Bono_UG Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 12 godzin temu, Kadajo napisał(a): Chyba sam nie wierzysz w ta bzdurę którą napisałeś Ciężko się odnieść jak nie wiem do czego pijesz. Generalnie moja teza jest taka, że ludzka kreatywność jest przeceniana, a proces uczenia SI wcale nie taki inny.
LeBomB Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 22 godziny temu, Kadajo napisał(a): Ale tu chyba bardziej chodziło o to jak "uczyli" algorytm. W przypadku Suno uczyli na podstawie tego co było w sieci. Po ugodzie usunęli możliwość korzystania z modeli starszych niż V6 który został wypuszczony po zawarciu ugody. Zatem nie ma już możliwości skorzystania z modeli wyuczonych na treściach pozyskanych niezgodnie z prawem, korzystają z bibliotek wydawców. To jak wydawcy dogadali się lub nie z twórcami, którzy u nich wydawali, to też już użytkownika nie obchodzi. Sam korzystam z Suno i mam gdzieś ich dalsze regulacje, póki w regulaminie jasno jest napisane, że to co wytworzę przy pomocy modeli opłacając subskrypcję należy do mnie, bo Suno przenosi pełnię praw z zaznaczeniem, że w zależności od kraju niekoniecznie wiąże się to z uzyskaniem praw autorskich (chodzi o proces twórczy, gdzie nie każdy kraj jakikolwiek udział Ai dopuszcza w procesie twórczym). @hubio zapamiętaj, że Gemini to dalej głównie narzędzie wyszukiwania, tylko trochę udoskonalone. Nie jest narzędziem do pisania kodu, odpowiadania na trudne pytania itd. Głównym zadaniem dalej jest wyszukiwarka treści. 14 godzin temu, skypan napisał(a): W sumie nie wiem gdzie to dać ale niech będzie tu. Powstaje ciekawa alternatywa do pakietu Adobe. Jak to się mówi. Pewne niedociągnięcia są ale warto śledzić. No i zastanawia mnie co na to Adobe ? Gościu przy tworzeniu tego pakietu wspiera się Ai i to jest dobry przykład wykorzystania Ai do tworzenia czegoś dobrego. Sprawdzałeś może już to oprogramowanie? Albo czy ktoś testował? Bo na stronie wychodzi że jednak nie takie darmowe https://getartcraft.com/pricing Dlatego pytam
Kadajo Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Przynajmniej staje się jasne, dlaczego tak tego bronisz. I tak przy okazji, ty niczego nie wytworzyłeś i nigdy nie wytworzysz za pomocą AI. Beka z tych, co udają twórców, wykorzystując do tworzenia w pełni AI, a jedyne, co udowadniają, to to że niczego tak naprawdę sami nie potrafią stworzyć. A na koniec jeszcze żądają do tego prawa własności Na szczęście, niezależnie od tego, co tam jakaś firma sobie napisała w swoim regulaminie, wedle aktualnego prawa wszystko, co zostało stworzone przez AI, nie ma praw autorskich i oby tak zostało.
LeBomB Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu @Kadajo nie bronię, tylko wyrażam swoje zdanie, a z Suno korzystam póki co bardzie hobbystycznie i z ciekawości, nie zarabiam na tym totalnie nic. Ponadto napisałem chyba wyraźnie, że utwory stają się własnością tego do którego należy płatne konto, ale nie oznacza to automatycznie praw autorskich.
galakty Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 8 minut temu, Kadajo napisał(a): Beka z tych, co udają twórców, wykorzystując do tworzenia w pełni AI, a jedyne, co udowadniają, to to że niczego tak naprawdę sami nie potrafią stworzyć. A na koniec jeszcze żądają do tego prawa własności Pewnie kiedyś jakoś to uprawomocnia, ale w pracy mam ogromną bekę z ludzi którzy niedawno nie potrafili napisać "Hello world", a teraz klepią metody i się nimi chwalą... Totalnie nie rozumieją co robi, jak im się limit kończy i mają coś poprawić to dzwonią po seniora XDDDD
Kadajo Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 2 minuty temu, LeBomB napisał(a): @Kadajo nie bronię, tylko wyrażam swoje zdanie, a z Suno korzystam póki co bardzie hobbystycznie i z ciekawości, nie zarabiam na tym totalnie nic. Ponadto napisałem chyba wyraźnie, że utwory stają się własnością tego do którego należy płatne konto, ale nie oznacza to automatycznie praw autorskich. No to wybacz, że źle zinterpretowałem twój post. 2 minuty temu, galakty napisał(a): Pewnie kiedyś jakoś to uprawomocnia, ale w pracy mam ogromną bekę z ludzi którzy niedawno nie potrafili napisać "Hello world", a teraz klepią metody i się nimi chwalą... Totalnie nie rozumieją co robi, jak im się limit kończy i mają coś poprawić to dzwonią po seniora XDDDD Vibe coding ? Tak to Jensen nazywał chyba. A teraz gada, że matmy w sumie już się nie trzeba uczyć. Próba oglupienia do reszty następnych pokoleń wchodzi w nową fazę. Bo wiadomo, że ciemną masą bardzo prosto sterować. Oni są odklejeni już poza wszelkimi normami. I naprawdę mnie przeraża, jak łatwo wpadamy w ich nową, być może ostateczną pułapkę. Która tak naprawdę odbierze nam wszystko.
galakty Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Vibe coding ? Yup. Sam tego używam ale dlatego że trzeba i przyspiesza pracę, a nie że nie umiem napisać działającej funkcji. I to jest OK. Gorzej że każdy może coś zrobić nie znając podstaw, np. bezpieczeństwa danych...
hubio Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 43 minuty temu, LeBomB napisał(a): @hubio zapamiętaj, że Gemini to dalej głównie narzędzie wyszukiwania, tylko trochę udoskonalone. Nie jest narzędziem do pisania kodu, odpowiadania na trudne pytania itd. Głównym zadaniem dalej jest wyszukiwarka treści. Ale on nawet czasami nie potrafi przetłumaczyć dobrze prostych tekstów na angielski. Beznadziejny model.
galakty Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Do pogadania jest bardzo dobry, chociaż chyba wolę Gemma.
T-Srcipt-36 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Przynajmniej staje się jasne, dlaczego tak tego bronisz. I tak przy okazji, ty niczego nie wytworzyłeś i nigdy nie wytworzysz za pomocą AI. Beka z tych, co udają twórców, wykorzystując do tworzenia w pełni AI, a jedyne, co udowadniają, to to że niczego tak naprawdę sami nie potrafią stworzyć. A na koniec jeszcze żądają do tego prawa własności Na szczęście, niezależnie od tego, co tam jakaś firma sobie napisała w swoim regulaminie, wedle aktualnego prawa wszystko, co zostało stworzone przez AI, nie ma praw autorskich i oby tak zostało. cos Ty taki ciety na to AI, jakis kod Ci źle wygenerowało, czy co ?
Pan Mateoo Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu wyczerpał limit i nie umie odreagować
skypan Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 godziny temu, LeBomB napisał(a): Sprawdzałeś może już to oprogramowanie? Nie i raczej nie sprawdzę. Bardziej jako ciekawostka.
Wu70 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, galakty napisał(a): a nie że nie umiem napisać działającej funkcji A w asm od ręki napiszesz? Ot niedługo ktoś nie będzie musiał pisać tej którą jeszcze umiesz bo to będzie totalnie zbędna wiedza a taka zanika. Nic nowego ani wyjątkowego w rozwoju technologii, pewnie inne pokolenia i zawody też długo nie mogły się pogodzić ze zmianami 19 godzin temu, hubio napisał(a): Obecnie jedyne uczucie jaki mi towarzyszy w przypadku modelu darmowego od Google to IRYTACJA! Kompletnie ten debil się myli w 60% spraw! Odpowiada źle i bardzo źle! Tracę tylko czas. Tyle razy pisałem ale w końcu doszedłeś do tego Jak w końcu udostępnią Gemini 4 w innych planach niż Ultra to zobaczymy, Google jeszcze może wrócić.
galakty Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 15 minut temu, Wu70 napisał(a): A w asm od ręki napiszesz? Ale mi chodzi o podstawy, np. pobranie danych z 2 tabel poprzez join, pętla warunkowa i jakieś operacje.
Kadajo Opublikowano 55 minut temu Opublikowano 55 minut temu 2 godziny temu, T-Srcipt-36 napisał(a): cos Ty taki ciety na to AI, jakis kod Ci źle wygenerowało, czy co ? Nie tyle na AI bo to tylko narzędzie a na tych co za tym AI stoją.
Rekomendowane odpowiedzi