jagular 669 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego ...albo będzie odwrotnie, będzie wypuszczać 10 ikon literackich na miesiąc. Dokładna liczba będzie zależeć oczywiście od limitu abonamentowego ChatGPT No, czytałem niedawno że już są w sprzedaży książki "napisane" w ej aj, jakoby jakieś poradniki życiowo-motywacyjne - które z drugiej strony chyba się często bardzo dobrze sprzedają? Szybko doszliśmy do momentu, w którym nieświadomy swojego istnienia, językowy model statystyczny zna więcej odpowiedzi na pytania "jak i po co żyć" od samego człowieka...
LeBomB 2 052 Opublikowano 10 Lutego Autor Opublikowano 10 Lutego @jagular bardziej do momentu w którym ci co wiedzą jak korzystać z tego narzędzia, będą mieli nowe sposoby na naciąganie naiwnych
sabaru128 172 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Czy ktoś wie jak w suno zmienić głos na żeński?
LeBomB 2 052 Opublikowano 10 Lutego Autor Opublikowano 10 Lutego Po prostu piszesz że ma być głos kobiecy
Wu70 739 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 19 godzin temu, sabaru128 napisał(a): Też właśnie testuje i to jest lepsze niż wszystko co do tej pory widziałem pod kątem generatorów AI. To samo tylko inna kategoria. Chwila zabawy i leci do kosza
Klakier1984 726 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego W dniu 9.02.2025 o 17:12, bourne2008 napisał(a): Bawi się ktoś generatorem muzyki SUNO ? Powiem szczerze, że generowanie obrazków było fajne ale to co potrafi AI w kwestii muzyki przebija sufit. Nawet jeśli to tylko beta i ma pewne ograniczenia to polecam spróbować, wciąga jak bagno. Ehhh czyli trzeba będzie zgadywać teraz, który artysta to artysta, a który sprawnie po generatorach się porusza ?? Jak żyć
sabaru128 172 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) 30 minut temu, Wu70 napisał(a): To samo tylko inna kategoria. Chwila zabawy i leci do kosza Jeżeli ktoś wie do czego wykorzystać taki generator to na dłużej z nim zostanie. Ja to, np. chatgpt wykorzystuje do pisania skryptów w języku lua do MTA i całkiem dobrze się sprawuje. Jakby nie to że ma nawet limity jak się zapłaci subskrypcje to bym płacił co miesiąc albo przynajmniej raz na jakiś czas. W tym wypadku wystarczy ogarniać podstawy programowania w lua i można się całkiem fajnie z tym pobawić. Edytowane 10 Lutego przez sabaru128
Wu70 739 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego ChatGPT to nie jest wspomniane generowanie śmiesznych obrazków czy piosenek. Modeli AI do pracy teraz masowo się używa w pracy. W korpo mamy nielimitowany dostęp do OpenAI czy licencji githubowych do kodu. PS. Jak trafiasz na jakieś limity to zawsze możesz poratować sie ITHardwareGPT
LeBomB 2 052 Opublikowano 10 Lutego Autor Opublikowano 10 Lutego (edytowane) @Klakier1984 @Wu70 na labie wstawiałem ten filmik, ale warto go powtórzyć tutaj Edytowane 10 Lutego przez LeBomB
LeBomB 2 052 Opublikowano 14 Lutego Autor Opublikowano 14 Lutego Hmmm, będę to sprawdzał, bo sporo korzystam, ale chatGPT bez wykupionego planu do tej pory po iluś tam odpowiedziach wywalał komunikat, że limit 4.o został osiągnięty i będzie korzystał ze starszych modeli, ale dla niektórych czatów było to niemożliwe i po prostu nie dało się wpisać nic w pole, tylko rozpocząć nowy czat z niższym modelem. Natomiast teraz pozostawia w niepewności Cytat Dam znać, jak będzie gotowe! I tak sobie wisi odpowiedź kilkanaście minut, kilkadziesiąt, po prostu tak jakby zadanie zostało wrzucone do jakiejś kolejki serwera przeznaczonego dla użytkowników bez subskrypcji, zamiast ograniczać czasowo dostęp do 4.o Czy to będzie na stałe, czy akurat tak trafiłem dzisiaj przy tym specyficznym zadaniu, które dostał? Zobaczymy
MajQ 33 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego wyszukiwarka nie znajduje więc wrzucam - 12 miesięcy gratis Perplexity AI dla klientów T-Mobile (ponoć wystarczy starter) https://www.perplexity.ai/join/p/magenta
sabaru128 172 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego meshy.ai Czy w tym generatorze AI modelów 3D da się zmniejszyć ilość poligonów? Testował go ktoś? Co odziwo się sprawdza ale generuje modele z dużą ilości poligonów i to nawet przesadnie. A do tego co bym potrzebował to jest znacznie za dużo.
error1983 22 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Zastanawiam się z czego wynikają dziwne krzaki w piśmie przede wszystkim, a korzystałem z różnych chatów GPT i jest to samo. Dla przykładu Copilot, gdzie miał wygenerować szyld o treści "Kawiarenka Historyczna" Wygenerowanie tancerki natomiast dało taki efekt: 1
Oldman 464 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego W dniu 19.02.2025 o 22:38, sabaru128 napisał(a): meshy.ai Czy w tym generatorze AI modelów 3D da się zmniejszyć ilość poligonów? Testował go ktoś? Co odziwo się sprawdza ale generuje modele z dużą ilości poligonów i to nawet przesadnie. A do tego co bym potrzebował to jest znacznie za dużo. nie siedze w 3D ale kumam na tyle że wiem że istnieje opcja retopologii obiektów (są też chyba oddzielne narzedzia do tego ) wiec mozesz tego opcjonalnie użyć (być moze uzyskasz nawet lepszy efekt niż gdybyś dostał oryginalną siatkę low-poly.
sabaru128 172 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego 4 godziny temu, Oldman napisał(a): nie siedze w 3D ale kumam na tyle że wiem że istnieje opcja retopologii obiektów (są też chyba oddzielne narzedzia do tego ) wiec mozesz tego opcjonalnie użyć (być moze uzyskasz nawet lepszy efekt niż gdybyś dostał oryginalną siatkę low-poly. Zagłębiłem się w ten temat przez ostanie kilka dni i znalazłem w miarę proste rozwiązanie. W 3ds max wystarczy użyć odpowiedniego modyfikatora i można zmniejszyć ilość poligonów. Jednak wadą tego jest że trzeba od nowa pozycjonować teksturę i nie zawsze idzie taki sam efekt uzyskać jak na tym oryginalnym modelu. Miałem nadzieje że na tej stronie da się to od razu zrobić ale nie widzię takiej opcji.
Karister 162 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego 5 godzin temu, error1983 napisał(a): Zastanawiam się z czego wynikają dziwne krzaki w piśmie przede wszystkim, a korzystałem z różnych chatów GPT i jest to samo. Dla przykładu Copilot, gdzie miał wygenerować szyld o treści "Kawiarenka Historyczna" Wygenerowanie tancerki natomiast dało taki efekt: Te narzędzia nie znają czegoś takiego jak tekst jako taki. Generują obraz i napisy też traktują jako grafikę. Są to algorytmy bazujące na prawdopodobieństwie, więc dają coś, co wizualnie wygląda w stylu wymaganego tekstu. Generując obraz przy pomocy AI, również dostajesz coś, co w pewien sposób odzwierciedla opisaną scenerię. Nie dostaniesz dokładnie takiego obrazu, jak sobie wymyślisz w głowie. Tak samo nie dostaniesz "tekstu" wyglądającego tak samo, jak taki faktyczny napis. 1 1
Áltair 270 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Ciekawe czy to jakiś fejk. Odwrotność tego, co jest obecnie w konkursach - za AI jest dyskwalifikacja. https://konkurs.gieldatekstow.ai/
LeBomB 2 052 Opublikowano 23 Lutego Autor Opublikowano 23 Lutego https://www.microsoft.com/en-us/research/blog/introducing-muse-our-first-generative-ai-model-designed-for-gameplay-ideation/
Áltair 270 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Orientujecie się, w którym generatorze uzyskam to, co sobie życzę? Chodzi mi o widoki jak na zdjęciu na dole. Otrzymuję w Co-pilocie jedynie to, co jest na zdjęciu na górze.
LeBomB 2 052 Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego @Áltair Bing Ci raczej tego nie wygeneruje. 1
Karister 162 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego (edytowane) 6 godzin temu, Áltair napisał(a): Orientujecie się, w którym generatorze uzyskam to, co sobie życzę? Chodzi mi o widoki jak na zdjęciu na dole. Otrzymuję w Co-pilocie jedynie to, co jest na zdjęciu na górze. 15 sekund w MJ: Edytowane 24 Lutego przez Karister 2
Áltair 270 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego (edytowane) O, właśnie coś takiego. Dzięki. Na MJ skończyła mi się już licencja. Może znów wykupię. 10 godzin temu, LeBomB napisał(a): @Áltair Bing Ci raczej tego nie wygeneruje. A nie będzie to kwestia wpisania dobrych poleceń? Edytowane 24 Lutego przez Áltair
LeBomB 2 052 Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego (edytowane) @Áltair wątpię. Próbowałem już na różne sposoby i dalej nie wygenerował tego co trzeba, więc myślę że to jakieś ograniczenie. Edit: Co ciekawe nawet chatGPT robi to lepiej Edytowane 24 Lutego przez LeBomB 1
Wu70 739 Opublikowano 25 Lutego Opublikowano 25 Lutego Jak ktoś chce potestować "reasoning model" o3-mini w wersji "reasoning effort: high" ("think harder" ) z płatnego chatagpt to ITHardwareGPT już potrafi, jeśli w treści posta jest "o3-mini" to wybierze o3-mini-high (tak samo o1-mini i 4o-mini można wybrać ale to raczej mniej ciekawe). Competition Math (AIME 2024)
Rekomendowane odpowiedzi