Wojny i konflikty zbrojne na świecie
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez sideband · Opublikowano
Nic nie musisz. Speed shift przyspiesza tylko zmiany stanów energetycznych. Zapewne chodziło Ci o Speedstep tylko jak wyłączysz to CPU lata na cały czas maxa niezależnie co ustawisz pod systemem. -
Przez Marvf · Opublikowano
TUF'ie z proshopa za 3799 powracaj! -
Przez Adikon · Opublikowano
Wiele gier nie lubi na przykład LLM w panelu NVIDIA i najlepiej wyłączyć (tryb niskiego opóźnienia). Global c-states to jedna z miliona opcji w "poradnikach na Reddit" i u mnie to nie robi różnicy chociaż spróbować nie zaszkodzi. Trzymanie zegara na sztywno w takim 9800x3d czy 7800x3d uja pomagało, a na mojej płycie kręcenie szyny nie wchodzi w grę, bo nie mam podziału na eclk osobno i leci mi z automatu PCIe czego nie chcę. Nie doczytałem jaką masz kartę, ale jeśli zieloni to wyłącz LLM. Blokada FPS, UV karty graficznej. Do tego możesz sobie wrzucić na testy plan zasilania od process lasso (highest bitsum). Niektóre gry tak jak większość napisała są popsute i możesz stawać na głowie, a nadal będą przycinać. Co gorsza im lepszy sprzęt tym bardziej widoczne zacięcia, bo masz większy rozrzut FPS. -
Przez Send1N · Opublikowano
Szklanej kuli niestety nie mamy chociaż więcej jak 600w ta 6090 pewnie brać nie będzie więc przy reszcie bebechów z tego zestawu zostanie jeszcze zapas w przypadku markowego zasilacza 1000w.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź