Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Tylko że pomarańczowy to cykor a USA to taki sam kolos jak rosja i też na glinianych nogach. Robią tylko iluzję bezpieczeństwa, a jak przychodzi co do czego to zwijają zabawki w inne miejsce.

Agresywnie to tylko w stosunku do bardzo słabych państw, a w stosunku do silniejszego to już tylko szczekanie Trampka.

Edytowane przez Norrberrto
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Winter napisał(a):

Moderator, weźcie tego kolesia zbanujcie. Nie ma większego antypisowca na tej planecie, więc uznaje ten tekst za prowokację.

Prowokacje? Od miesięcy szczujesz tutaj z kolegami podsyłając fake newsy a jak dochodzi do knfrontacji to nic nie udowadniacie i olewacie.  Wasz poziom to Matecki+ 

Dwa dni temu konfrontowałem się z tobą o zweryfikowane informacje i nic nie odowodniłeś bo olałeś to. 

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 2
Opublikowano
W dniu 3.07.2025 o 20:09, adashi napisał(a):

Natomiast jak na razie całkiem dobrze wychodzi mu dość kluczowa rzecz: osłabianie dolara. A to ma ogromne znaczenie.

To jest jedyna dobra rzecz, jaka wychodzi od czasu rozpoczęcia prezydentury :E.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Crew 900 napisał(a):

A pod którym drzewem szczekałeś za pis jak sprzedawali Lotos za bezcen? 

A Ty pod którym będziesz wył i defekował za 2 lata?

Edytowane przez crush
Opublikowano

Co jest dobrego w osłabianu dolara? Czy dla Ameryki czy dla Polaków?

USA - osłabia się zaufanie do Stanów. W tym świetle to jak cieszenie się, że się wreszcie udało zrzucić trochę nadwagi przez to, że się ma raka

my - przecież i tak ciągle podnoszą na wszystko ceny. A ceny w sklepach po spadku dolara o 15% spadły o jakieś 5%. Do tego przez osłabienie Sony, MS i Nintendo (oraz oczywiście Nvidia) podnoszą lub obiecują, że zaraz podniosą.

image.png.c0276cef9df70a77fe6f61408b9044e4.png

Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

A Ty pod którym będziesz wył i defekował za 2 lata?

Nigdy tam gdzie są konforuskie i pis ścierwa. Nigdy tego nie ukrywałem i nie będę. Dla mnie są to Ruscy szpicle i zdrajcy którzy zasługują na dożywotnie więzienie najłagodniej ujmując.

5 minut temu, Winter napisał(a):

Pisząc Matecki+ mnie obrażasz. Każdy z pclaba wie, że jestem dla kaczora ostatnim Limit Breakem Clouda 🤣. Ja i PiS. Co za typ.

Twoje wypowiedzi sugerują inaczej. 

Opublikowano
2 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

Nigdy tam gdzie są konforuskie i pis ścierwa. Nigdy tego nie ukrywałem i nie będę. Dla mnie są to Ruscy szpicle i zdrajcy którzy zasługują na dożywotnie więzienie najłagodniej ujmując.

To kolejny który wyjeżdża? 👋🏻

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Które wypowiedzi sugerują inaczej tłumoku? To, że czasem skrytykuję Tuska to nie znaczy, że jestem z automatu pisowcem. Weź ty się ogarnij koleś, bo ciężko się z tobą dyskutuje. Za te insynuacje w realu dostałbyś w czerep.

Ty cały czas krytykujesz z kolegami. Nie ważne co by się zesrało z twojej strony to "WINA TUSKA". 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
10 minut temu, VRman napisał(a):

Co jest dobrego w osłabianu dolara? Czy dla Ameryki czy dla Polaków?

USA - osłabia się zaufanie do Stanów. W tym świetle to jak cieszenie się, że się wreszcie udało zrzucić trochę nadwagi przez to, że się ma raka

Osłabienie dolara to jest chyba najważniejsza sprawa w tych zamierzeniach Trumpa, najważniejszy instrument zwiększający szansę w przyszłej konfrontacji z Chinami. Absolutnie kluczowy, nie jakieś pierdolety o zaoszczędzeniu miliarda w budżecie czy sprzedania albo nie kilku tysięcy rakiet Ukrainie.

Dla Polski no to potania import, pogarsza opłacalność eksportu, ale to są efekty raczej krótkoterminowe. W dłuższym okresie ceny się i tak dostosują.

Były momenty, że dolar kosztował 2,20 i kto wie czy dwójka na początku jeszcze nie powróci.

Opublikowano
12 godzin temu, VRman napisał(a):

A ceny w sklepach po spadku dolara o 15% spadły o jakieś 5%. Do tego przez osłabienie Sony, MS i Nintendo (oraz oczywiście Nvidia) podnoszą lub obiecują, że zaraz podniosą.

Z tego co bazuje się na imporcie oraz dolarze jako waluty rozliczeniowej w ostatnim czasie potaniało prawie wszystko, oprócz ropy naftowej oraz paliw. Jeszcze w połowie czerwca (nie wiem jak w waszych okolicach z cenami paliw), widziałem ceny paliw na poziomie 5,70-5,80 zł/l i ludzie myśleli, że będą nadal tanieć, niedawno miałem okazję patrzeć na ceny, a tu zonk, paliwa za 6,20-6,40 zł/l :E. Dobre kilkadziesiąt groszy w górę w ciągu nawet nie miesiąca, tak się zastanawiałem, co takiego się stało, że poszły tak nie mało w górę. Po chwili połączyłem kropki i wyszło, że przecież to skutek tego, że niedawno Żydzi z Arabami się tłukli wzajemnie, a tacy prawacy, co nie umieją łączyć kropek, nie pomyślą i od razu palną:

WINA TUSKA!!! xDxDxD 

Opublikowano

Piszę o tym od roku. Powiedział to też Trump prosto w oczy Załenskiemu. Niestety ale ludzi to już nie jesteśmy w stanie im dostarczyć. Tym bardziej, że sami się migają od wojny w obronie swojego kraju. 

Ciekawie byłoby jakby każdemu młodemu facetowi - dostawcy z Inspot albo DHL, kierowcy Ubera albo pracownikowi w biedrze (facet z 20-30 lat) dać karteczkę z pytaniem po ukraińsku: "Dlaczego nie bronisz swojej Ojczyzny?" :) 

https://wiadomosci.wp.pl/ukraina-ma-gigantyczny-problem-czasu-jest-malo-rosja-to-niestety-rozumie-7175035489675968a

Opublikowano
Cytat

W trakcie konfliktu z Iranem w Izraelu trwała ścisła cenzura wojskowa. Media dostawały tylko pozwolenie na publikacje uderzeń w budynki cywilne. Doszło tam do takich akcji, że wprowadzono ban dla obcych dziennikarzy, a obywateli których oglądali np. Al-Jazeerę karano. Do tego dochodzi cenzura zdjęć satelitarnych, które z terenu Izraela nigdy nie są dostępne w wysokiej rozdzielczości.

Cytat

Prawda wyszła na jaw. Izrael ukrywał te straty przed światem

Podczas niedawno zakończonego konfliktu między Izraelem a Iranem irańskie pociski uderzyły w pięć izraelskich baz wojsko

https://tech.wp.pl/prawda-wyszla-na-jaw-izrael-ukrywal-te-straty-przed-swiatem,7175646688926464a

troche do poczytania o powoli odkrywanych stratach, izrael tak postepuje za kazdym razem (i to nic dziwnego, po co chwalic sie stratami w czasie aktywnego konfliktu) ale to moze byc ciekawe przezycie dla jednego trolla ktory nie mogl zniesc jak to cenzura w boskim izraelu XD

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, kubikolos napisał(a):

troche do poczytania o powoli odkrywanych stratach,

Robisz posta o linku clickbaitowym do WP, gdzie nie ma bulwa nać NIC o stratach. :Crash:

Jest, że trafili w bazy. Ani słowa o tym co zniszczyli, chyba, że jakiś bug nie wyświetla mi strony poprawnie, ale sprawdziłem na drugiej przeglądarce i to samo. 

Dzięki za zmarnowanie czasu, bocie.

*bocie jest obraźliwym określeniem w tym momencie, na kogoś kto spamuje gównem bez sensu.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, VRman napisał(a):

gdzie nie ma bulwa nać NIC o stratach. 

9 minut temu, VRman napisał(a):

Jest, że trafili w bazy

to jest czy nie ma, bocie?

masz artykul o analizie uniwersytetu o ukrywanych stratach z trafieniem w kilka baz/obiektow przez cenzure a oczekujesz jakiegos raportu jakby to prokuratorzy ONZ na miejscu mieli zbadac, czy ty jestes normalny czy tak po prostu chciales sie przy..? XD