640 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) 24 minuty temu, Badalamann napisał(a): Oby rząd okazał się mądrzejszy i posłał siły pokojowe proporcjonalnie z innymi państwami z koalicji chętnych. Przy czym najpierw musiałoby dojść do zawieszenia broni. A nie wygląda by się rzeczywiście zbliżało. Nie. Polska nie powinna wysłać nikogo. Niech się zbroi i szkoli tutaj, bo będzie państwem frontowym w przypadku ataku. Do tego ruscy nam tu wpierdolą swoje pacynki bo Brauny i Maciaki będą miały argument, że niepotrzebnie się frajerzymy. Zobacz co tu niektórzy już piszą. Wysłanie tam naszych żołnierzy w jakiejkolwiek formie innej niż NATO (i wtedy w odpowiednich proporcjach do innych NATOwskich) to czysta głupota i nie widziałem jeszcze żadnego wojskowego czy analityka z tych tematyk, który mówił inaczej. Chyba nawet Ś.P. gen Skrzypczak też mówił, że to byłby kolosalny błąd z naszej strony i nie wolno tak zrobić. Albo z NATO albo wcale @Winter Trump to idiota, który lubił imprezy i bywał w Rosji. Jak uważasz, że szanse na to, że ruskie służby mają na niego jakieś haki są niższe niż 100%, to się nie zgodzimy. Mądrzejsi od niego są na pasku ruskich służb. Zobacz na Muska, Jordana Petersona, Joe Rogan nawet. Co by nie mówić o Petersonie i Roganie, to inteligencją są na poziomie średnim lub wyższym. A Trump jest poniżej ameby. Edytowane 23 Sierpnia przez VRman
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź